Nefer 13.06.2008 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Mam na poddaszu 10 szt Veluxów.Zastanawiam się jak najlepiej osłonić się przed słońcem.Rolety zewnerzne wydają mi się zbyt radykalnym rozwiązaniem Jakieś pomysły ? Jak to u Was działa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 13.06.2008 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 zewnetrzne sa niestety najlepsze i najdrozsze .... cos tam podobno velux opracowal od wewnatrz, sam musze zajrzec na strone, bo lato idzie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 13.06.2008 22:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Dylemat między markizą zewnętrzną a roletą. Roleta wydaje mi się taka ciężka .. po zasłonięciu będzie jak w rodzinnym grobie.markiza zewnętrzna - nie wiem jak z trwałością na deszcze i takie inne ... pracujemy, więc nie będę sie urywac z robity w deszcz, żeby ją zasłonić.Rolety wewnętrzne - nie wiem czy wystarczające.W łazienkach raczej będą żaluzje. Osiołkowi w żłobie dano .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 14.06.2008 05:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 właśnie może baterię kalkulatorów (takich na słoneczko), będzie energia i potężna moc obliczeniowa, będziesz mogła wesprzeć SETI już Ci zazdroszczę cholera daję super rady, zamiast samemu tak zrobić, może to opatentować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 14.06.2008 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 Tylko roletki zewnetrzne z siateczki - koszt jednej to ok.90 zł dla okna 78x140,montaż dziecinnie prosty.Przerobiony temat w tym roku w czasie upałów.Rolety wewnętrzne nic nie dają ( przetestowane u szwagra.Kupowałem na allegro ( podobne jak pół domu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 14.06.2008 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 Też mam roletki zewnętrzne ( z siateczki) ...tyle, że jeszcze nie zamontowane ...zobaczymy jak sprawdzą się latem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.06.2008 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 moze duza plandeka na maszcie przed domem (jak na zaglowcach) rozwijana w dni słoneczne i zwijana w pochmurne zrobiłbym na korbe - dla usprawnienia - aby sie nie wspinac po maszcie przy upałach ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 14.06.2008 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 noooo, z takim pomysłem... pobiłeś mnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 14.06.2008 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 chłopaki ... skoro macie tyle inwencji to zapraszam wcielić w życie - pozwalam na moim osobistym dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.06.2008 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witos 14.06.2008 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 Mam u siebie te badziewia z siateczki na dwóch oknach nie polecam, na dwóch innych veluksach mam rolety [/url] http://web02.velux.com/vpl/dsp3/!cipc4.shop?tP=0&tP=1&tP=&tP=&tP=&tP=&tP=&tP=&tP=&tP=&tP=&tP=&tP=&tP=&tP=&tP=&tP=&tP=D0002&tP=53329&tP=&tP=&tP=H064&tP=&tVal=&tVal=&tVal=&tVal=&tVal=&tVal=&tVal=&tVal=&tVal=&tVal=&tVal=&tVal=&tVal=&tVal=&tVal=&tVal=&tVal=&tVal=&tVal=&tVal=&nPLnk=66810&cSt=50000;66810 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 14.06.2008 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 Witam Od dwóch lat posiadam markizy zew. oryginalne Fakro i muszę powiedzieć, że sprawują sie bardzo dobrze. Wcześniej nie można było wytrzymać u góry a teraz bez problemu można u góry wytrzymać. Koszt ich to około 180zł szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 14.06.2008 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 Witam Od dwóch lat posiadam markizy zew. oryginalne Fakro i muszę powiedzieć, że sprawują sie bardzo dobrze. Wcześniej nie można było wytrzymać u góry a teraz bez problemu można u góry wytrzymać. Koszt ich to około 180zł szt. Do jakiego okna wyszło Ci 180 zł za szt? Ja sprawdzałem do okna 78x160 i wychodzi prawie 255 zł za szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 14.06.2008 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 Witam Od dwóch lat posiadam markizy zew. oryginalne Fakro i muszę powiedzieć, że sprawują sie bardzo dobrze. Wcześniej nie można było wytrzymać u góry a teraz bez problemu można u góry wytrzymać. Koszt ich to około 180zł szt. Do jakiego okna wyszło Ci 180 zł za szt? Ja sprawdzałem do okna 78x160 i wychodzi prawie 255 zł za szt. Do okna 78x140 ale kupowałem 2 lata temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 14.06.2008 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 Właśnie jakoś mi bliżej do markiz zewnętrznych... NIeźle to wygląda. Pytanie jak długo wytrzyma ... Tylko markiza zew. kosztuje obsługiwana manualnie kosztuje 335 pln markiza zew. obsługiwana elektrycznie 1152 a roleta manualna 1272. Czyli pozostał dylemat czy markiza czy roleta. Chyba na początek spróbuyje markizy ręcznej i zobaczę czy rzeczywiście osłania od słońca wystarczająco.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 14.06.2008 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 Zdemontować to badziewie i dziurę załatać? Nie taniej wyjdzie? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 14.06.2008 13:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 Zdemontować to badziewie i dziurę załatać? Nie taniej wyjdzie? Adam M. Trochę ciemno będzie - w dwóch pokojach po 3 Veluxy, w dwóch łazienka po jednym. Chyba nie uszykuję moim dzieciom pogrzebu za życia.... A kąpiel w wannie w widokiem na gwiazdy - bezcenne.... Pozostałe dwa doświetlają antresolę - dla mnie bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 14.06.2008 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 Mam cztery okna dachowe umieszczone na jednej połaci dachu od północnego wschody, dwa w łazience i dwa w pokoju. Za chwilę bedę robiła okna dachowe, czy jest sens od tej strony umieszczać rolety w celu ochrony przed słońcem ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 14.06.2008 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 jeszcze zapomniałam o podwójnym oknie dachowym (na 1.4m wys.) które jest od południa - ale doświetla ono klatkę schodową i cały przedpokój na dole - i tu raczej nie myślałam wogóle o roletach - bo po szczelnym zamknięcu będe musiała z laterką chdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 14.06.2008 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 mam 7 okien dachowych Velux i we wszystkich zamontowaliśmy roletki zaciemniające .. jak dla mnie bardzo dobre rozwiązanie -zatrzymanie w każdej pozycji ,duży wybór kolorów ,łatwy montaż a w słoneczny dzien całkowite zaciemnienie ...a i jeszcze jedno zastosowanie roletek -całkowite i natychmiastowe zasłonięcie brudnego okna ,bo okna dachowe brudzą sie w zastraszającym tempie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts