Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika DorciIQ

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dorcia jak chodzicie w tej chwili po domku, to masz wrażenie, że Wasz domek jest bardzo duży? ... zastanawiam się , czy wszystkie Szewczyki sa przestronne ;)

No nasz nie dość że ma powiększony salon z 30 do 40m, to jeszcze podniesioną ściankę kolankową, co dało kilkadziesiąt dodatkowych mkw podłogi na górze i jeszcze jest pokój nad garażem 40m, którego miało nie być no i piwnica 120m, której nie było w projekcie, więc tak, jest CHOLERNIE duży :o :D

Jedyne co mi nie pasi, to że wszystko jest wielkie (a pokoje dzieci to normalnie czad), a nasza sypialenka taka tycia i kuchnia też nieduża i pokój gościnny jakieś śmieszne 12m ma czy coś takiego :roll:

Pocieszam się, że dzieci to mają sypialnie+salon+gabinet ;) w jednym, a my w sypialni mamy tylko sypialnię i nie będziemy tam przebywać w ciągu dnia, a pokój gościnny w końcu jest gościnny tylko... Mój gabinet duży być nie musi, a kuchnia połączona ze sporą jadalnią i dużym salonem tak chyba nie razi tyciością :roll:

super te wizualizacje i w jakim to programie?

A dziękuję :) W Archicadzie. I te moje nieudolne i te projektantek udolne :p

super naprawde. nie lubie szarości a ta kuchnia- bajka. powiedz mi droga jest taka praca architekta?

80-100 zł/mkw przy powierzchni projektowanej ponad 100m (my się dogadaliśmy na 87,5 ;), w tym są 3 latania po sklepach i 10 nadzorów autorskich, za każdy dodatkowy 100 zł.

Drogo? Tanio? Nie wiem - obiektywnie to trochę kasy, ale w stosunku do wszystkich kosztów budowy domu, to IMHO naprawdę warto.

super te wizualizacje i w jakim to programie?

A dziękuję :) W Archicadzie. I te moje nieudolne i te projektantek udolne :p

super naprawde. nie lubie szarości a ta kuchnia- bajka. powiedz mi droga jest taka praca architekta?

80-100 zł/mkw przy powierzchni projektowanej ponad 100m (my się dogadaliśmy na 87,5 ;), w tym są 3 latania po sklepach i 10 nadzorów autorskich, za każdy dodatkowy 100 zł.

Drogo? Tanio? Nie wiem - obiektywnie to trochę kasy, ale w stosunku do wszystkich kosztów budowy domu, to IMHO naprawdę warto.

niestety dla mnie sporo. wiec moze chociaz tylko kuchnie by mi ktoś pomógł zrobić. my max do 200 tys chcemy sie wprowadzic