Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika DorciIQ

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

NO to teraz ja....

wizualki fajne , bardzo podoba mi sie hol i to odbicie pasków z podłogi na suficie.

W salonie jak dla mnie opcja z narożnym kominkiem i tym długim pasem zdecydowanie wygląda ciekawiej.

Z tym panoramicznym jakoś ta ściana poszatkowana się zdaje :roll:

Łazienki fajne , sypialnia też , choć zastanowiłabym się nad łózkiem z takim wezgłowiem....zazwyczaj efektowniej wyglądają na zdjęciu niż w realu.Mnie jakoś nie leżą.Poza tym jeśli obicie jest materiałowe , to nie masz jak go ściągnąć do uprania i robi się siedlisko kurzu...

No i kuchnia....niby piękny ten pomysł z szybą , ale zupełnie nie wyobrażam sobie takiego rozwiązania...to dla mnie sztuczne ograniczanie przestrzeni.Nie podasz nic z kuchni na stół , nie pogadasz z siedzącymi przy stole , kiedy jesteś w kuchni , wszystko sie rozbija o tę szybę , zza której trzeba się wychylić.

A przy dzieciach takie rozwiązanie wydaje mi się dodatkowo nietrafione.Sama sobie ograniczasz pole widzenia,żeby móc skontrolować małe potworki :wink:

Czyli mimo niewątpliwie oryginalności i urody pomysłu , jestem na nie dla szyby.

Ale pomysł czerwonego okapu superrrr , mam nadzieję,że uda się zrobić.

Ale się rozpisałam :oops: :oops: uffffff......

Dzień dobry szybko powiem... wczoraj jak chciałam popiać nad wizualkami i może przy okazjo coś mundrego napisać, to mi się znowu zawiesił komputer i doopa! :-?

Ale wizualki zajefajne i "moja" :wink: barierka schodowa z linki żeglarskiej oko cieszy :D i kominek narożny mi się bardziej podobuje, tylko nie widzę tam żadnego skrytego zakamarka na drewno, a przydałby się.../albo ja ślepa jestem?/ :wink: :D :D :D

I kuchnia super szaaaara :wink: 8) 8) 8) , mniam... bardziej podoba mi się bez ramki i bez szyby :) :D

Dzięki dziewczyny :p

Nefciu - to zagłówek materiałowy jak sądzę, ale to luźna propozycja. Nie wiem jeszcze co o tym sądzę, niektóre takie łóżka mi się podobają - zobaczymy :)

Ja oaza spokoju???? Haha ależ ja się potrafię maskować 8)

Dario - no okap właśnie :D

Maluszku - to linki takie ale nie wiem czy zostaną, bo się małżowi nie podobają, bo mu się kojarzą z takimi koralikowymi przesłonami jak u babci albo w burdelu :lol:

Dobrosiu - mi też się podoba bardziej narożny, a małżowi bardziej panoramiczny, ale chyba mi się uda przechylić szalę na swoją stronę... ;) Zresztą ja lubię asymetrię, a tu i tak jest dużo symetrii przez układ kuchni i jadalni.

Kurczę nie pomyślałam o tym kurzu na wezgłowiu - to ważna rzecz, tym bardziej jak ma być białe, to chyba faktycznie niepraktyczny pomysł...

Chociaż takie łóżko mi się niedawno spodobało:

http://www.ekoline.pl/thumbs/_MG_35601_jpg_090fabe4418471e6197667f562b4f370.jpg

a ono jest skórzane, więc łatwiej czyścić... No ale nie białe... Hmmmm.....

Rasiu - schowek na drewno będzie od tyłu tej białej płyty k-g, to widać na tym ujęciu z antresoli. A barierka mi się też podoba i chciałabym chyba te linki też na górze na antresoli zamiast barierki szklanej, bo takich nie lubię ;)

A co do szyby, to sama mam mieszane uczucia - generalnie przed wizualkami byłam zdecydowanie na nie, ale one są fajniejsze niż sobie wyobrażałam, na pewno to jest bardziej efektowne niż w drugiej wersji, ale chyba nie to jest najważniejsze, nie? No i niby to szyba hartowana, więc nic nie powinno się stać, ale jak będę patrzyła na biegające dookoła stołu szkraby to pewnie i tak z drżeniem serca...

Byłam, widziałam, zaniemówiłam :o :D

Piękne wizualki :D Mi się podoba ta szyba w kuchni. Myślę, że bardzo fajnie by wyglądała w rzeczywistości.

Salon przepiękny, hol również

W sypialni nie podoba mi się to wezgłowie. Łazienki śliczne, a dla dzieci, to naprawdę cudo :D

wow :o :o :o :o

bardzo fajne wnetrza, nie czepialabym sie tego łóżka pod warunkiem ze to nie materiał tylko jakas skorka..lazienki rewelka, pomysl z szyba oddzielajaca w kuchni bardzo mi sie podoba (fakt ze dzieci maja nieograniczona wyobraznie ale i tak baaaardzo fajny). hall tez mi sie podoba tylko nie bardzo widze linki na antresoli bo to moze troche przytloczyc moim zdaniem oczywiscie :wink:

a jakie studio robilo te aranzacje jesli mozna wiedziec?

Dla mnie ta szyba powinna być elementem dekoracyjnym , ale jednocześnie jej miejsce powinno być uzasadnione względami praktycznymi...a w tym miejscu jest elementem dekoracyjnym , ale przeszkadzaczem jednocześnie..

No ale to już musicie Wy zadecydowac , czy taki układ Wam przeszkadza,czy nie...

No Dorcia idziesz w dobrą strone. Fajną masz ławeczke w hallu na buty, ładnie ulozony gresik - ino nie wiem czy nie za jasny. Masz otwarty hall i o takiej porze jak ta moze Cie to potem denerwowac, ale czegoz sie nie robi dla piękna.

Kuchnia fajna i ten okap i kryształowa lampa nad stolem z ładnego drewna. Podoba mi sie wersja z naroznym kominkiem, baaaaardzo, duzo bardziej niz ta druga. Znając mnie to kombinowałabym zeb w duzym pokoju pociągnąc tą polke od kominka po parapety z deski co by bylo przyjemnie usiąśc na niej pod oknem.

W waszej sypialni podobają mi sie drzwi ofornirowane od góry do dolu. Nie podobają mi sie lampy przy łóżku. Nie podobają mi sie tez te sufitowe kierunkowe lampki. Ani ładne ani energooszczedne, bo pewnie halogen?

Wasza łazienka jest ładna. Dzieci łazienka w stylu "in utero"- tez oryginalna wesoła, a niebanalna i nie infantylna.

Generalnie dobrze dobrane kolory i nie ma sieczki chaosowej. Mysle, ze bedziecie zadowoleni z efektu

No Dorcia idziesz w dobrą strone. Fajną masz ławeczke w hallu na buty, ładnie ulozony gresik - ino nie wiem czy nie za jasny. Masz otwarty hall i o takiej porze jak ta moze Cie to potem denerwowac, ale czegoz sie nie robi dla piękna.

Kuchnia fajna i ten okap i kryształowa lampa nad stolem z ładnego drewna. Podoba mi sie wersja z naroznym kominkiem, baaaaardzo, duzo bardziej niz ta druga. Znając mnie to kombinowałabym zeb w duzym pokoju pociągnąc tą polke od kominka po parapety z deski co by bylo przyjemnie usiąśc na niej pod oknem.

W waszej sypialni podobają mi sie drzwi ofornirowane od góry do dolu. Nie podobają mi sie lampy przy łóżku. Nie podobają mi sie tez te sufitowe kierunkowe lampki. Ani ładne ani energooszczedne, bo pewnie halogen?

Wasza łazienka jest ładna. Dzieci łazienka w stylu "in utero"- tez oryginalna wesoła, a niebanalna i nie infantylna.

Generalnie dobrze dobrane kolory i nie ma sieczki chaosowej. Mysle, ze bedziecie zadowoleni z efektu

Zgadzam się z Mysią co do oświetlenia sypialni, co najmniej dziwne (wiem ze architekci czyms musza zaskoczyć ale może nie aż tak)

Kuchnia ma poprostu cudną zabudowę całej ściany !!! EXTRA !!!!

Ja obstaję ża jasną podłogą - napewno cięższa w utrzymaniu czystośći ale bardzo efekcjarska. :D :D :D

Kominek the best.

Ten gres ma być jasnoszary a nie biały, tylko za dużo światła w tych wizkach i dlatego tak to wygląda.

Półka w pierwszej wersji przechodzi w parapet właśnie i też mi się to podoba. Natomiast jakoś nie kupuję tej wersji z drewnianymi parapetami, bo do białych okien (nawet drewnianych) to może dziwnie wyglądać... Zresztą drewniany parapet mi się kojarzy z mieszkaniem...

Lampki w sypiali też mi się nie podobaja, zresztą ja w ogóle nie lubię żyrandoli, więc nie wiem czy te w łazience (choć tu najbardziej mi pasi) i w jadalni zostawię. Ja lubię bardziej nowoczesne lampy...

A halogeny w salonie to od razu pierwsze nasze słowa krytyki były jak zobaczyliśmy ;)

Ehhh żeby jeszcze małża przekonała niniejsza przegrana z kretesem panoramicznego kominka :roll:

Hej Dorcia.

Wizualki super!

Bardzo podobają mi się schody, co do salonu to wersja z panoramicznym kominkiem bardziej mi się podoba. No i ta łazienkaw drewnie - bossssska

Co do tej szyby piaskowanej w jadalni to bym się zastanowiła bo to się ciężko czyści - wiem bo pracowałam ws alonie z drzwiami i mieliśmy takie. Jeśli już to te chemicznie wytrawiane są troszkę lepsze.

Łóże super i obstawiam obicie materiałem a nie skórą bo jest zimna :)

Ten gres ma być jasnoszary a nie biały, tylko za dużo światła w tych wizkach i dlatego tak to wygląda.

Półka w pierwszej wersji przechodzi w parapet właśnie i też mi się to podoba. Natomiast jakoś nie kupuję tej wersji z drewnianymi parapetami, bo do białych okien (nawet drewnianych) to może dziwnie wyglądać... Zresztą drewniany parapet mi się kojarzy z mieszkaniem...

Lampki w sypiali też mi się nie podobaja, zresztą ja w ogóle nie lubię żyrandoli, więc nie wiem czy te w łazience (choć tu najbardziej mi pasi) i w jadalni zostawię. Ja lubię bardziej nowoczesne lampy...

A halogeny w salonie to od razu pierwsze nasze słowa krytyki były jak zobaczyliśmy ;)

Ehhh żeby jeszcze małża przekonała niniejsza przegrana z kretesem panoramicznego kominka :roll:

kryształowy żyradndol to hicior zostwa go !!!

drewnianych parapetów nie trawię - kojarzą mi się jakoś pokomunistycznie :o

do łazienki sie nie czepiaj :wink: :)

Hej Dorcia.

Wizualki super!

Bardzo podobają mi się schody, co do salonu to wersja z panoramicznym kominkiem bardziej mi się podoba. No i ta łazienkaw drewnie - bossssska

Co do tej szyby piaskowanej w jadalni to bym się zastanowiła bo to się ciężko czyści - wiem bo pracowałam ws alonie z drzwiami i mieliśmy takie. Jeśli już to te chemicznie wytrawiane są troszkę lepsze.

Łóże super i obstawiam obicie materiałem a nie skórą bo jest zimna :)

ale szyba piaskowana może byc lakierowana i wtedy czyszczenie spoko :wink:

ja to lubie taką zywą drewnianą deche. Nie mowie ze granit zle wygląda, tylko nie da sie juz usiąść tak milusio zeby w dupke bylo ciepło. Moze skórkowy parapet ławeczka?

No nie wiem, ja bym kombinowała, ale kto inny moze miec inne potrzeby wiec juz nic nie powiem o parapetach, tylko ze w prl-u były z lastrika parapety, albo mikrodrewniane biale do bialych zamazianych toną lakieru okien.