78mysz 24.02.2009 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Musisz mieć co wnukom opowiadać. Jak to jeden taki Kocur z jedną taką Myszą grasowali i jakie szkody wyrządzili w postaci perforacji mojej skóry? No, to może się sprzedać o ja przepraszam, zadnej perforacji nie dokonałam, to kocur swoimi pazurami wszystko poobdzierał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 24.02.2009 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Wcinając się w tą gorącą dyskusję pozwole sobie kilka drobnych słów w temacie rolet. Dorciumy założyliśmy z następujących powodów:- żeby zasłonić przed zimnym wiatrem w zimę - duże okna sa od zachodu a tam wiadomo wygwizdów niezły, i na pewno ten napór zimnego powietrza chcemy osłabić roletkami, a w zime i tak ciemno za oknem więc mała różnica.- żeby zasłonić sie przed gorącem w upalne dni - u nas w mieszkaniu działały tak podgumowane rolety. i wierz mi że jak było 35 stopni to siedziałam po ciemku i dziękowałam bogu że są te rolety. był to jedyny pokój w którym temperatuyrę od bidy można było określić jako przyjemną. poza tym w dzień zazwyczaj jesteś w pracy prawda? więc po ciemku nikt nie będzie siedział a dom się nie będzie nagrzewał. 25 tysięcy? to strasznie dużo. ile Ty masz tych okien? musisz dawać na wszystkich? nie możesz dać na największych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 24.02.2009 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 a ja sobie wymysliłam rakie żaluzje drewniane suwane na na tarasie. Chodzi wlasnie o balkon od zachodu i drugi od poludnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 24.02.2009 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 cześć Dora ja nie planuje żaluzji..i Efilo dobrze pisze.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 24.02.2009 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Zastanawiałam się nad tym czy jest sens tylko na dużych oknach od płd, tylko właśnie tam jest ten problem z łukiem... Nie wiem już sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 24.02.2009 13:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 I jeszcze zaraz znacjonalizują mój bank i już nigdy nie będzie premi... :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 24.02.2009 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Zastanawiałam się nad tym czy jest sens tylko na dużych oknach od płd, tylko właśnie tam jest ten problem z łukiem... Nie wiem już sama a elektryczne okiennice? jak szalec to szalec Dorcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 24.02.2009 16:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Zastanawiałam się nad tym czy jest sens tylko na dużych oknach od płd, tylko właśnie tam jest ten problem z łukiem... Nie wiem już sama a elektryczne okiennice? jak szalec to szalec Dorcia No właśnie, a są takie? Bo rozważaliśmy okiennice przez parę sekund, ale... z tą automatyzacją to chyba nie teges? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 25.02.2009 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 haloo Dorcia no, że rolety na tapecie powiedz mi Kochana czy trzeba się zdecydować już na etapie zamawiania okien bo ja cały czas się waham czy cały dom czy tylko sam parter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 25.02.2009 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 wszystko zależy od tego jaki rodzaj rolet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 25.02.2009 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Yyyy no generalnie na etapie budowy trzeba się zdecydować na coś żeby przewidzieć gdzie one będą siedzieć... A ja mam teraz nowego doła, bo się okazało (jak my mogliśmy to przeoczyć?!?!?!?!?!?) że mamy źle schody wylane: dolny jest o wysokość wylewki wyższy, ale górny jest za mało niższy Jak mnie wsadzą za uduszenie kierbuda to będziecie mnie odwiedzać w więzieniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 25.02.2009 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Dorcia nie przejmuj się - większość schodów jest zle wylana. Jak już się robi schody to się kombinuje. To chyba najczęstszy kimś na budowie. Zresztą trudno utrafić bo nigdy nie wiadomo gdzie się będzie kończyć wylewka. Oczywiście to nie oznacza że u Ciebie nie jest spieprzone. Pisze żebyś nie miała dola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 25.02.2009 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Zastanawiałam się nad tym czy jest sens tylko na dużych oknach od płd, tylko właśnie tam jest ten problem z łukiem... Nie wiem już sama a elektryczne okiennice? jak szalec to szalec Dorcia No właśnie, a są takie? Bo rozważaliśmy okiennice przez parę sekund, ale... z tą automatyzacją to chyba nie teges? no przepraszam a bram na silowniku nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 25.02.2009 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Dorcia nie przejmuj się - większość schodów jest zle wylana. Jak już się robi schody to się kombinuje. To chyba najczęstszy kimś na budowie. Zresztą trudno utracić bo nigdy nie wiadomo gdzie się będzie kończyć wylewka. Oczywiście to nie oznacza że u Ciebie nie jest spieprzone. Pisze żebyś nie miała dola. No ja wiem, że trzeba kombinować, tylko co innego jak masz przewidziane 12 cm na wylewkę a się okazuje że jest 14, bo cośtam, a co innego jak ostatni schodek jest tylko o 4cm niższy niż poprzedni!!!! To już za Chiny ludowe się nie da zmieścić z niczym, nawet jakby nie robić w ogóle styro... No ale dół zawsze trochę płytszy - dzięki Kochana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 25.02.2009 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Dorcia w tym więzieniu to ja Cię mogę odwiedzać a co do rolet to zrobię na pewno na całym dole i w pokoikach dzieciaków, bo mają okna od południa ............... tak myślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 25.02.2009 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Ja nawet nie chce próbować się zastanwiać jak to jest z moimi schodami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytka121 25.02.2009 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 witaj, byłam w wawie na dwa dni i tam nie zastałam ale za to w zamościu już są http://lh3.ggpht.com/_Q7IugVOzgWU/SaWle36yZ_I/AAAAAAAABC4/WTBcxRv8wGI/s512/S8003928.JPG mam nadzieję, że to już ta pora roku i na całego rozpoczną sie prace. a odnośnie schodów u mnie też tak jest i przy wylewkach będą wszystkie stopnie poprawiane. pozdrawiam serdecznie,edyta[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 26.02.2009 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Dzięki za bazie Dziewczyny a jak się takie schody poprawia? Bo najprościej to chyba dać dodatkową wylewkę samopoziomującą, ale to podobno się potem kruszy i odpada i stopnie się źle montuje... Wiem - Duszka trzeba zapytać, w końcu to on będzie się z trepami bawił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 26.02.2009 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 A przed chwilą dostałam maila z wyceną dachu od firmy z którą nie gadałam... Nie mogę jej przypasować do nikogo, u kogo byłam (bo od tych co byłam już dostałam) a nazwę znam tylko z klinkieru - stamtąd dostałam ten krzywy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 26.02.2009 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Dzięki za bazie Dziewczyny a jak się takie schody poprawia? Bo najprościej to chyba dać dodatkową wylewkę samopoziomującą, ale to podobno się potem kruszy i odpada i stopnie się źle montuje... Wiem - Duszka trzeba zapytać, w końcu to on będzie się z trepami bawił dorcia sa takie sposoby na schody co sie ekonomistom podcys sleepofanie nie dreamoffały ..da rady pelen loozik.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts