Kruela 01.06.2009 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 No coś Ty, taką taniochę mi tu proponować??? Tanią ale czerwoną ... zamiast grzecznie podziękować za pamięć to się jeszcze brzuchata awanturuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 01.06.2009 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Bo wtedy są chwiejne nastroje, nie pamiętasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 01.06.2009 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Bo wtedy są chwiejne nastroje, nie pamiętasz? Ja nie miałam a jak miałam to dawno było i nie pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 01.06.2009 16:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Nastrojami to moimi zarządza Pani Architekt, która co jej spytam czy taka bateria może być, to mówi że to szajs i kupować drogie każe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 01.06.2009 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Nastrojami to moimi zarządza Pani Architekt, która co jej spytam czy taka bateria może być, to mówi że to szajs i kupować drogie każe A może prowizję z tego ma? ... swją drogą za swoje przecież nie kupuje, to chętnie wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 01.06.2009 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Ostateczna decyzja: żadnej pani/pana architekt. Sami mamy wystarczająco szalone pomysły, przynajmniej będziemy za nie odpowiedzialni... Ciekawe ile będzie kosztowal nasz szklany podest na schodach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 01.06.2009 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Nie dajmy się zwariować Pan/Pani architekt/projektant może zwrócić naszą uwagę na coś, podpowiedzieć ... a nie może niczego narzucić. Własne pomysły sa fajne i w cenie ale można je profesjonalnie ułożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 01.06.2009 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Tyle że gros panów/paniów architektów jest strasznie sztampowo-katalogowa niestety... A potem masz profesjonalnie zaprojektowane wnętrza, w których nie widać właściciela, tylko aktualne trendy w designie... Oczywiście jak ktoś ma szczęście trafić, to super... Zresztą taki błysk szaleństwa widać w dorciowych projektach. Nie jestem jakimś strasznym ortodoksem, żeby nie było Zresztą może sami będziemy sięgać po wsparcie, ale na razie jedziemy po bandzie Tyle, że nie mamy żadnych wizualek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 01.06.2009 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Nie o to chodzi, aby szalony projektant zdominował swoja wizją inwestora. Bo gdzie wtedy jest inwestor? On ma pomóc wizje ułożyć w całość ... i taka moim zdaniem jest rola projektanta. Ma zaproponować, generalnie słuchać i złożyć wizje inwestora do kupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 01.06.2009 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 No i nie dam się - dzwoniłam do hydraulika i powiedział że Steinberg ma dobre opinie, to chyba wie lepiej niż architektka, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 02.06.2009 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Nie o to chodzi, aby szalony projektant zdominował swoja wizją inwestora. Bo gdzie wtedy jest inwestor? On ma pomóc wizje ułożyć w całość ... i taka moim zdaniem jest rola projektanta. Ma zaproponować, generalnie słuchać i złożyć wizje inwestora do kupy Dokładnie tak. W dodatku powinien uwzględniać w tym wszystkim budżet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 02.06.2009 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 herbatkę dla przyszłej mamusi przyniosłam http://www.mojeprzepisy.pl/pliki/przepisy/przepisy/herbata_z_cytryna.gif doberek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 02.06.2009 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 może lepiej inkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 02.06.2009 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Nie o to chodzi, aby szalony projektant zdominował swoja wizją inwestora. Bo gdzie wtedy jest inwestor? On ma pomóc wizje ułożyć w całość ... i taka moim zdaniem jest rola projektanta. Ma zaproponować, generalnie słuchać i złożyć wizje inwestora do kupy Dokładnie tak. W dodatku powinien uwzględniać w tym wszystkim budżet. A z tym ostatnim zwykle ma największy problem - bo łatwo się wydaje nie swoją kasę... Witamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 02.06.2009 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 nasza była spox powiedziała że jeszcze nigdy nie było tak żeby nie było ograniczeń finansowych i zazwyczaj proponowała rozwiązania w granicach rozsądku. choć prawdą jest że pokoje przez nią projektowane będą najdroższe w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 02.06.2009 17:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 No ale trudno żeby nie były - w końcu projektanta bierzesz do najbardziej reprezentatywnych pomieszczeń, a nie do lochów, nie? BTW - muszę sobie SAMA (!!!) zaprojektować pralnio-kotłownię i to ASAP, bo mi hydraulik kazał na jutro powiedzieć gdzie zlew i gdzie pralka... Zabieram się do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 02.06.2009 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 no to masz nie lada zadanie tylko go nie zepsuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 02.06.2009 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 No dobra, to chyba tak: http://lh3.ggpht.com/_45sTWSeoyYI/SiV75C5d1II/AAAAAAAAAWs/_82SanWcNSU/s800/kot%C5%82ownia1.jpg Pralka i suszarka mają być podwyższone o jakieś 40 cm, ta szafka obok płytsza, bo ścianka ma tylko 52 cm i wyższa, żeby zlicować się z ich górą (85+40cm). Obok zlew taki gospodarczy, trochę blatu (wychodzi 60cm) i płyta gazowa - taki był plan na wypadek braku prądu, który się zdarza dość często i zjeść nic nie można ani herbaty wypić Nie wiem w sumie ile zajmie piec i pompa wyrzutowa (a musi być, żeby pralka i zlew i prysznic od sauny w pomieszczeniu obok się mogły dołączyć do kanalizy, która jest zaraz pod sufitem piwnicy), więc tak naprawdę nie wiem jakie będzie rozmieszczenie i gdzie te kosze na brudy będą. Ewentualnie pod oknem, tak: http://lh6.ggpht.com/_45sTWSeoyYI/SiV76lrKiAI/AAAAAAAAAW0/ZO8H0WksHKU/s800/kot%C5%82ownia3.jpg Będzie wtedy trochę mniej ergonomicznie latać z brudasami po całej kotłowni, ale co ja zrobię A chcę płytę pod oknem, bo nie mam zamiaru żadnego okapu instalować do uruchomienia tegoż znienawidzonego ustrojstwa raz na 100 lat... No i co myślicie? A myślcie szybko, bo jutro rano jadę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 02.06.2009 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Kochana myślę że to pomieszczenie jest wystarczająco małe żeby się nie przejmować ergonomią w przypadku noszenia brudów gdzie schnie pranie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 02.06.2009 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 W suszarce Łojezu jak ja się tego nie mogę doczekać Oczywiście wiem o co Ci cho: będą jakieś wieszaki sufitowe gdziesi na sierodku, a do tego pewnie się nie obejdzie bez znienawidzonej pier.olonej suszarki rozkładanej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts