DorciaIQ 19.03.2009 15:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Doracia ja tez wrzucę swoje trzy grosze- aranżacja bardzo ładna- wygląda że bedzie elegancko,ze smakiem ale dość powściągliwie- i tak ma być. Jedyne co mi przeszkadza, to podział na kuchnię i salon- ani ta piaskowa szyba, ani bufet na blacie. Bufet wg. mnie jest za ciężki, zasłania wyspę która jest śliczna, szeroka, masywna, gubi ten porządek- że ściana z zabudową wysoka, ale tak fajnie wypłaszczona i do tego niskie , masywne meble. A ten bufet- kolejna wysokość i... no nie leży mi. Ścianka piaskowa- lepsza, ale też nie do końca- tak symetrycznie dzieli kuchnię, zabiera jej oddech. Ja bym wywaliła obie te przegrody i zostawiła bez nich. Masz ładna kuchnię , może możesz jej nie zasłaniać, co? No wiem, ale jednak gdzieś jest granica między pięknem a praktycznością, a zresztą wydaje mi się że to wyglądałoby pięknie tylko przez 1 dzień, a potem jakby goście z jadalni musieli obserwować wykipiałe garnki na płycie, która jest własnie na wyspie i okruchy porozwalane dookoła (pedantką to ja nie jestem ) to już by chyba tak ładnie nie było... Ale fakt - najładniejsze są takie wyspy symetryczne skrzynki z blatem naokoło... :roll Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 19.03.2009 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Dobeiralismy tak kolory, zeby sie zgralo nie wyobrazam sobie zeby mial byc inny kolor, to juz lepszy bylby marmur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 19.03.2009 15:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Zuz@nko ale jak masz jeszcze cos marmurowego albo beze z ktorymi mozna to zgrac, ja mam szarosci i drewno w domu to te marmurowe parapty to tak ni z gruchy ni z pietruchy No ale przecież są szare marmury - moi rodzice takie mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 19.03.2009 15:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Dorcia mogą byc zasłony nad łukiem, tylko karnisz odpowiednio wysoko, zeby nie wchodził w łuk, albo tez niektórzy wieszają karnisze na tej wysokości na której kończy sie "kwadratura" okna a zaczyna łuczek No pewnie że mogą, tylko taka kwadratowa oprawa łuku a. nie jest fajna, b. psuje efekt łukowatości IMHO, przytłacza to okno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 19.03.2009 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Zuz@nko ale jak masz jeszcze cos marmurowego albo beze z ktorymi mozna to zgrac, ja mam szarosci i drewno w domu to te marmurowe parapty to tak ni z gruchy ni z pietruchy No ale przecież są szare marmury - moi rodzice takie mają i piękne zarazem, granity maja sporo szarości ale wszystko ma swych zwolenników i przeciwników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 19.03.2009 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Moze i sa ja nie znalalzlam szarych marmurow, poza tym ciezko zgrac 2 te same kolory, zeby odcieniami pasowalo, granity sa za bardzo ciapkowate dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 19.03.2009 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Markoto, nie jestes fanką kamienia wiec nawet nie szukałas. Ja tez gdyby nie to ze dziewczyny tu wyciągją rózne kamienie to bym nie wiedziala ze to moze byc aż tak ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 19.03.2009 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 U nas nie będzie dużo parapetów , ale tam gdzie będą chciałabym szare , a M. z kamienia - chyba będzie pierwsza budowlana ścinka na tym tle Widziałam,że są karnisze nad łuki - też w kształcie łuku , ale nie podobały mi się zbytnio...może dlatego,że ja w ogóle za łukami nie przepadam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 19.03.2009 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 a ja będę mieć trzy okna na poddaszu z łukami i mimo iz łuków nie trawię to te mi nie przeszkadzają a nawet powiem że bardziej proste okna by mi nie pasiły jest dużo ładnych karniszy - zobacz w Jankach w sklepie Eurofirany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 19.03.2009 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 np tu : http://www.nowa.arcadiadesign.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 19.03.2009 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 np tu : http://www.nowa.arcadiadesign.pl w Krakowie - oj trochę by mi się nie chciało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 19.03.2009 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 nie chodzi o adres , tylko o rowiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 19.03.2009 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 nie chodzi o adres , tylko o rowiązanie wiem ale jak masz chwile to podjedź do Janek tam super dobierają i naprwdę znają się na tym co proponują - Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 19.03.2009 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Dorcia ja myslę, że temat zasłon/czyjakiegokolwiekinnegorozwiązania na południowym , łukowatym oknie powinien stać się wyzwaniem i zadaniem dla Twojej pani Architekt.W końcu od tego jest , żeby rozwiązywać wętrzarskie problemy to ja bede miała taką zagwozdkę wielkie łukowe okno i jak je zasłonić Wpadam dopiero teraz i nie nadążam ale w sprawie zasłonięcia okien łukowych to może takie rozwiązanie - okiennice http://www.oknoidrzwi.pl/upl/il1177068349.jpg http://www.gebauer.com.pl/GebauerKlaplladenDE.pdf Zastrzegam, że mniej czuję klimaty nowoczesnych wnętrz łazienka dzieci ładna ale na rysunku, według mnie niepraktyczna, za dużo wolnej przestrzeni, która będzie wiecznie brudna z kotami kurzu. Do niedawna też bardzo podobały mi się tego typu umywalki i wielki wybór kolorów A, że leniwa jestem i nie zamierzam dodawać sobie roboty dodatkowej ponad to co konieczne zwracam teraz uwagę na praktyczną stronę urządzenia łazienki i uznałam, że takie umywalki wymagają dodatkowego ciągłego mycia blatu, stojące krany, ruchome lusterka, ostre kanty - zdecydowanie pomieszczenie nieprzyjazne dla dzieci. Wanna dla dzieci, żeby się w nie potopiły bo to wiadomo co dzieciakom do głowy strzeli o rany co ja ponawypisywałam może najpierw sobie poczytam bo mocno jestem do tyłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 19.03.2009 16:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Dobrosia - no widzisz, mówiłam że jesteście strasznie mądre Tylko nie rozumiem tego: chciałabym szare , a M. z kamienia "a" sugeruje, że jest tu jakaś sprzeczność, a ja jej nie czaję Gosia - myślałam o okiennicach, tylko a. okno jest 3x3m to nie wiem czy takie ogromniste robią i jak one będą wyglądy otwarte na ścianie... b. nie słyszałam o silniczkach do takowego czegoś, a ja zbyt leniwa jestem, żeby się mocować z takim ciężarem jeszcze od zewnątrz No niby są takie mechanizmy co od środka kręcisz, ale jakoś mi to nie leży... A brudzić się będzie - trudno. I jeszcze te umywalki mają być szklane Jednak jestem zdania, że im większa przestrzeń, tym mniej się syfi - w końcu kurz nanoszą ludzie, a jak tyle samo osób w większym pomieszczeniu to się rozwadnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 19.03.2009 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Dorcia, rób parapety z kamienia, najwyżej położysz na nich jakieś poduchy. Na wizulakach twoje parapety są przedłużeniem półki idącej od kominka, więc będzie na pewno ładnie to wyglądać. Ja generalnie lubię parapety drewniane, ale kamiennym nie mówię "nie", może jeszcze mi się odmieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 19.03.2009 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Dobrosia - no widzisz, mówiłam że jesteście strasznie mądre Tylko nie rozumiem tego: chciałabym szare , a M. z kamienia "a" sugeruje, że jest tu jakaś sprzeczność, a ja jej nie czaję no bo zjadłam drewniane.Chcę drewniane szare , a M kamienne szare...Ale on jest Panną , a ja Skorpionicą , ciekawe , kto postawi na swoim.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 19.03.2009 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Dobrosia - no widzisz, mówiłam że jesteście strasznie mądre Tylko nie rozumiem tego: chciałabym szare , a M. z kamienia "a" sugeruje, że jest tu jakaś sprzeczność, a ja jej nie czaję no bo zjadłam drewniane.Chcę drewniane szare , a M kamienne szare...Ale on jest Panną , a ja Skorpionicą , ciekawe , kto postawi na swoim.... Panny są też uparte - wiem coś o tym, bo ja spod tego znaku jestem Ale jak parapety mają być szare, to obstaję za pomysłem twojego M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 19.03.2009 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 ano zobaczymy...może znajdzie jakis kamień , który mnie przekona... , a może cena za nas zadecyduje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 19.03.2009 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 ano zobaczymy...może znajdzie jakis kamień , który mnie przekona... , a może cena za nas zadecyduje... na pewno osiągniecie jakiś kompromis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts