DorciaIQ 31.01.2009 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 Nowy problem nr 2 Mieliśmy dziś oglądać też dachówki. Mi się podoba karpiówka glazurowana, małż może kupić tylko matową. Obojgu nam nie podobają się ani płaskie, ani zakładkowe typu "rzymska". Jedyne, w czym mamy zgodność i obopólną akceptację, to esówka. Więc wychodziło nam że kompromisem będzie ta esówka.... A tu zonk! Nie ma esówek! Rupp wycofał, Creaton wycofał, a że Koramic i Roben to shit, to wiadomo A wycofali bo się nie sprzedawały! Bo wszyscy biorą rzymską, bo tańsza... Ciekawa jestem dlaczego taka marsylka się sprzedaje, czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć, dlaczego ktoś mógłby chcieć mieć coś podobnego na dachu?!?!?!?! (sorry, nie chcę nikogo obrażać, po prostu za dużo problemów jednego dnia, w dodatku nadal nie rozwiązaliśmy kwestii rolet nad oknami łukowymi ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 02.02.2009 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Hihi hehe dobra wiadomość! W czwartek biorę urlop (tzn. jutro się dowiem czy biorę ) i jedziemy na budowę naszą kochaną na spotkania z dwoma ekipami hydro pogadać o podłogówce i ile ta posadzka w końcu musi mieć grubości I z panem od rolet nr 3 (tzn. historycznie nr 1, ale że był na urlopie to spadł na ostatnią pozycję...) zobaczyć co mądrego wymyśli w sprawie naszych łuków kochanych... A Stary nadal milczy jak zaklęty....... A my się nie upominamy, bo jesteśmy wystawieni na pokuszenie ze strony drewnianych okienek.... I jeszcze jedna wiadomość: w d.pie z drzwiami od Swedoora, które nam się tak podobały, miały być z HDF-u, a pan w sobotę powiedział że to MDF (no dobra, co to za różnica... ale jednak) i które w porywach kosztują do 1500 (przy ościeżnicy regulowanej na 25cm), skoro do drewnianych okien (zauważcie że już nam się wkradły do podświadmości i buszują w domyśle) pasują idealnie drewniane malowane na biało i one są tańsze! I w d.pie z K&K - on mają tak idealnie gładki lakier (akurat w tym różnicy w stosunku do Swedoora nie widzę ) że nie widać struktury drewna i wyglądają jak MDF albo, o zgrozo! jak jakiś plaster miodu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 03.02.2009 22:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Juuupppiiii! Dostaliśmy wycenę okienek w drewnie od Urzędowskiego i nie zwaliła nas z nóg Wcześniej Oknoplast krzyknął nam za szybę bezpieczną, okna dwuszybowe, okucia WK2 z montażem 33 tysie. Teraz Urzędowski mówi w najtańszym profilu z szybą bezpieczną z montażem 35 , w droższym, grubszym i trzyszybowym 45 - to słabo? Wcale nie 2x więcej jak mówił nam Stary Który podpada mi coraz bardziej - poganiany po raz n-ty obiecał że wyśle w końcu tę wycenę wczoraj do 21 i nadal jej nie ma... A pytany czy myślał jak rozwiązać nasze łuki powiedział że myślał, ale nic nie wymyślił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 04.02.2009 12:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 No, Stary się zrehabilitował Wysłał wycenę, zadzwonił i poratował nas swoją mądrością okienną w sprawie łuków Otóż, wbrew temu co mówili roleciarze (no bo oni się nie na oknach znają...) i nasz kierbud () i zgodnie z tym co mówili okniarze (którzy wolą nie ryzykować bo co ich tam rolety...) stwierdził, że takie duże okno jak nasze łukowe w salonie nie może się trzymać tylko z trzech stron, a w przypadku beclevera czy RKS-a nie da się tego łuku do rolety zaczepić. Czyli zostaje tylko integro... A że nie mamy nadproży w L i nie ma sensu skuwać teraz z nich 5 cm żeby trochę roletę zagłębić (więcej i tak w ścianie jednowarstwowej nie ma sensu, bo okno powinno być zlicowane z murem...), to po prostu przyczepi się roletę do nadproża, zamontuje okno w całym otworze, trzymając na fest z trzech stron i na samym środku góry, gdzie łuk będzie dotykał do nadproża (ktoś kuma co klikam? ) i będzie git. Jedyny problem, to że żeby zakryć roletę tynkiem, trzeba będzie zrobić 20-stoparocentymetrowy styro ale to tylko na kawałku ściany... Jesteśmy uratowani, trzymać się będzie dobrze, a co więcej: moje okna będą wyższe o 20 cm, bo roleta będzie na czółku nadproża, a nie pod nim :lol: No a jak już dostaliśmy w końcu ofertę od Starego to... poprosiliśmy go o nową na okna drewniane Mają być o 40% droższe, więc do przeżycia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 06.02.2009 14:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Odhaczone Wczoraj z racji urlopu mieliśmy bardzo pracowity dzień... O 9:30 spotkanie z Panem Dachówkowym od Rasi - bardzo sensowny gość, ma nam zrobić wycenę w esówce (jednak robią ) i karpiówce Ruppa i Creatona O 10:00 spotkanie z Panem Hydraulikiem nr 1, który momentalnie zaskarbił sobie moją sympatię polecając podłogówkę w całym domu (no wiem że to mu się opłaca polecać, taka blondi nie jestem ale argumenty trafiły do małża (nie to żebym ja kiedykolwiek innych używała ) i to się liczy ) O 11:30 wycieczka do gminy złożyć świstek o odstępstwo od norm budowlanych: przysunęliśmy się z garażem 3m od granicy z sąsiadem i chcemy tam dać okno (w projekcie były "luksfery") i mamy od niego zgodę gdzieś tak od pół roku i mówiłam małżowi żeby składał ten wniosek w cholerę bo nie wiadomo ile to potrwa i czy nie odwalą, a trzeba będzie okna zamawiać O 12:00 spotkanie z Panem Hydraulikiem nr 2, który momentalnie wzbudził moje votum nieufności odradzając podłogówkę w całym domu... No kurde, takich argumentów że "nie ma cyrkulacji powietrza" no to chyba sorry.... Przeca mówię że wentylacja mechaniczna będzie, nie? A zresztą tamten sprawiał lepsze wrażenie: obszedł cały dom, pogadał, podoradzał, powiedział że on zanim wyceni to tu musi przyjechać na 3 godziny wszystko sobie obmyśleć, bo np. dziury trzeba porobić w stropie, a w zależności od tego gdzie wyjdzie belka etc. to co innego... No fajniejszy był ten pierwszy, no ale zobaczymy wyceny..... O 13:30 spotkanie z Panem od Rolet nr. 115, który wysnuł 115-tą koncepcję montażu w oknach łukowych. Mianowicie, żeby dać rolety pod nadprożem, a nad oknem stalową belkę, do której się to okno zamontuje. I żeby zlicować skrzynkę z ociepleniem, to trzeba cofnąć okno w murze o 11cm, a licować nie trzeba przecież..... A dziury wypełnić bloczkami..... Ręce mi opadają już z tymi roletami O 15:00 wpadka do Pani Notariusz po wypis aktu że się sąsiad zgadza na umieszczenie naszych skrzynek w jego ogrodzeniu (mówiłam Wam że nie mamy gdzie wsadzić skrzynek, bo nasza działka ma frontu 6m i trzeba byłoby je jakoś pod furtką upychać, a sąsiad na swoich dwóch działkach i tak postawi pewnie jeden dom z drugiego krańca (dlatego mu też nasze okno za 3m nie wadzi), więc mu to nie robi i się zgodził gładko? ) A o 16:30 TADAAAM podpisaliśmy umowę z Panią Joasią na projekt wnętrza No cieszę się z tego jak głupia Projekt będzie obejmował salon, jadalnię, kuchnię, gabinet, hall, naszą sypialnię i wszystkie 4 łazienki (w sumie 150m), a Pani Joasia jest super - podobają nam się jej realizacje i zaangażowanie - perfekcyjne projekty branżowe z detalami każdej dupereli i szczegółowy wykaz mebli, akcesoriów i dodatków z fotkami i cenami - no fajna jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 06.02.2009 14:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Fajna sofa do pokoju kinowego (Etap Chillout): http://s.meble.pl/gfx/uzytkownicy/1811/wizytowki/1811/produkty/34394_1811_ChillOut_6524.jpg i ceny baaardzo sensowne: Minimalna cena detaliczna w skórze od: fotel - 1733,-zł sofa 2 - 2615,-zł sofa 3 - 3538,-zł fotel z funkcją relax - 1835,-zł sofa 2 z funkcją relax - 2911,-zł sofa 3 z funkcją relax - 3927,-zł taboret - 318,-zł Tak się teraz zastanawiam - jedna 3-ka to za mało, dwie 2-ki to głupio, a 3-ka i 2 fotele to za dużo... Muszę zobaczyć ile tam miejsca w ogóle wyjdzie... Albo takie (Etap Home Cinema - dobra nazwa tylko kolor jakiś inny...): http://s.meble.pl/gfx/uzytkownicy/2486/wizytowki/2486/produkty/41333_2486_cinema.jpg Minimalna cena detaliczna w skórze od: fotel - 1733,- zł sofa 2 - 2615,- zł sofa 3 - 3538,- zł fotel RF - 1835,- zł sofa 2RF - 2911,- zł sofa 3RF - 3927,- zł taboret TT - 318,- zł Oj chyba dziś pójdę do Jupitera, bo tam jest Ekoline z Etapem podnobnoż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 10.02.2009 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Zarąbisty fotel (do medytacji) http://dom.forto.pl/images/meble/1999/fotel.jpg Jak go widzicie obok dwóch nudnych ciemnoszarych kanap? A moje marzenie do gabinetu: http://bi.gazeta.pl/im/6/6206/z6206936X.jpg tu: http://www.officedesign.pl/html/lc4.htm podobno sensowna jakość... W ogóle fajna stronka z klasykami designu w cenach nie-kosmicznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 14.02.2009 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 WALENTYNKI THESE ARE ENTRIES TO A WASHINGTON POST COMPETITIONASKING FOR A TWO-LINE RHYMEWITH THE MOST ROMANTIC FIRST LINE,AND THE LEAST ROMANTIC SECOND LINE: 1. My darling, my lover, my beautiful wife:Marrying you has screwed up my life. 2. I see your face when I am dreaming.That's why I always wake up screaming. 3. Kind, intelligent, loving and hot;This describes everything you are not. 4. Love may be beautiful, love may be bliss,But I only slept with you 'cause I was p!ssed. 5. I thought that I could love no other-- that is until I met your brother. 6. Roses are red, violets are blue, sugar is sweet, and so are you.But the roses are wilting, the violets are dead, the sugar bowl'sempty and so is your head. 7. I want to feel your sweet embrace;But don't take that paper bag off your face. 8. I love your smile, your face, and your eyesDamn, I'm good at telling lies! 9. My love, you take my breath away.What have you stepped in to smell this way? 10. My feelings for you no words can tell,Except for maybe 'Go to he!l.' 11. What inspired this amorous rhyme?Two parts vodka, one part lime. WHO SAID POETRY IS BORING... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 18.02.2009 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Niby nic się nie dzieje, ale... Przyjechał do nas tynkarz od rasi (dzięki Dobra Kobieto ) pogadać o tynkowaniu, karton-gipsowaniu, wylewkowaniu i elewacjowaniu... I przy okazji nastraszył nas, że na pewno nam piwnica przecieka, bo dlaczego woda stoi w pokoju kinowym, gdzie nie ma okna, którym miałaby wpadać? A w pokojach z oknami jest sucho? No niby racja, więc co zrobilim? Pojechalim w niedzielę na działkę poosuszać, pogrzać i zobaczyć czy znowu wylezie czy to faktycznie przez okno... Przyjeżdżamy - prawie sucho No, jakaś tam kałuża na samym końcu kinowego... Myślę sobie: O ja głupia c. - przecież jasne że w pokojach z oknami wysycha szybciej, a w kinowym które jest duże i nie ma gdzie odparować woda zawsze będzie dłużej stała No ale skoro byliśmy na miejscu, to już wysuszyliśmy mopem (całe dwa wiadra "wytonkałam", jak to mówi mój mąż - i nie, nie jest Kaszubem ), błocko (skąd to błocko, kurde? ) zebraliśmy na jedną kupę i git. Przy okazji zrobiliśmy sobie iluminację w domku - przedłużacze (jakieś p.ieprzone niemieckie g.ówno kupiliśmy w OBI, które miało taką wtyczkę, do której żaden normalny przedłużacz nie pasuje i trzeba było ten supertwardy plastik rzeźbić ), oprawki ceramiczne, żarówki - a co! Ciemnica tam jak 150, a okienka mają być drewniane, czyli wstawiane po tynkach, to trzeba po ciemaku wszystkie instalacje robić, nie? Cudownie. W poniedziałek mój tata poproszony o sprawdzenie jak się sprawy mają i wyłączenie farelek dzwoni że roztopy były i teraz w piwnicy jest 1.5 cm wody! (i cała moja z góry bezsensowna praca na marne...) ale przynajmniej wiadomo którędy woda leci: na jednym okienku normalnie Niagara A dlaczego? Bo akurat to okienko zostało wyyyyyjątkowo chechłacko zrobione przez naszego Pana Kazia, a akurat nad nim zbiegają się dwie połacie dachu i sika stamtąd jak z zarzynanej świni I stąd to całe piiiieprzone błocko - bo spływa oknem razem z wodą No dobra to co zrobilim wczoraj po pracy? Ano pojechalim i zrobilim rynnę - taką 5m, drewnianą z trzech długich desek (ciężkie to cholerstwo jak nie wiadomo co i cały dom z tym musieliśmy obejść naookoło ), wyłożoną folią coby ten nawał wody chociaż nie chlustał prosto do okienka Ale nic to - zaraz się te TONY śniegu (normalnie ta moja działka to jak w górach jest, słowo daję - samochód nam się zakopał i trzeba było wyczyniać cyrki z łopatami i deskami, żeby w ogóle wyjechał, ale w końcu, kiedy z rezygnacją spojrzeliśmy po sobie i małż powiedział: "no to chyba trzeba pójść do Twoich rodziców po łańcuchy ", samochodzik się najwyraźniej sam tej perspektywy przestraszył i postanowił jednak dać nam ostatnią szansę - JA wyjechałam a małż popychał (ale wcale nie było miło.. ) - taka dygresyjka ) roztopią i i tak naleci mnóstwo tałatajstwa do środka, bo zabezpieczone jest to po rzeczonemu chachłacku i nie bardzo się dało to cokolwiek poprawić, bo ziemia zmarznięta na kamień Ale wygląda to tak za dnia: http://img26.imageshack.us/img26/2301/0402.jpg http://img26.imageshack.us/img26/2306/0392.jpg A taki jest burdelownik przy okienku przez które leeeeci http://img26.imageshack.us/img26/5675/0412.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 18.02.2009 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Kolejny kamyczek do ogródka architektów (i kierbuda tym razem) Nasz hydraulik był wczoraj na budowie, jak obiecał, żeby oblookać sytuację i zrobić rzetelną wycenę. Dzwoni potem do małża i mówi: "panie, jak ja dorwę tego waszego kierbuda w łapy, to mu powiem co o nim myślę - nic tu nie jest przemyślane, nie wiadomo jak co poprowadzić, nic nie przygotowane, jak nawet przygotowane, to kompletnie bez sensu i i tak trzeba robić od nowa Łazienki są porozmieszczane tak, że bez kolanek i pajęczyny rur pod sufitem w piwnicy się nie uniknie, one mogą schodzić nawet o 40cm, więc zapomnijcie o podwieszanych sufitach... A takiej nierównej wylewki to dawno nie widziałem! " No to ku.wa pięknie - no my wiedzieliśmy że wylewka jest do d.py i trzeba pod styro dać pewnie masę samopoziomującą, a że łazienki są porozrzucane to niby też, ale te 40 cm to nie jest fajne No nic - pogadamy najpierw z projektantkami jak widzą rozkład sanitariatów, a potem z hydraulikiem co się da z tym zrobić... W sumie to on chyba trochę przesadza - fakt, jest problem z kuchnią, która jest w huk daleko od kotłowni i tam musi ta rura nisko zejść, no nie ma wyboru... Ale reszta jest dość blisko, tylko z górną łazienką trzeba będzie pokombinować, ale mam już pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 22.02.2009 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Okna, dachy, okna, dachy... Wczoraj pojechaliśmy najpierw do Urzędowskiego na Prymasa, bo na Bartyckiej stara wystawka i tym się tłumaczą że wszystko niechlujne i ze szparami... Dobra - jedziemy tam gdzie wystawka nowa. A tam: może bez szpar na łukach (jedno duże łukowe okno tam jest - bardzo ładne, przekonałam się że jednak będzie tak ładnie ) ale silikon położony tak bylejak i niechlujnie że smutno się robi, a przecież to jest pokazówka, nie? No to postanowiliśmy sprawdzić jeszcze innych producentów, którzy mają profile 8-cm. Pojechaliśmy do Sokółki i... strasznie nam się spodobały okna drewniano-aluminiowe... I jeszcze one mają od środka taki śliczny profil prościutki, kanciasty, bez żadnych dodatkowych ramek, w które się tylko kurz nabija o: http://img525.imageshack.us/img525/5541/007d.jpg Z ciekawości daliśmy do wyceny, ale na bank nas ta cena powali Chociaż ciekawe jak bardzo bo chyba sobie damy spokój z roletami... Masa problemu z zamontowaniem tegoż nad oknami łukowymi, a w sumie coraz mniej rozumiemy swoją motywację No bo przecież nie antywłamaniowo, bo wiadomo że to pic na wodę fotomontaż... W sumie główne argumenty to 1. uciekanie ciepła - ale to tylko na noc się zamyka i czy 25 tysi, jakie na nie wydamy warte jest tych oszczędności??? 2. zaciemnienie, głównie jeśli chodzi o duże okna od południa - ale czy my będziemy po ciemku siedzieć jak będzie słońce??? Bez sensu to jest trochę i coraz bardziej się skłaniamy żeby sobie darować... Byliśmy też w Dachluxie, bo pan obiecał że nam sprowadzi dachówki które nas interesują - jednak kurde tamten w Kimie na Bartyckiej nas oszukał że Creaton już nie robi esówki Oglądaliśmy Sinfonie i RG10- dwie esówki (wielko i dużoformatowe) czarne angoby matowe, angoby szlachetne i glazury i moje wymarzone karpióweczki - są akurat idealnie takie, jak sobie wymarzyłam: nie zupełnie matowe, ale też nie błyszczące - super Sinfonie: http://img401.imageshack.us/img401/2500/004.jpg RG10 http://img201.imageshack.us/img201/6687/005.jpg Karpiówka (takie ułożenie w koronkę jak po lewej nam się podoba): http://img3.imageshack.us/img3/9448/006fgq.jpg No i okazuje się, że taka piękna prawdziwa esówka (a nie udająca esówkę rzymska, która nie ma pełnej fali tylko P w przekroju) to jest prawie taka droga jak karpiówka Dostaliśmy wyceny w macie, ale jakbyśmy chcieli jakieś angoby (a byśmy chcieli) to wychodzi cena karpiówki... Więc już chyba wiem co będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 05.03.2009 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Powiem tylko tyle, że nad wstępną koncepcją wnętrz siedzą dwie miłe panie i mają ją dziś wysłać - więc będzie żer dla Was, moich Komentowiczów i że odkryły kolejną MEGAWTOPĘ - mianowicie ściana między kuchnią a gabinetem jest jedyne 57.5cm wg projektu od okna - ktoś widział taką płyciutką lodówkę, piekarnik etc. pod zabudowę? Będziemy musieli przesuwać ścianę albo zmniejszać okno a ja nie lubię zmniejszać okien... Po to mam łuk, coby archtektów (a. od projektu b. od adaptacji) powystrzelać!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 05.03.2009 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 WSTĘPNA KONCEPCJA WNĘTRZ http://lh3.ggpht.com/_45sTWSeoyYI/SbFZyHm9v-I/AAAAAAAAACU/-efZ7KSmPvs/s720/090304koncepcja%20%20parter%20copy.jpg Link do oryginalnego rozmiaru bo tu nic nie widać: http://picasaweb.google.com/DorciaIQ/Wnetrz#5310124153217335266 http://lh3.ggpht.com/_45sTWSeoyYI/SbFZ38QSZCI/AAAAAAAAACI/9zV54tnudmI/s800/090304koncepcja%20pietro%20copy.jpg A więc po kolei: w hallu gres/kamień jasno i ciemno szary, przy schodach niska szafka na buty z szufladami, na której można usiąść. Gabinet: półki za szkłem na książki po dwóch stronach, szezlong, biurko Kuchnia: wzdłuż ściany wysoka zabudowa, WYSPA :D pod oknem zlew - zmywarka podniesiona w wysokiej zabudowie - tak sobie wymyśliłam Wyspa oddzielona od jadalni wizualnie szybą piaskowaną, która przechodzi na sufit (w każdym razie tak to rozumiem, bo jeszcze to mamy nieprzegadane - jutro się spotykamy) Salon: półka pod kominkiem zakręca przechodzi w parapet przy dużym oknie - taka ława naokoło do siedzenia albo co. 3 kanapy - nie wiem czy chcę tak dużo, myślałam raczej o 3+2 albo 3+3... Sypialnia: w wykuszu szeroki parapet do siedzenia ze schowkiem pod spodem, TV naprzeciwko łóżka (w tym celu trzeba drzwi przesunąć do garderoby...) Łazienka sypialniana: to pierwsze po prawej od wejścia to ZSYP NA BRUDY :D mój wymarzony, odpływ w kabinie w płytkach schowany pod półką na kosmetyki na gebericie, reszta to jak widać Małe łazienki to też no comments Korytarz do garażu: równomiernie rozmieszone podświetlane wnęki (takie rynny w zasadzie) w suficie, odwzorowane na podłodze ciemniejszymi płytkami i analogicznymi kwadratowymi lampkami co w suficie Górna łazienka: wolnostojąca okrągła wanna fi 160 umywalki okrągłe na szafkach kubikowych wolnostojących obok siebie pod dwoma weluxami, obok kibelków ławka "do sadzania dziecka podczas wycierania" i z wlotem na brudy nad nią Ale się cieszę A Wam jak się podoba??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 06.03.2009 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Jeszcze na szybko zrobiona przeze mnie wizualka ustawienia w kuchni:http://lh5.ggpht.com/_45sTWSeoyYI/SbFecH5_Z8I/AAAAAAAAADU/08mEL0I3Smo/s800/20.jpghttp://lh6.ggpht.com/_45sTWSeoyYI/SbFebSSTlaI/AAAAAAAAADM/Bz2haPjSrRo/s800/19.jpghttp://lh4.ggpht.com/_45sTWSeoyYI/SbFeZ8ZPuyI/AAAAAAAAAC8/03cMTwHYVrg/s800/17.jpghttp://lh3.ggpht.com/_45sTWSeoyYI/SbFeaWXIq8I/AAAAAAAAADE/SfzrsmEm6-o/s800/18.jpg Albo tak:http://lh4.ggpht.com/_45sTWSeoyYI/SbFeZYbdyWI/AAAAAAAAAC0/_fBSk3FXUkQ/s800/11.jpghttp://lh5.ggpht.com/_45sTWSeoyYI/SbFeY7hArLI/AAAAAAAAACs/8JcNMaM0ZzU/s800/12.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 18.03.2009 22:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 WIZUALKI!!! Ufff ale tego dużo... Ale strasznie mi się podoba :P Po kolei: najpierw hol wejściowy http://lh6.ggpht.com/_45sTWSeoyYI/ScFxG4ThQWI/AAAAAAAAAKE/YICwqNYO5eE/s800/3.jpg http://lh3.ggpht.com/_45sTWSeoyYI/ScFxAgWLgVI/AAAAAAAAAJ8/UVYIbFCaMwA/s800/1.jpg http://lh5.ggpht.com/_45sTWSeoyYI/ScFxREyTR2I/AAAAAAAAAKM/Fc3PSjAHoYo/s800/21.jpg http://lh6.ggpht.com/_45sTWSeoyYI/ScF1Q9mtXLI/AAAAAAAAAMk/E6y9RIxcP4w/s800/18.jpg http://lh6.ggpht.com/_45sTWSeoyYI/ScF1R_Z5MKI/AAAAAAAAAMs/dtWKLqjP_qQ/s800/20.jpg kuchnia w wersji z piaskowaną szybą oddzielającą wyspę od jadalni: http://lh3.ggpht.com/_45sTWSeoyYI/ScFyOqsbGzI/AAAAAAAAAK4/vS3Fgc-X7aE/s800/8.jpg http://lh4.ggpht.com/_45sTWSeoyYI/ScFyJ20DFQI/AAAAAAAAAKg/k6rbg4Y_otk/s800/10.jpg kuchnia w wersji z oddzieleniem w postaci niskiego barku z zawiniętego blatu: http://lh4.ggpht.com/_45sTWSeoyYI/ScFzCGuyUmI/AAAAAAAAALU/StKjm8Be2kc/s800/d.jpg http://lh3.ggpht.com/_45sTWSeoyYI/ScFzDtLnVlI/AAAAAAAAALg/vA-mR3trOWQ/s800/e.jpg zwróćcie uwagę że inaczej jest też rozwiązana wysoka zabudowa - w pierwszym jest ramka jaśniejsza dookoła, w drugim nie salon w wersji nr 1 z kominkiem narożnym i półkoławą dookoła: http://lh3.ggpht.com/_45sTWSeoyYI/ScFyLYBsglI/AAAAAAAAAKo/_5JGm9l-Iq4/s800/12.jpg http://lh4.ggpht.com/_45sTWSeoyYI/ScFyM_0fi6I/AAAAAAAAAKw/O8T655BdJOU/s800/14.jpg http://lh5.ggpht.com/_45sTWSeoyYI/ScFyIN6HikI/AAAAAAAAAKY/gxoZpIMLkM8/s800/22.jpg salon w wersji nr 2 z kominkiem panoramicznym: http://lh3.ggpht.com/_45sTWSeoyYI/ScFy_s9fHHI/AAAAAAAAALE/IAKCyY0RhM0/s800/f.jpg http://lh3.ggpht.com/_45sTWSeoyYI/ScFzA1hewaI/AAAAAAAAALM/AIXy9FApLN4/s800/g.jpg nasza sypialnia w bieli (drzwi po lewej od tv do garderoby, po prawej wejściowe, na sąsiedniej ścianie do łazienki) http://lh3.ggpht.com/_45sTWSeoyYI/ScF0-3GGceI/AAAAAAAAALs/o-lYT_7m5n8/s800/sypialnia_1.jpg http://lh6.ggpht.com/_45sTWSeoyYI/ScF1Are6kAI/AAAAAAAAAL0/k5Qtzke39J0/s800/sypialnia_6.jpg http://lh6.ggpht.com/_45sTWSeoyYI/ScF1Coo-GyI/AAAAAAAAAL8/If6FTzGbLUM/s800/sypialnia_4.jpg Ta tapeta to oczywiście przykład taki, nie że taka konkretnie I żyrandolki mi się nie podobajom... nasza łazienka - ta fornirowa ściana to po prawej de facto zamaskowany komin, a po lewej schowany zsyp na brudy i szafka na kosmetyki - to wystające to podświetlana wystawka perfum za satynowym szkłem: http://lh6.ggpht.com/_45sTWSeoyYI/ScF1JdvvN3I/AAAAAAAAAMI/58iCBNZrLKw/s800/lazienka_2.jpg http://lh3.ggpht.com/_45sTWSeoyYI/ScF1LtFP9JI/AAAAAAAAAMQ/nf32EnNt_NQ/s800/lazienka_3.jpg http://lh6.ggpht.com/_45sTWSeoyYI/ScF1NFqYY2I/AAAAAAAAAMY/MIy8BmYSWYw/s800/lazienka_4.jpg I ulubiona moja górna łazieneczka dla dzieciów http://lh4.ggpht.com/_45sTWSeoyYI/ScF1xJ_KJWI/AAAAAAAAANI/dQHnpf9Lc4Y/s800/lazienka%20dzieci_4.jpg http://lh4.ggpht.com/_45sTWSeoyYI/ScF1vwQLZ6I/AAAAAAAAANA/mObehxBjyMQ/s800/lazienka%20dzieci_2.jpg http://lh4.ggpht.com/_45sTWSeoyYI/ScF1uiJI-_I/AAAAAAAAAM4/v644PmtHTxA/s800/lazienka%20dzieci_1.jpg Wkleiłam tylko mały wycinek tego co panie nam zaprezentowały, bez niektórych wersji które od razu przegrały Dla mnie rulez czerwony okap, tylko że taki nie istnieje - trzeba będzie kombinować z lakierowaniem, czy cuś, bo się zakochałam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 21.03.2009 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Pragnę radośnie powiadomić, że małż kupił narożny kominek Mało tego, jest szansa że łyknie szprosy poziome! Problem tylko w tym, że mu się nie podoba linkowa barierka w holu Ale nie martwcie się, I'm working on it Ponadto obwieszczam, że decyzją inwestorów nr 1737 z dn. 21 marca przygoda z szybą została definitywnie zakończona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 28.03.2009 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Casting na DEKARZA rozstrzygnięty Dziś spotkaliśmy się na budowie naszej kochanej, której strrrasznie dawno nie widziałam z największym fachurą od karpiówki w koronkę, jakiego widział Świat Oglądaliśmy robotę kilku poleconych gości i wszystkie oczywiście były super, ale można było się do paru rzeczy przyczepić, szczególnie w dachach, które już kilka lat leżą. U niego - nawet 4letnie wyglądają perfekcyjnie. Bo różnie ludzie mają, np: http://lh4.ggpht.com/_45sTWSeoyYI/Sc5c81iS3mI/AAAAAAAAAOI/XBQ8WSP-i3c/s800/IMG_6702.JPG http://lh4.ggpht.com/_45sTWSeoyYI/Sc5c25VWfzI/AAAAAAAAAOA/bOQHDTPPMv4/s800/IMG_6645.JPG A nasz Pan robi takie śliczne daszki: http://lh3.ggpht.com/_45sTWSeoyYI/Sc5cuAP49AI/AAAAAAAAANs/MdjRHHJ-StA/s800/IMG_6668.JPG http://lh5.ggpht.com/_45sTWSeoyYI/Sc5cwWVNRMI/AAAAAAAAAN0/IV7a1xU-iSM/s800/IMG_6673.JPG http://lh6.ggpht.com/_45sTWSeoyYI/Sc5eSJzv1JI/AAAAAAAAAOo/o9yEhp9EY5Q/s800/HPIM3998.JPG Ten pierwszy nie jest może idealny, ale jak się później dowiedzieliśmy, ludzie mieli kompletnie zwaloną więźbę i chłopak musiał ją w połowie rozbierać Aha, a cenowo na równi z innym i mniej od jeszcze innego więc loozik Tylko teraz jest inny problem Chcieliśmy Creatona, bo jako jedyny jest barwiony w masie i wydaje nam się że przy czarnym dachu to ma znaczenie. Ale Creaton nie ma dachówek brzegowych do układania koronki... Ten pierwszy czarny dach to Koramic, więc tak sobie z jakością zresztą Pan powiedział że te brzegówki to też nie do końca były spoko, Rupp Ceramika ma super brzegówki, ale tam nie ma takiego koloru jak chcemy... Jest albo superbłyszczący czarny kryształ, albo matowy szary Można brzeg wykończyć blachą po prostu, tak jak okap, ale się małżowi tak nie podoba :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 29.03.2009 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Buuuuuu :( Właśnie sobie uświadomiłam, oglądając w czyimś dzienniku śliczne zdjęcie zachodzącego słońca, że u nas nie będzie takich widoków Bo od zachodu sąsiedzi z dużym domem, wprawdzie daleko, ale zasłaniającym widok Wschodu słońca (nawet gdyby ktoś był na tyle szalony, by wstać o tak nieludzkiej porze ) też nie uświadczysz, bo od wschodu mieszka słynny Dziadyga w swoim baraku i z zatopionym do połowy felg trabantem wypełnionym zżółkniętymi gazetami) Tylko widok na południe jest, przysłaniany coraz bardziej przez ten PIER.... blok co tam mi budują Nie czytam więcej dzienników, po co się mam dołować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 29.03.2009 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Pierwsze przemyślenia o ogrodzie Wszystkich jakoś tak naszło na tematy sadzonkowe, to mi się oczywiście też udzieliło Tzn. sadzić nic nie będę (oprócz tej biednej choinki która się kisi na balkonie i czeka na odpływ lenistwa inwestorów...) bo po pierwsze jeszcze strrrraszliwy burdel na działce ma duże szanse na przetrwanie, a po drugie ja nie jestem kreatywna i do wszystkiego muszę mieć projekt Ale do projektu też trzeba już coś wiedzieć, więc sobie wypisałam co na razie wiem że chcę i co wiem że nie chcę Generalnie w przeciwieństwie do środka chałupy pragnę mieć w ogrodzie masę kolorów, zarówno odcieni zieleni, jak i przeróżnych kwiatków. Styl raczej polno-górski, a nie Wersalowy Główne kwestie: OSŁONIĘCIE OD DZIADYGI - jakaś wyższa zabudowa krzaczasta, pergola, ew. donica na tarasie PESPEKTYWA DO POLA - do końca działki mam tylko od strony płd 15m i tam musi być nie za dużo nawalone i trawnik jak najdalej dochodzący do roślin, bo i tak będzie blisko do ogrodzenia ALTANKA? PAGÓRKI? ŁĄKA? to kwestie do rozstrzygnięcia i przemyślenia Rośliny: DRZEWA Iglaki: Sosna czarna http://www.ogrod-gardener.pl/1/4/7/sosna_czarna_2.JPG Jodła Kalifornijska http://www.ogrod-gardener.pl/1/4/4/jodla_jednobarwna_1.JPG Świerk kłujący? http://www.masgreen.pl/files/oferta/DSC_0425.JPG Liściaste: Wierzba japońska szczepiona na pniu http://www.oczarjk.pl/zdjecia/wierzba_hakuro_nishiki_salix_integra01.jpg Klon jesionolistny http://arboretum.sggw.pl/galeria/acer_negundo_variegatum.jpg Jakiś czerwony buczek albo śliwka http://images24.fotosik.pl/219/c99028f4bd848aeamed.jpg Jarzębina http://f.polska.pl/gal/145/184/114/med.jpg Brzoza http://images34.fotosik.pl/183/dcffb5074adee1d3med.jpg Octowiec http://kwiatki.friko.pl/zdjecia2/DSCN1707.JPG Czeremcha - pięknie pachnie, jest w Ogrodzie Saskim, nie wiem czy to się da kupić... http://mrssmith.blox.pl/resource/czeremcha.jpg KRZACZORY Bez koniecznie! http://defendo.blox.pl/resource/bez1.jpg Kosówka http://d.wiadomosci24.pl/g2/e2/13/e9/35335_1185439699_4f89_p.jpeg Konika http://www.slota.pl/Krzewy/Foto/pic_conica2.jpg Tuja taka okrągła i żółta http://www.ogrod-gardener.pl/1/4/10/zywotnik_zachodni_thuja_2.jpg Forsycja http://giganet.org.pl/foto_cyfrowe/kwitnie_drzewko_forsycja1.jpg Ostrokrzew kolczasty http://bi.gazeta.pl/im/4/5957/z5957464X.jpg Dereń biały http://www.ogrod-gardener.pl/1/5/9/deren_cornus_3.jpg Trzmielina - ta akurat jest pnąca, nawet nie wiedziałam że są takie... http://www.ogrod-gardener.pl/1/5/14/trzmielina_euonymus_1.jpg Mahonia http://bellquel.bo.cnr.it/scuole/serpieri/erbario/immagini%20erbacee%20spontanee/Berberidacee/Mahonia%20aquifolium%201.jpg Jaśminowiec http://www.ogrod-gardener.pl/1/5/10/jasminowiec_philadelphus_1.jpg Borówka amerykańska http://www.borowka.eu/lato/IMG_0071.jpg Wierzba płacząca (iwa) szczepiona na pniu http://www.oczarjk.pl/zdjecia/wierzba_iva_salix_caprea_pendula01.jpg Akebia http://www.verdeblog.com/wp-content/uploads/2008/05/akebia.jpg Berberys http://www.ogrod-gardener.pl/1/5/12/berberys_berberis_1.jpg http://www.ogrod-gardener.pl/1/5/12/berberys_berberis_3.jpg Wrzosy i wrzośce http://www.fastfood9.webpark.pl/wrzos.jpg Lawenda http://www.ogrod-gardener.pl/1/10/3/lawenda_waskolistna_2.JPG KWIATY Krokusy, przebiśniegi http://www.ogrod-gardener.pl/1/3/6/krokus_crocus_1.JPG Tulipany http://z.about.com/d/gonw/1/0/3/J/-/-/multicolored_tulip_field8.jpg Hiacynty http://www.zielen.kielce.pl/cms_foto/hiacynt.jpg Konwalie http://www.wknapik.ovh.org/grafika/kolekcja_1/kol-136.jpg Szafirki http://fotosztambuch.blox.pl/resource/szafirek_armenskimuscari_armeniacum2.JPG Fiołki http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/fd/Fio%C5%82ek_ogrodowy_wisnia6522.jpg/552px-Fio%C5%82ek_ogrodowy_wisnia6522.jpg Fiołek afrykański http://images23.fotosik.pl/40/8742b2836098fb03med.jpg Barwinek http://www.ogrod-gardener.pl/1/1/9/barwinek_atropurpurea.JPG Maciejka http://www.gniazdko.com/wp-content/uploads/2008/03/maciejka.jpg Łubin http://fotogalerie.pl/fotki/27/41/89/b/1173257101444.jpg Irysy http://www.wogrodzie.cal.pl/40/slides/irys4.JPG Czosnek ozdobny http://lh6.ggpht.com/_rWTXDtGcCv8/SFaM9SWaeMI/AAAAAAAAXG4/8M1KGMGwOdI/DSC00008x.jpg Fuksja http://www.vitroflora.com.pl/img/4097_fuchsia_winston_churchill_resize.jpg Poziomka? http://kaktusy.atlas-roslin.pl/foto-rosliny/js/js-truskawka-ozdobna._Ping.Panda.PICT7597is.jpg ZIOŁA Bazylia http://www.panacea.pl/images/artykuly/3_bazylia_sucha.jpg Mięta http://www.ogrod.foody.pl/uimages/OGROD/Przewodnik/ZIOlA/MietaPieprzowa.jpg Tymianek http://fotosztambuch.blox.pl/resource/tymianekthymus.JPG NIE LUBIMY: Rododendron Hortensje Gardenie Dalie Róże Magnolie Pięciorniki Smagliczka Aaaa i trzeba coś pachnącego usadzić w okolicach poboru powietrza edit: Uffff wstawiłam fotki Kilka typów jeszcze mi się przypomniało: dereń, forsycja, czeremcha, barwinek, berberys. Chciałam tylko zaznaczyć, jak pełne poświecenia jest moje szukanie dla Was fotek - kiedy wpisałam "bez" musiałam obejrzeć Dodę bez makijażu i Aguilerrę bez majtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 02.04.2009 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Nowe wizualki Dostaliśmy wczoraj poprawione wizualki i jeszcze te pomieszczenia, których wcześniej nie było: gabinet, wc, łazieneczka gościnna. Podoba nam się Nowy hall z całodrewnianymi schodami i z barierką w drugą stronę (niestety tamta się małżowi nie podoba ) http://lh6.ggpht.com/_45sTWSeoyYI/SdUWHzmNFSI/AAAAAAAAARA/Vl1FbzySIxk/s800/1.jpg To po lewej od drzwi wejściowych to szafa na ubrania z drzwiami do samej góry licującymi z drzwiami do gabinetu pod kątem http://lh3.ggpht.com/_45sTWSeoyYI/SdUWJbr0cxI/AAAAAAAAARI/SN_ppcnlTKM/s800/21.jpg Lustro w ramie z plexi rzeźbionej - średnio mi się ten pomysł podoba, ale fajnie byłoby może w ramie z tłuczonego szkła, takiego co się daje na blat kuchenny http://lh5.ggpht.com/_45sTWSeoyYI/SdUWLNJrOCI/AAAAAAAAARQ/68S5iCPT65Y/s800/23.jpg Salon - wygrała moja (i Wasza ) wersja kominka, tylko poprosiłam o zrobienie jej na szaro zamiast biało, a szafki na sąsiedniej ścianie szarej zamiast czarnej i nie wiem czy mi się to bardziej podoba... No i kanapy szare zamiast białych, ale to zdecydowanie musik http://lh4.ggpht.com/_45sTWSeoyYI/SdUVXswctpI/AAAAAAAAAQI/GZNut32hrNM/s800/9.jpg http://lh5.ggpht.com/_45sTWSeoyYI/SdUVVqaZfAI/AAAAAAAAAQA/UCFc6IN-ScU/s800/8.jpg http://lh6.ggpht.com/_45sTWSeoyYI/SdUVSoXmedI/AAAAAAAAAP4/Jzvqt4t5G3Y/s800/7.jpg W ramach zasłonięcia okien zaproponowane są rolety... No ja nie wiem czy chcę moje piękne drewniane okna przyozdabiać tymi półokrągłymi bułkami http://lh4.ggpht.com/_45sTWSeoyYI/SdUVRXd1VHI/AAAAAAAAAPw/rfUggUI-Ptc/s800/6.jpg Jeszcze wersja z drewnianą szafeczką, ale chyba nie pasuje... http://lh4.ggpht.com/_45sTWSeoyYI/SdUVZfzRX5I/AAAAAAAAAQY/eqTQUNSL32w/s800/14.jpg Kuchnia w wersji bez szyby: http://lh4.ggpht.com/_45sTWSeoyYI/SdUVOLSOzjI/AAAAAAAAAPg/WP0h3mo6tjQ/s800/3.jpg http://lh6.ggpht.com/_45sTWSeoyYI/SdUVPvbKoXI/AAAAAAAAAPo/fjZQAUU7Wms/s800/5.jpg Gabinet proszę państwa - tylko zamiast tego klasyka chciałabym innego: Le Corbusiera Ale ogólnie podoba mi się, bo jest gabinetowo, ale nie klasycznie zielono, jest stylowo, ale pasuje do reszty http://lh3.ggpht.com/_45sTWSeoyYI/SdUV6Oc1tfI/AAAAAAAAAQk/IuuE7XkkSk4/s800/gabinet_1%230.jpg http://lh3.ggpht.com/_45sTWSeoyYI/SdUV78RCFfI/AAAAAAAAAQs/uy5k0Db2DIM/s800/gabinet_4%230.jpg http://lh6.ggpht.com/_45sTWSeoyYI/SdUV-aKvuTI/AAAAAAAAAQ0/U9JkvKAgGRc/s800/gabinet_6%230.jpg W sypialni niewiele się zmieniło, a w łazience doszedł grzejnik bo się zastanawiałam gdzie go się da wcisnąć... I bateria jest zmieniona na podtynkową wychodzącą z lustra, ale mi się to nie podoba, więc chociaż na jednym podtynku zaoszczędzę http://lh5.ggpht.com/_45sTWSeoyYI/SdUWr6QY5GI/AAAAAAAAASE/9xjh2VV06UA/s800/lazienka_2.jpg Tadaaam maciupcia łazienka gościnna: umywalka we wnęce wyłożonej lustrem z trzech stron, a ta cała ściana to mi się w black slate widzi http://lh3.ggpht.com/_45sTWSeoyYI/SdUWkUEQFnI/AAAAAAAAARw/kGULAUjmymM/s800/lazienka_g_1.jpg http://lh3.ggpht.com/_45sTWSeoyYI/SdUWl1jq4RI/AAAAAAAAAR4/Dxhg0x50CUc/s800/lazienka_g_5.jpg Wc gościnny w wersji zimnej (to moja): http://lh3.ggpht.com/_45sTWSeoyYI/SdUXDfn0HhI/AAAAAAAAASY/v-ojItIxD_Q/s800/wc_1.jpg http://lh6.ggpht.com/_45sTWSeoyYI/SdUXBgNmB0I/AAAAAAAAASQ/4Ey0-iGzLCQ/s800/wc_3.jpg I w wersji ciepłej (to małża ) http://lh5.ggpht.com/_45sTWSeoyYI/SdUXJJyfQPI/AAAAAAAAAS0/PGCO6G86hRo/s800/wc_5.jpg http://lh3.ggpht.com/_45sTWSeoyYI/SdUXHpdDH3I/AAAAAAAAASs/fPIK17CD4I4/s800/wc_3.jpg http://lh6.ggpht.com/_45sTWSeoyYI/SdUXFsHCxlI/AAAAAAAAASk/a_-mNV2h1Uc/s800/wc_2.jpg to ma być jakaś podświetlana plexi to na suficie... No i na koniec łazienka dzieciów ze zmienionym kolorem umywalek i dołożonym geberitem http://lh5.ggpht.com/_45sTWSeoyYI/SdUWXVUK8bI/AAAAAAAAARc/-61cQDre_A4/s800/lazienka%20dzieci_2.jpg No i to by było na tyle, a Wyście się tak spodziewały nie wiadomo czego i nie mogły od wczoraj doczekać :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts