Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika DorciIQ

Recommended Posts

Wtrącę swoje trzy grosze w dziale przemyśleń ogrodowych

rozumiem, że teren masz duży bo tak obszerny przegląd roślin zapodałaś, że hej

Klon jesionolistny - to zależy jaka odmiana, ale generalnie nie polecam strasznie śmieci dużo małych liści i nasion, chyba że części nie zamierzasz grabić

Fiołek afrykański - rozumiem że to żart 8)

1600m ale myślę że aż tyle nie ma coby się nie zmieściło - w sumie głównie to małe roślinki :)

No liście to na pewno będę grabić, bo nie mam zamiaru mieć samych iglaków :roll:

Fiołek - żart, trafiłam na fotkę i się mi spodobała, ale pojęcia nie mam czy to u nas do kupienia i do przeżycia...

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzień dobry :) ... a ja wczoraj w tym konfesjonale co to Dobrosia przytargała ... usnęłam czekając na spowiedziaków ;) ... a tu stuły wszystkie rabnięte i jak mam rozgrzeszenie teraz zapodać ;) i w co tu całować ;) ... chyba musze kawę wypić, bo mi się oko nie chce obudzić ;)

Oj tam, aż tak późno nie było... :)

Kawusia już przyniesiona przez amazonkę - tzn tak twierdzi, nie wiem, bo mi się dziś fotki nie wyświetlają :-?

Dorcia ta poprzednia wersjia z tym pionowym czymś :lol:

A kawusi zdjęcie było i jest :wink:

No właśnie :( a to pionowe coś się małżowi nie podoba łeeeeeeee :cry: :cry: :cry:

No powiem ci szczerze, że budowa to niezły sprawdzian dla dwojga ludzi. my na tym etepie czyli zerowym róznimy sie na każdym kroku :lol: . Musimy nauczyc sie kompromisu, ale to trudne.

Ja to mam nawet takie powiedzonko na tą okazję:

chcesz się rozwieść - zacznij budowę. :wink:

Ale ja nie chcę, chcę tylko fajną barierkę :(

A małż twierdzi, że skoro mi ustąpił z kominkiem, to ja jemu z barierką...

Muszę mu wcisnąć że mi się nie podoba wersja ciepła wc-tu i się zgodzę na nią jak barierkę łyknie ;)

ja uważam tak, zabrzmi to okrutnie choć sama jestem mamą, dzidzia za 2-3 lata nie będzie już taka małą dzidzia, schody sa na lata. wiec ja bym sugerowała się bardziej wyglądem estetyka i tym ze się podobają , schody przed dzidzia można odrodzić barierka. Nie ustrzeżemy dzieci przed całym złem-wiem można choć trochę starać sie je chronić ale nie dajmy sie zwariować,nikt nie puszcza dzieci schodach po domu, szczególnie maluchów.

ja uważam tak, zabrzmi to okrutnie choć sama jestem mamą, dzidzia za 2-3 lata nie będzie już taka małą dzidzia, schody sa na lata. wiec ja bym sugerowała się bardziej wyglądem estetyka i tym ze się podobają , schody przed dzidzia można odrodzić barierka. Nie ustrzeżemy dzieci przed całym złem-wiem można choć trochę starać sie je chronić ale nie dajmy sie zwariować,nikt nie puszcza dzieci schodach po domu, szczególnie maluchów.

Nie czarujmy się tez, to dopiero 3-4 latki zaczynaja zabawy na poręczach i barierkach, dwuletnim maluchom lątwo sie zastawia wejscie na schody. Z kolei za czteroletnim dzieckiem nie lata sie juz po domu, bo by czlowiek zwariował i sam nic nigdy nie zrobil oprócz pilnowania nielota.

No ja też tak myślę, szczególnie po schodach same latać nie będą, ale ich pokoje są na górze, a tam jest antresola... Nie będę przecież na noc zamykać ich na klucz, a pomysłowość chyba się nie kończy w wieku lat 2, nie? :roll:

to tez zalezy od dziecka i temperamentu. ie chodzi mi o zamykanie ich na klucz :wink:

Masz trudny orzech do zgryzienia ;)

http://img6.imageshack.us/img6/7871/1tile.jpg

Nie da sie upilnowąc dziecka w najbardziej bezpiecznym pomieszczeniu. a ja juz widze jak moja gnidka wspina sie po tych poziomych balustradach :lol: