Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika DorciIQ

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wcinając się w tą gorącą dyskusję pozwole sobie kilka drobnych słów w temacie rolet.

Dorciu

my założyliśmy z następujących powodów:

- żeby zasłonić przed zimnym wiatrem w zimę - duże okna sa od zachodu a tam wiadomo wygwizdów niezły, i na pewno ten napór zimnego powietrza chcemy osłabić roletkami, a w zime i tak ciemno za oknem więc mała różnica.

- żeby zasłonić sie przed gorącem w upalne dni - u nas w mieszkaniu działały tak podgumowane rolety. i wierz mi że jak było 35 stopni to siedziałam po ciemku i dziękowałam bogu że są te rolety. był to jedyny pokój w którym temperatuyrę od bidy można było określić jako przyjemną.

poza tym w dzień zazwyczaj jesteś w pracy prawda? więc po ciemku nikt nie będzie siedział a dom się nie będzie nagrzewał.

25 tysięcy? to strasznie dużo. ile Ty masz tych okien? musisz dawać na wszystkich? nie możesz dać na największych?

Zastanawiałam się nad tym czy jest sens tylko na dużych oknach od płd, tylko właśnie tam jest ten problem z łukiem... Nie wiem już sama :(

a elektryczne okiennice? jak szalec to szalec Dorcia

No właśnie, a są takie? Bo rozważaliśmy okiennice przez parę sekund, ale... z tą automatyzacją to chyba nie teges?

Yyyy no generalnie na etapie budowy trzeba się zdecydować na coś żeby przewidzieć gdzie one będą siedzieć...

A ja mam teraz nowego doła, bo się okazało (jak my mogliśmy to przeoczyć?!?!?!?!?!?) że mamy źle schody wylane: dolny jest o wysokość wylewki wyższy, ale górny jest za mało niższy :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Jak mnie wsadzą za uduszenie kierbuda to będziecie mnie odwiedzać w więzieniu? :roll:

Dorcia nie przejmuj się - większość schodów jest zle wylana. Jak już się robi schody to się kombinuje. To chyba najczęstszy kimś na budowie. Zresztą trudno utrafić bo nigdy nie wiadomo gdzie się będzie kończyć wylewka.

Oczywiście to nie oznacza że u Ciebie nie jest spieprzone. Pisze żebyś nie miała dola.

Zastanawiałam się nad tym czy jest sens tylko na dużych oknach od płd, tylko właśnie tam jest ten problem z łukiem... Nie wiem już sama :(

a elektryczne okiennice? jak szalec to szalec Dorcia

No właśnie, a są takie? Bo rozważaliśmy okiennice przez parę sekund, ale... z tą automatyzacją to chyba nie teges?

no przepraszam a bram na silowniku nie ma?

Dorcia nie przejmuj się - większość schodów jest zle wylana. Jak już się robi schody to się kombinuje. To chyba najczęstszy kimś na budowie. Zresztą trudno utracić bo nigdy nie wiadomo gdzie się będzie kończyć wylewka.

Oczywiście to nie oznacza że u Ciebie nie jest spieprzone. Pisze żebyś nie miała dola.

No ja wiem, że trzeba kombinować, tylko co innego jak masz przewidziane 12 cm na wylewkę a się okazuje że jest 14, bo cośtam, a co innego jak ostatni schodek jest tylko o 4cm niższy niż poprzedni!!!! :x To już za Chiny ludowe się nie da zmieścić z niczym, nawet jakby nie robić w ogóle styro...

No ale dół zawsze trochę płytszy - dzięki Kochana :p

witaj,

byłam w wawie na dwa dni i tam nie zastałam ale za to w zamościu już są

http://lh3.ggpht.com/_Q7IugVOzgWU/SaWle36yZ_I/AAAAAAAABC4/WTBcxRv8wGI/s512/S8003928.JPG

mam nadzieję, że to już ta pora roku i na całego rozpoczną sie prace.

a odnośnie schodów u mnie też tak jest i przy wylewkach będą wszystkie stopnie poprawiane.

pozdrawiam serdecznie,

edyta[/img]

Dzięki za bazie :p

Dziewczyny a jak się takie schody poprawia? Bo najprościej to chyba dać dodatkową wylewkę samopoziomującą, ale to podobno się potem kruszy i odpada i stopnie się źle montuje...

Wiem - Duszka trzeba zapytać, w końcu to on będzie się z trepami bawił :)

Dzięki za bazie :p

Dziewczyny a jak się takie schody poprawia? Bo najprościej to chyba dać dodatkową wylewkę samopoziomującą, ale to podobno się potem kruszy i odpada i stopnie się źle montuje...

Wiem - Duszka trzeba zapytać, w końcu to on będzie się z trepami bawił :)

dorcia sa takie sposoby na schody co sie ekonomistom podcys sleepofanie nie dreamoffały ..da rady pelen loozik..