Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika DorciIQ

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A zauważyłyście że te foteliki są na 0-13 kg, a następne są na 15-36 kg? To co ja zrobię przez te dwa kilo? Utuczę szybko żeby można było przerzucić? :lol:

następny fotelik to 9-18 kg. ja mam priorifix.

jako pierwszy fotelik polecam cabrio z maxi-cosi - uwielbiałam go ja i moje dziecko - spało w nim zawsze jak suseł. jak jechałam na zakupy to było to o tyle wygodne że zawsze można było wypiąć z auta i wpiąć do wózka ze śpiącym dzieckiem w środku bez budzenia go.

jak masz wystarczająco kasy (o ile się na niego faktycznie zdecydujesz) to kup sobie do niego bazę - super sprawa - zakładajac fotelik tylko go wklikujesz. klik i wyciągasz. bombastik fantastik.

co do umiejscowienia - jak jeździłam sama to go woziłam z przodu. ale z tyłu po przekątnej też masz jako taką kontrolę - tylko to na pewno mniej bezpieczne (mówię o oglądaniu sie do tyłu przez kierowcę)

Dorcia co do fotelików to pierwszy - nosidełko potem 9-15 potem 16-36. Ja chciałam młodemu po nosidełku kupiś taki 9-36 ale za duży był mimo wkładki a potem chyba byłby za mały. Nosidełko miałam Bebe Confort- może być. Teraz mamy Maxi Cosi Tobi i jest OK gdyby nie te zacinające się pasy.My przy wyborze fotelika sugerujemy się Głownie testami bezpieczeństwa ADAC.

Co do wózka to nie ma co szalećbo szkoda kasy na jakieś odbajerzone po 3-4k. Bardzo fajny jest X-Lander XA. To co ważne to żeby mocować na początku nosidełko, spora gondolka z dużą budką. Ja miałam taki 3w1

http://www.bangla.pl/foto/prod/0002/d/560_01_1201.jpg

Był spoko, tylko ciężki. Duże pompowane koła są super, pałąk, ruchomy podnóżek. Potem i tak kupisz zwykła spacerówkę typu parasolka i tu polecamChicco CT 04bo ma spore kółka i łatwiej się jeździ. MIałammclarena i poszedł na allegro po 2 tygodniach ze względu na małe kółka. Spacerówka żeby była rozkładana do spania.

Ehhh takie tam moje przemyśłenia... 8)

Tu masz X-Landera XA

http://wszystkodladziecka.com.pl/images/XAlimbluegondfotelik%20(Medium).jpg

Ma przednie koła skrętne co jest super - w razie potrzeby można je zablokować, spory kosz na zakupy, kieszeń w budce. Mago kilka moich znajomych i są bardzo zadowolone. Ja bardzo żałuję że go nie kupiłam

Dorcia,ja mam Bebecara Tracera i woziłam w nim obydwie córki i jestem z niego mega zadowolona. Bebecar ma swoje zalety:

- duża gondola - moje dziewczyny mieściły się w niej do 7 miesiąca

- duża spacerówka - przynajmniej do 2 roku życia spokojnie mieściły się z niej razem ze śpiworkiem i bez problemu mogły sobie spać na spacerkach po lesie

- duże pompowane koła są dobre na wyboiste drogi

co do wożenia takiego malucha w gondoli w samochodzie, to nigdy bym się na to nie zdecydowała. Jednak jak dla mnie nie jest to zbyt bezpieczne. Ja miałam fotelik Bebeconfort i też byłam z niego bardzo zadowolona. Starczył nam do 11 miesiąca i dopiero wtedy dziewczyny przesiadły się do Maxi Cosi Priori . Na fotelik Bebecara się nie zdecydowałam, bo jest bardzo mały.

Na twoim miejscu zwróciłabym szczególną uwagę na gondolę. Urodzisz dziecko zimą i ważne jest, aby gondola była głęboka, dobrze zabudowana, miała dużą budkę, która dobrze osłoni dziecko leżące w środku. Gondola musi być duża, aby zmieściło się w niej dziecko razem ze śpiworkiem (a on zajmuje dość dużo miejsca).[/b]

Efilo - dokładnie :lol: :lol: :lol:

Dobrze Lidszu pisze - urodzisz zimą więc zwróć uwagę na gondolkę. Bebecar - niooo fajne były tylko ta cena :evil: Pamiętam że podobał mi się Vector

Aaa i ja pierwszy fotelik kupiłam używany za połowę ceny i się cieszę bo Konrad to niezły klopsik był i jak tylko usiadł pewnie to przesiadł się do Tobiego z którego korzysta do dzisiaj. Na zimę trzeba będzie zmienić na ostatni.

Dzięki dziewczyny :)

Jedo ma większe gondole niż Bebecar, tylko spacerówkę taką samą niezadużą :-? (szerokość gondoli 36cm, spacerówki 34 :o ) Ale najwyżej sobie kupię potem większą parasolkę, jak jakiegoś konia urodzę :D

A ten X-Lander jest na pasach bo nie pamiętam?

Wczoraj porównywałam wózki na pasach i na bdb wahaczach i jednak w tych na pasach dziecko ma dużo większy komfort. Ale jak pasy to kółka nie skrętne, więc z kolei mamusia ma mniejszy komfort no i dziecko w sumie też, jak jest ciągle podnoszone przy skrętach... A z drugiej strony na wertepach i tak się kółka blokuje, a ile ja będę jeździła po gładkich chodnikach? Superwypasione Emmaljungi też są nieskrętne, a jakoś ludzie płacą te 3.5 tysia za nie :roll: Kurka, już sama nie wiem...

W każdym razie wychodzi mi wybór między dwoma modelami Jedo (wahacze i skrętne kółka, pasy i nieskrętne), które jednak są bezkonkurencyjne no i mogą mieć wpinany ten fotelik Maxi Cosi. A baza Isofix to the must absolutny :p Szczególnie jak zobaczyłam jak się montuje fotelik pasami bez bazy, to nie dość że mniej bezpieczne, to strasznie upierdliwe :roll:

Ło mateńko ;) ... dawno temat wózków mam za sobą ;) .... ale tak: Młody, który ma 6 lat (waga 21kg) jeździ w foteliku maxi-cosi do 36 kg - to jeszcze trochę pojeździ ;)

Ja miałam Emmaljungę z której byłam bardzo zadowolona. Pełne koła, które wytrzymywały super nierówne nierówności ;) Gondola duuuuża ;) i baza pod pierwsze nosidełko również maxi-cosi ( o czym już efilka pisała ), które jest super wygodą:)

Dorcia :) najważniejsze, aby dzieciątko było zdrowe a wózek to tylko dodatek :)

... znasz już płeć?

Superwypasione Emmaljungi też są nieskrętne, a jakoś ludzie płacą te 3.5 tysia za nie :roll: Kurka, już sama nie wiem...

Chcesz to ci ją odsprzedam za połowę :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja jestem właśnie z tych ludziów. i nie zamieniłabym mojej klasycznej emmaljungi na żadne ufo-skrętne trójkółki :wink: na spacerach człowiek się nie kręci w kółko

ale...... (jak zwykle jest jakieś ale) na zakupy miałam jako podwozie do maxi-cosi quinny zapp.

myślę że to kombinacja nie do przebicia :wink: :lol: :wink:

Trójkółki to ja też nie chcę no i się tak zastanawiam nad tymi skrętnymi kółkami, czy są konieczne :roll: Jednak to ciężkie będzie z rosnącą zawartością, a jakoś ludzie mają jeszcze sztywniejsze wózki niż te na wahaczach...

Idę zaraz z małżem do sklepu z wózkami co jest obok nas razem porównać te dwa modele :)

Trójkółki to ja też nie chcę no i się tak zastanawiam nad tymi skrętnymi kółkami, czy są konieczne :roll: Jednak to ciężkie będzie z rosnącą zawartością, a jakoś ludzie mają jeszcze sztywniejsze wózki niż te na wahaczach...

Idę zaraz z małżem do sklepu z wózkami co jest obok nas razem porównać te dwa modele :)

Dorcia, a gdzieś Ty była, że Cię na zlocie nie było? :roll: :(

Ehhh mieliśmy rano kupę załatwiania, która się przerodziła w DUŻĄ KUPĘ jak się okazało że nasza antracytowa karpiówka jest brązowa!!!!!!!!! :evil: :cry: :evil: :cry: :evil: :cry:

W związku z czym byłabym tam spóźniona 3 godziny i jeszcze w koszmarnym humorze przez tę dachówkę :-? a wiesz jak wszystko się przeżywa wzmocnione w ciąży, i dobre, i złe...

A miałam już w bagażniku gotowe fanty i nakrętki :roll:

Fajnie było? Nie pisz, na pewno fajnie :cry: