Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika DorciIQ

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hejka :p

Dorcia my też przechodzimy dylematy szprosowe, tylko że w PCV :roll: :roll:

to ja dobijam do klubu dylematyczno-szprosowego i ja napewno w PCV :D

ja tam dylematu nie miałam.

Wszędzie naokoło okna bez szprosów, każde takie do siebie podobne...

No to ja na przekór.. :wink: :lol: :lol:

to co, że PCV, każdy się ceni po swojemu :wink:

Ja lubię moje szprosiki 8)

Dorcia, a patrzyłaś na OknoPlast?

Ja mam od nich okna, jestem zadowolona, cen nie maja z kosmosu :wink:

Oknoplast jest super, nawet robiliśmy tam wycenę, tylko że ja chcę białe.... I też byłam przekonana że PCV, bo po co bulić za drewno, ale wydawało mi się jakoś tak - zupełnie nie wiem czemu - że dzisiaj umieją robić ładniejsze białe pcv niż kiedyś, a tu duuuuupa :-? - są okropne...

A ponieważ tylko białe nam pasują do elewacji i to nie podlega dyskusji (tak samo jak obecność szprosów ;) ) to wyszły drewniane... I nawet nie są o tyle droższe od pcv, co myśleliśmy, a białe pcv są dużo tańsze niż kolorowe, natomiast drewniane białe i kolorowe kosztują tyle samo 8)

[wpis przeniesiony z dziennika budowy]

Okna, dachy, okna, dachy...

No i okazuje się, że taka piękna prawdziwa esówka (a nie udająca esówkę rzymska, która nie ma pełnej fali tylko P w przekroju) to jest prawie taka droga jak karpiówka :o Dostaliśmy wyceny w macie, ale jakbyśmy chcieli jakieś angoby (a byśmy chcieli) to wychodzi cena karpiówki... Więc już chyba wiem co będzie :lol: 8) :lol:

co do dachówki - jeżeli jeszcze nie wybraliście to polecam vario zwilling z meyer holsena -czerń tytanowa lub grafit

Szukaliśmy esówki baaardzo długo i ta dachówka nas oczarowała.... na wysokość jest mniejsza od zwykłej za to szersza (podwójna). Jakość rewelacyjna - równiutka i bardzo twarda. Zdjęcia dachu mogę przesłać na miala - kontakt na priw. :)

pozdrawiam

Browar

http://forum.muratordom.pl/uzytkownik54487.htm

Okna, dachy, okna, dachy...

No i okazuje się, że taka piękna prawdziwa esówka (a nie udająca esówkę rzymska, która nie ma pełnej fali tylko P w przekroju) to jest prawie taka droga jak karpiówka :o Dostaliśmy wyceny w macie, ale jakbyśmy chcieli jakieś angoby (a byśmy chcieli) to wychodzi cena karpiówki... Więc już chyba wiem co będzie :lol: 8) :lol:

co do dachówki - jeżeli jeszcze nie wybraliście to polecam vario zwilling z meyer holsena -czerń tytanowa lub grafit

Szukaliśmy esówki baaardzo długo i ta dachówka nas oczarowała.... na wysokość jest mniejsza od zwykłej za to szersza (podwójna). Jakość rewelacyjna - równiutka i bardzo twarda. Zdjęcia dachu mogę przesłać na miala - kontakt na priw. :)

pozdrawiam

Browar

Widzieliśmy esówkę M-H i w ogóle to super firma, ale ta dachówka jest dość niewielka, a wydaje nam się że na naszym dużym dachu pasowałaby bardziej większa. Zresztą i tak już stanęło na karpiówce :p