Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika DorciIQ

Recommended Posts

My butle mamy w śmietniku, na zewnątrz znaczy się. Gdybyśmy wiedzieli że to tyle potrwa, to wzięlibyśmy taką dużą a tak to mamy te małe i jak były w zeszłym roku pamiętne mrozy, to butla wystarczała nam na 3 dni... Pani Henia nawaliła też u znajomego mojej koleżanki- zmienił projektanta i szybko uporał się*z docelową inwestycją gazową. Ja przeklinam tę*babę za każdym razem gdy dzwonię*zamawiać gaz. Pozdrawiam

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wszystkie podłogi mają 1.5 cm grubości, bo to na podłogówkę :)

Kurczę no ja też ostatnio myślałam że gdybyśmy wiedzieli to byśmy już rok temu zamówili butlę, ale że gaz miał być zaraz, a z butlą to umowa na 2 lata co najmniej to uważaliśmy że to bez sensu - gdyby ciocia miała wąsy to by był wujaszek :rolleyes:

Och ale i tak jest cudownie: wczoraj spędziliśmy cały urlopowy dzień mojego małża na budowie (wziął urlop na 1 dzień, w związku z czym wieczorem musiał pojechać do roboty na pól nocy - no bo przecież na noc nie brał :rolleyes:) i sprzątaliśmy, malowaliśmy próbkami ściany, a jak się zmęczyłam, to poszłam na górę do pokoju Ninusi, pomacałam cieplutką podłogę, zapragnęłam się na niej położyć i... za chwilę już słodko drzemałam na twardych deskach ;) Mój pierwszy sen w nowym domku :D

Doberek :D

dawno mnie nie było, a tu taaakieee zmiany :D

śliczne podłogi ci się ułożyły i schody również :D

przejść z gazem nie zazdroszczę :( ja też toczę bój z gazownią, żeby mi podłączyli gaz, który mam w drodze, ale ponieważ droga jest prywatna, to wymyślili sobie, że muszę zebrać współwłaścicieli na podpisanie aktu notarialnego na służebność dla gazowni w drodze. Dla mnie to dość dziwne, bo moi prawie wszyscy sąsiedzi mają już gaz i są do niego podłączeni, ale robili to przed zmianami wprowadzonymi przez gazownię i ja mając 5 metrów od działki gaz nie mogę się do niego wpiąć :evil: W związku z tym muszę teraz zebrać wszystkich u notariusza, aby podpisali akt, który im w ogóle nie jest potrzebny :evil:

Bo to cwaniaki są: służebność mieć muszą, bo w razie awarii nie mają prawa jej naprawić, a że nie mają bo kiedyś nawalili, to teraz wykorzystują Ciebie do załatwienia sobie tego, co powinni mieć od początku :rolleyes:

Ja mam z kolei podobny kejs z wodociągami - żeby dostać zwrot kasy, to muszę przedstawić służebność na drodze publicznej, do której się wpięłam do mojej drogi prywatnej, a jakoś ani gazowni (o dziwo!) ani stoenowi, ani tepsie to do niczego nie potrzebne... A chodzi przecież tylko o malutką wcinkę :evil:

• 4 weeks później...

Przyszłam się przywitać :)

Masz Śliczną Córcie więc gratulki.

Domek mi się podoba bardzo i bardzo też podoba mi się kolorek Twojej elewacji. Jeśli pamiętasz co to za tynk i jaki nr kolorku i co to za kolorek to poproszę.

I widzę, że też miałaś niezłe przygody z budowaniem. Ale teraz to już wszystko z górki będzie :)

Pozdrawiam serdecznie :)

WOOOOOOOOOOOW coś się zadziało w moich komentsach, no niebywałe! :D

Arnika z górki to będzie jak piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip gaz załatwię, a to może być dzień przed przeprowadzką :rolleyes:

Elewacja to Ceresit Kalahari KL1, ale rozbielany dodatkowo, bo za żółty wyszedł, niestety nie pamiętam o ile... Jakieś tam jednostki były tego białego, co nam dolewali - chyba 40 albo 60? Zresztą potem jak więcej dodawali białego, to już się nic nie zmieniało, więc to nie ma znaczenia w zasadzie :)

Duszku ależ te schody mi piękne wychodzą :wave: Widzisz że fajnie sobie wymyśliłam z tymi podstopnicami? :cool:

widze jeno po myszy rafalem jestem przerazony i mam nadziee ze wszycho wyjdzie..co do parkietu ..to zdaje sie beda koszta :( przy takich kolesiach w gumiorach na budowie:(

nie bądz taki przerażony -byłes pierwszy który powiedział ze kasy nam nie oddacie. biedny biedny duszek ciemięzony przez swojego szefa -nie mówiąc juz o tym jakie wyczyny są porobione na podłogach na górze. Bedziesz się teraz wybielał bidoku?Taki jesteś znowu dla wszystkich do rany przyłóż.:rotfl::rotfl:

co do Twoich schodów Dorcia, to są bardzo, bardzo ładnie wykonane, ale szlag mnie trafia, ze u mnie tyle drewna zniszczyzli i tak to wszystko zostawili, a miałam sporo łatwiejszy temat, bo i beton był prosty i podstopnice na 90 stopni

Kurka Paśka, weź se zrób studnię - i tak się przyda, ja mam i studnię, i wodociąg - i szambo, a jak kanaliza ma być niedługo to... wiaderko :lol:

Bez gazu to jednak za huk się nie da - no chyba że z butli - umowa na 3 lata, dziękuję bardzo :mad:

A-nita nie widziałam właśnie zig-zaga, dopiero co go odkryłam na necie :)

Arnika ja kocioł też miałam, ale już wywaliłam (czeka w garażu na kupca :)) - straszny jest od tego syf, a u mnie trzeba przejść przez pół domu, żeby do kotłowni się dostać :roll:

Zresztą to taki mały kociołek, zupełnie niewystarczający do mojej powierzchni i jeszcze z wodą to by się nie dało mieszkać, a kupować teraz nowy - o nie!

MarJel bardzo dziękuję, a schody to jatoba - mozaika przemysłowa :)