markoto 19.03.2009 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Ja mam drewniane - sa piekne, nie wyobrazam sobie innych, bo niby jakie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 19.03.2009 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Ja mam drewniane - sa piekne, nie wyobrazam sobie innych, bo niby jakie?? dla mnie tez jak nie drewniane ....to drewniane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 19.03.2009 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 To i ja swoje trzy grosze wtrącę. Podoba mi sie opcja kuchenna z barkiem. Myślę, że jest praktyczniejsza i więcej za nim schowasz niż za szybą a będziesz miała na wszystko oko ... Ta szyba fajnie wygląda na projekcie Przedpokój, obie łazienki tez mi się podobają. Kominek narożny podoba mi się bardziej. Jeżeli chodzi o łóżko z zagłówkiem, to mi się podoba, ale ja lubię czytać w łóżko na siedzącą i to jest dla mnie dobre rozwiązanie Ale szklana antresola, ani żadna ażurowa u mnie nie przejdzie bo moja córka ma lęk wysokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 19.03.2009 13:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Kruelciu - moje dzieci nie będą miały lęku wysokości na pewno - po rodzicach, którzy się wspinali swego czasu? I ja też lubię czytać w łóżku Dlatego też mimo biblioteki w gabinecie chciałam mieć też kilka "podręcznych" książek w sypialni. Za PRL-u były lastrikowe, to fakt, ale Zuz@ mówiła że postkomunistyczne - też mi się kojarzy że w latach 90. wszyscy robili drewniane... A mi się zawsze podobały kamienne. A żeby miękko i ciepło było to jakieś poduszki tam pójdą pewnie pod pupcię. No i zauważcie dziewczyny, że nie ma nigdzie zasłon, a to okno w salonie jest kwadratowe zamiast w łuk, więc będzie inaczej i teraz jak zrobić zasłony, żeby nie "zabiły" łuku? Bo właśnie nam ten temat jakoś umnkął wcześniej i dopiero wczoraj wypłynął... No albo jakoś inaczej przysłonić zamiast zasłon, tylko czym? Bo coś musi być, bo to południowe okno [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 19.03.2009 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Dorcia ja myslę, że temat zasłon/czyjakiegokolwiekinnegorozwiązania na południowym , łukowatym oknie powinien stać się wyzwaniem i zadaniem dla Twojej pani Architekt.W końcu od tego jest , żeby rozwiązywać wętrzarskie problemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 19.03.2009 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 To ja jakos nie zakodowalam czasow drewnianych parapetow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 19.03.2009 14:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Dorcia ja myslę, że temat zasłon/czyjakiegokolwiekinnegorozwiązania na południowym , łukowatym oknie powinien stać się wyzwaniem i zadaniem dla Twojej pani Architekt.W końcu od tego jest , żeby rozwiązywać wętrzarskie problemy No jasne - takie ma zadanie domowe To już nie wolno mi się Was radzić, skoro mam ją? W końcu alfą i omegą nie jest, a Wy jesteście takie mądre... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 19.03.2009 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Dorcia ja myslę, że temat zasłon/czyjakiegokolwiekinnegorozwiązania na południowym , łukowatym oknie powinien stać się wyzwaniem i zadaniem dla Twojej pani Architekt.W końcu od tego jest , żeby rozwiązywać wętrzarskie problemy to ja bede miała taką zagwozdkę wielkie łukowe okno i jak je zasłonić Dorcia myślałam właśnie o tym, że kamienny blat przy kominku bedzie super wyglądał a na nim kilka poduch do siedzenia ... u mnie antresola juz zabudowana jest na stałe z małymi szparami tylko, aby się moja malutka córeczka nie bała zabrało to co prawda trochę światła na klatce schodowej ale dom ma być dla nas a nie my dla domu doświetlę i będzie super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 19.03.2009 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Czasem siaduję na obudowie kominka w firmie. Jest marmurowa. Zawsze mi tyłek przymarza jak zapomnę czegoś położyć .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 19.03.2009 14:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 to ja bede miała taką zagwozdkę wielkie łukowe okno i jak je zasłonić To może Ci też moja pani pomoże A chłód w dupkę latem - bezcenne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 19.03.2009 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Dorcia ja myslę, że temat zasłon/czyjakiegokolwiekinnegorozwiązania na południowym , łukowatym oknie powinien stać się wyzwaniem i zadaniem dla Twojej pani Architekt.W końcu od tego jest , żeby rozwiązywać wętrzarskie problemy No jasne - takie ma zadanie domowe To już nie wolno mi się Was radzić, skoro mam ją? W końcu alfą i omegą nie jest, a Wy jesteście takie mądre... Poradzić się można , a jakże..ale najwygodniejsza wersja to taka jak z wizualkami..niech ona sie pomęczy i wymyśli , a my pokrytykujemy i ulepszymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 19.03.2009 14:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 a jakie studio robilo te aranzacje jesli mozna wiedziec? Sorki przeoczyłam to pytanie http://www.chrusciany.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 19.03.2009 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Ja mam drewniane - sa piekne, nie wyobrazam sobie innych, bo niby jakie?? marmurowe bo są pieknę naszczęście piekno jest subiektywne i każdy ma w domach to co lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 19.03.2009 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Doracia ja tez wrzucę swoje trzy grosze- aranżacja bardzo ładna- wygląda że bedzie elegancko,ze smakiem ale dość powściągliwie- i tak ma być. Jedyne co mi przeszkadza, to podział na kuchnię i salon- ani ta piaskowa szyba, ani bufet na blacie. Bufet wg. mnie jest za ciężki, zasłania wyspę która jest śliczna, szeroka, masywna, gubi ten porządek- że ściana z zabudową wysoka, ale tak fajnie wypłaszczona i do tego niskie , masywne meble. A ten bufet- kolejna wysokość i... no nie leży mi. Ścianka piaskowa- lepsza, ale też nie do końca- tak symetrycznie dzieli kuchnię, zabiera jej oddech. Ja bym wywaliła obie te przegrody i zostawiła bez nich. Masz ładna kuchnię , może możesz jej nie zasłaniać, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 19.03.2009 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Zuz@nko ale jak masz jeszcze cos marmurowego albo beze z ktorymi mozna to zgrac, ja mam szarosci i drewno w domu to te marmurowe parapty to tak ni z gruchy ni z pietruchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 19.03.2009 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Zuz@nko ale jak masz jeszcze cos marmurowego albo beze z ktorymi mozna to zgrac, ja mam szarosci i drewno w domu to te marmurowe parapty to tak ni z gruchy ni z pietruchy jak ktoś ma duzo drewna to jak najbardziej a faktycznie ja mam duzo kamienia w domu i wszędzie mam parapety marmurowe ale drewnianych nie lubie od kiedy wszyscy zrywali lastryko i robili hamskie sosnowe parapety - strasznie utkiwło mi ti w pamięci ale ostatnio u kientki widziałam piekny kamień w kolorze obrerżyny ze srebrn-perłowymi przejściami (boski kamień) a cały dom był w kolorach srebra, dużo kwasówki, szare podłogi, stal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 19.03.2009 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Ale okna miala pewnie szare albo biale a nie drewniane w kolorze drewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 19.03.2009 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Kruelciu - moje dzieci nie będą miały lęku wysokości na pewno - po rodzicach, którzy się wspinali swego czasu? I ja też lubię czytać w łóżku Dlatego też mimo biblioteki w gabinecie chciałam mieć też kilka "podręcznych" książek w sypialni. Za PRL-u były lastrikowe, to fakt, ale Zuz@ mówiła że postkomunistyczne - też mi się kojarzy że w latach 90. wszyscy robili drewniane... A mi się zawsze podobały kamienne. A żeby miękko i ciepło było to jakieś poduszki tam pójdą pewnie pod pupcię. No i zauważcie dziewczyny, że nie ma nigdzie zasłon, a to okno w salonie jest kwadratowe zamiast w łuk, więc będzie inaczej i teraz jak zrobić zasłony, żeby nie "zabiły" łuku? Bo właśnie nam ten temat jakoś umnkął wcześniej i dopiero wczoraj wypłynął... No albo jakoś inaczej przysłonić zamiast zasłon, tylko czym? Bo coś musi być, bo to południowe okno [/b] Dorcia mogą byc zasłony nad łukiem, tylko karnisz odpowiednio wysoko, zeby nie wchodził w łuk, albo tez niektórzy wieszają karnisze na tej wysokości na której kończy sie "kwadratura" okna a zaczyna łuczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 19.03.2009 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Ale okna miala pewnie szare albo biale a nie drewniane w kolorze drewna biełe nie drewniane - na 100% i w domu dużo "zimnego" kamienia, bo jedna ściana była cała marmurowa, na podłodze granit szary, poręcz z kwasówki, kanapy fiolet i szare i drewniany to był tylko formnir na mebelkach w łazience Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 19.03.2009 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Ale okna miala pewnie szare albo biale a nie drewniane w kolorze drewna białe ale podpatrzyłam drewniany parapet u ciebie w twojej łazience i bardzo dobrze jest okno zgrane z parapetem !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts