Piotr_K 19.09.2003 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2003 Ostatnio w mojej miejscowości zmieniali gaz z sieci z GZ-35 na GZ-50. W związku z wymianą gazu w całym mieście wyłączyli gaz na kilka tygodni. Niestety po przerwie w pracy kotła nie mogłem go odpalić. Kocioł to Buderus, ogrzewał CO i CWU przez 4 lata. Po wezwaniu serwisanta okazało się, że do wymiany jest membrana (koszt naprawy to 450zł). Serwisant powiedział, że przyczyną awarii była długa przerwa w dostawie gazu.Chciałem zapytać, czy ktoś miał podobne problemy? Czy w tej sytuacji mam szansę uzyskać zwrot kosztów naprawy od gazowni?Z drugiej strony słyszałem, że po wymianie gazu rachunki są wyższe przynajmniej o 30%. Czy jest to prawda? PozdrawiamPiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_K 22.09.2003 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2003 Naprawdę nikt nie ma podobnych problemów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 22.09.2003 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2003 to jasne ze brak gazu po dluzszej eksploatacji kotla MOZE spowodowac uszkodzenie membrany ale trudno udowodnic ze to wina gazowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts