Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika DorciIQ

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dorcia

jestem zaskoczona tymi problemami z projektem :o Co to? Kierbud czy majster nie potrafi planów czytać?

a swoją drogą kto to projektował? nie możesz poprosić o plik z autocada? wtedy byś mogła wszystko super dokładnie zobaczyć. bo na papierze nie podaje się wszystkich wymiarów, to przecież zrozumiałe.

Dorcia

jestem zaskoczona tymi problemami z projektem :o Co to? Kierbud czy majster nie potrafi planów czytać?

a swoją drogą kto to projektował? nie możesz poprosić o plik z autocada? wtedy byś mogła wszystko super dokładnie zobaczyć. bo na papierze nie podaje się wszystkich wymiarów, to przecież zrozumiałe.

No też się troszku zdziwiłam... Myślę że mój pan Kazio by to w końcu też wymyślił, tylko on superbystrzachą to nie jest bynajmniej :oops:

A plik z autocada to dobry pomysł, mój mąż chyba ma autocada w pracy...

Dzięki :wink:

A te lampy z DeVelde też fajne niektóre - już wiem co jadę oglądać w weekend :D

ja już raz oglądałam te zmiany, przemyślałam i zapomniałam napisać.

jedyną uwagę jaką mam to to że w takiej wannie jest trochę klaustrofobicznie (miałam tak wbudowaną akurat w hotelu teraz na wczasach) co prawda był jeszcze kawałek ścianki pociągnięty odgradzający ją dodatkowo ale nawet bez tego mogę sobie wyobrazić że mogłoby być trochę to przytłaczające. wanna jest po to żeby sie w niej wyłożyć i zrelaksować. pomyśl jak będziesz się czuła otoczona ścianami z trzech stron. jak ok to namawiaj męża, bo oczywiście w takim wykonaniu łazienka jest ustawniejsza. My też się wcinamy do innego pomieszczenia tyle że z brodzikiem 8)

Hmm no rzeczywiście może trochę... Z drugiej strony przytulnie...Myślałam żeby tam zrobić jakieś fajne światełka i półki w ścianie ale sama nie wiem teraz.... Albo może tylko trochę zagłębić a nie w pełni...

No nic, wracam do szukania takich aranżacji - kurde wiem że gdzieś coś podobnego widziałam ALE NIE MOGĘ TERAZ ZNALEŹĆ! :evil:

Witam Cię aniu w moich skromnych jeszcze progach :wink: i od razu zapytam o coś co mi chodzilo po głowie już dawno, ale wstydziłam się zapytać: czemu na swoim avatorku masz tylko trzy kotki, skoro dzieciów aż cztery sztuki? :D

Stuki wiesz że to zdjęcie to specjalnie dla Ciebie? :p

no cóż serwis avatarkowy nie przewidział takiej ilości maluchów :roll: :lol:

Dorcia

Ty o tym betonie na ławy to szybko zapomnisz. Czeka się beton na dwa stropy, wieńce, nadproża....

Ja jak to kiedyś zliczałam to się zastanawiałam czy nie mam przez przypadek domu z betonu bo tak kosztowo to na pewno :lol:

Pewnie tak :wink: W sumie to koleżanka mi mówiła że u niej poszło betonu za 20 tysi rok temu, a ona ma domek bez piwnicy i o duuużo mniejszej podstawie, to sobie myślałam że u nas to będzie ohohoho :roll: także jestem w zasadzie zadowolona :D Bo nie poznałam jeszcze wyliczeń za stropy.... :o

Iwona z Pawłem, budujecie się w końcu??? :p

Chociaż, z drugiej strony jak sobie pomyślę że już zdążyliśmy wydać ponad 60 tysi (z ogrodzeniem) a jeszcze nawet z ziemi nie wyszliśmy, ergo wg definicji z Marzeń o Elwirze jeszcze nie zaczęliśmy budować domu :wink: , to w sumie wcaaaaale nie jest różowo :cry:

Eeee będzie dobrze co tam 8) :lol:

Och kochana miód na moje serce lejesz z tą połową kosztów :lol: :lol: :lol:

Niezłe różnice w cenach tych ław... A pamiętasz ile mieliście m3 tego betonu?

Co do definicji - zgadzam się całkowicie, ale i tak dom wygląda jak dom jak ma okna i dach dopiero.... Czy ja się doczekam??? :roll: :wink:

Kurde, ale mnie wciągnęło: zamiast się cieszyć że jutro wolne to się martwię że nie będą budować... I w sobotę też nie! :evil: :wink:

Znam ten ból

nie mówiąc o tym że jak leje to już jestem wkurzona na maxa. a najgorzej jak jedynym słonecznym dniem tygodnia jest niedziela. :x

metrów nie pamiętam, no co Ty, aż tak tego nie przeżywam :lol: :lol: Jak znajdę fakturę za strop to Ci powiem ile teraz płacę za kubik.

Na Twoim miejscu zorientowałabym się gdzie najtaniej beton kupić bo naprawdę są kolosalne różnice w cenie. Tylko trzeba porównywać razem z pompą i transportem te ceny. Najlepiej jakbyś wiedziała ile kubików Ci na strop potrzeba i wtedy się rozejrzała.