Nefer 14.06.2008 15:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 mam 7 okien dachowych Velux i we wszystkich zamontowaliśmy roletki zaciemniające .. jak dla mnie bardzo dobre rozwiązanie -zatrzymanie w każdej pozycji ,duży wybór kolorów ,łatwy montaż a w słoneczny dzien całkowite zaciemnienie ...a i jeszcze jedno zastosowanie roletek -całkowite i natychmiastowe zasłonięcie brudnego okna ,bo okna dachowe brudzą sie w zastraszającym tempie O, mówisz,że wewnętrzne wystarczają ? Bałam sie, że będzie z nimi za gorąco.. Właśnie przegadałam temat i wydaje mi się , że zostanę przy wewnętrznych roletkach i pójdę w klimatyzację - wtedy będzie na pewno ok. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 14.06.2008 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 nie wiem czy wystarczą u Kaśki w pokoju mam zawsze zaciągnięte rolety i w te niedawne upały było całkiem... całkiem ale jakby dzieci mieszkały z nami na stałe -dałabym klimę ....ale roletki sa ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 14.06.2008 15:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 nie wiem czy wystarczą u Kaśki w pokoju mam zawsze zaciągnięte rolety i w te niedawne upały było całkiem... całkiem ale jakby dzieci mieszkały z nami na stałe -dałabym klimę ....ale roletki sa ok Moje jeszcze parę lat pomieszkają Odpuściłam DGP na rzecz klimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 15.06.2008 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 Przeszklenie okna z szyb przeciwsłonecznych, selektywnych?Może tak?Jak już to dachowe nieszczęście MUSI tam być...http://www.oknonet.pl/szklo/producenci_szklo_budowlane/news,10727.htmlAdam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 15.06.2008 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 O dzięki Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 15.06.2008 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 ja bym nad oknem zamocował parasolkę i rozpinał przy słońcu. A jak się okno z czasem rozszczelni, to i od deszczu zabezpieczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 15.06.2008 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 Pół TIRa trzeba by kupić.. No, bo jakby dom miał jakie wiatry... Jedna to mało... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 15.06.2008 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 Kupiłem po 2 zł na przecenie w Auchan takie roletki na przylepce do auta.50% lepiej po przyklejeniu do veluxów od wewnątrz. Koszt niewielki a efekt ba]rdzo dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 15.06.2008 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 Witam Nie wiem czy to dobry pomysł przyklejać je od wew. gdyż zasada działania tych markiz zew. jest taka aby nie doprowadzić do nagrzania się szyby. Nagrzana szyba oddaje bardzo dużo ciepła właśnie do środka i tym samym w pomieszczeniu podnosi się bardzo szybko temperatura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 16.06.2008 04:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Pewnie, że to nie to samo.To tylko takie prowizoryczne rozwiązanie.Ale daje spore korzyści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mokka 16.06.2008 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 My mamy okna dachowe tylko w łazience , pralni i garderobie i to ostatnie można było rozważyć czy jest takie konieczne. Moim zdaniem przy 10 veluxach to tylko klima ratuje przed tropikiem. Obojętnie czy będą to żaluzje, rolety czy markizy i tak będzie gorąco. Pomijając fakt, ze zimą leży na nich śnieg i jeszcze nie spotkałam dachowca, który w zimie jest widny. W łazience koniecznie grzejnik pod oknem, bo inaczej cieknie . Przy oknach dachowych priorytetem moim zdaniem powinna być klima latem i sprawna wentylacja zimą, żadna tam grawitacyjna, inaczej mamy tropik latem i łaźnie parową w ciemnej jaskini zimą, to że się bardzo szybko syfią to już inny temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 16.06.2008 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Zimą śnieg nie zalega, bo pod połaciakiem jest grzejnik, który go nagrzewa i śnieg spada. Także argument o ciemnicy odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mokka 16.06.2008 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Mam u siebie i mam grzejnik i jak są duże opady to zalega, nie tylko u mnie ale i w okolicznych domach z tym, ze śniegu u nas raczej dużo. Zamarza też czasem inny opad atmosferyczny typu marznąca mżawka . Nie wiem jakiej mocy byłby ten grzejnik to i tak nie uchroni od zalegania jak nawali śniegu przez całą noc. U nas wszystkie domy w zimie mają okna zawalone śniegiem, specjalnie to obserwowałam w ubiegłym roku, bo myślałam ,że u nas coś nie tak. Widziałam bardzo często akcję odśnieżania okien dachowych Już nie zaśmiecam, w końcu to temat letni a nie zimowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.06.2008 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Zimą śnieg nie zalega ... nad morzem - w Płocku of course ...? p.s. Witos - rozwaliłes stronke swoim linkiem .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts