DorciaIQ 28.06.2009 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 Ale za to w ramach pokuty uzupełniłam ostatnie 2 miesiące w dzienniku, uffff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 29.06.2009 16:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Dramat!!! moja dachowka jest brazowa i nic sie na to nie da poradzic, najwyzej zwrocic z potraceniem 25% i kupic inna ktora nie jest barwiona w masie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 29.06.2009 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 jeziu ide czytac. Swoją drogą brązowa karpiówka chyba nie bedzie zła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 29.06.2009 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Dorcia, skoro ta dachówka barwiona w masie i wygląda na szaro-brązową to chyba nie ma się czym az tak strasznie przejmować. Skoro na wystawce się Wam podobala, to chyba dobrze, ale jeśli mielibyście mieniać na inną to ja bym się nie bawiła w ceramiczne kryte po wierzchu. Co do wielkości dachu to hmmm, u mnie wyszło 450 w rezultacie, więc Wasz nie jest znowu taki wielki , a dom macie dużo pokaźniejszy niż mój. Jak ułozycie te pare metrów to koniecznie pokażcie zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 29.06.2009 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 No właśnie ale na wystawce było ułożone pod innym kątem i w cieniu. W słońcu ona wygląda na bardziej brązową no i gryzie się z grafitową blachą i rynnami, no zobacz: http://lh4.ggpht.com/_45sTWSeoyYI/SkkndU41c9I/AAAAAAAAAaE/JaV9kI9iPq4/s800/HPIM4133.JPG http://lh4.ggpht.com/_45sTWSeoyYI/SkkngUm5DXI/AAAAAAAAAaI/2PCSp497ssM/s800/HPIM4134.JPG Po prostu ona wygląda różnie jak się na nią patrzy pod różnymi kątami: http://lh6.ggpht.com/_45sTWSeoyYI/SkknjBZkxDI/AAAAAAAAAaM/imf1PW0iXN0/s800/HPIM4137.JPG chociaż i tak na zdjęciach wygląda lepiej niż w naturze Nie wiemy czy nie zmienić koloru blachy, bo przy grafitowym to wychodzi ten brąz, tylko na jaki? Nie chciałabym iść w brązy brrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 29.06.2009 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 a mi się wydaje, ze nic tu sie nie gryzie, jak dasz brązową blache, to wyłuskasz z dachówki brązy. Przy szarej wyglada na szarą. moje zdanie. Jak Ci szara nie pasuje, to moze zmien na białą rynne. Biała podbitka i okna i heja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 29.06.2009 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Też tu nie mam dysonansu kolorystycznego.Mysz dobrze piszczy Dać jej sera... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 30.06.2009 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 ja też uważam że wygląda to dobrze. nie zmieniaj obróbek. jak juz to bardziej na czarne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość justyna_m 30.06.2009 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Dorcia jest ok. zrób tak jak radzi efilo jak już chcesz coś zmieniać ... na bardziej czarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 01.07.2009 04:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Tak tez zrobilismy - zmienilismy na czarne, bo mniej sie gryzie i chyba bedzie ok Wczoraj jak bylo pochmurno, to dachowki wygladaly prawie na czarne, a ze dni slonecznych jest w tym klimacie malo, to przez wiekszosc roku bedzie ladnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 01.07.2009 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 no i git gwarantuje Ci że miesiąc od skończenia dachu nie będziesz widziała żadnego brązu. w ogóle nie będziesz dachu zauważać. tak to już jest że człowiek przeżywa dany etap jak mrówka okres a potem przychodzą inne i tamten się usuwa w cień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 01.07.2009 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Ale kurka jak się buli 100 tysi za dach to już się chce mieć superpięknie, a nie nie zauważać Pierd.lony Creaton nawet nie potrafi sobie dachówki pokryć porządnie angobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 01.07.2009 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Oj Dorcia wiem co czujesz bo ja chyba z godzinę siedziałam i dopasowywałam dachówkę, blachę i rynne. Pamiętam że jeden taki pracownik ciągle szukał takiej blachy, ja już w sumie wybrałam a on dalej swoje, że ta co jej szuka będzie lepsza - no i znalazł - jest idealna. No przynajmniej mi się tak wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 01.07.2009 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 ja na moją nie narzekam - jest pokryta idealnie. no ale ja nie płaciłam 100 tysięcy creaton składa się z kilku firm tak naprawdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 01.07.2009 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Nie wiem z ilu firm się składa, ale żadna z nich nie potrafi zrobić żadnego kształtu dachówki antracytowej barwionej w masie, która nie byłaby brązowa - wiem bo pojechaliśmy do składu Creatona na drugi koniec miasta, żeby się upewnić czy nas w Dachluxie nie robią w bambola A nam wykonawca doradził tę czarną, pokręciliśmy nosami, po czym w domu na photoshopie sobie próbowaliśmy różne możliwe kolory i ja już przestałam kręcić nosem bo stwierdziłam że jeśli coś jest prawie szare, to zestawianie tego z czymś co jest takie szare jakby się chciało powoduje, że się ta nie-szarość bardziej ujawnia. Ergo na tle brązu te dachówki byłyby szare, ale to by było brzydko. Za to przy czarnym są wprawdzie takie same brązowawe, ale się to chociaż tak nie gryzie. Jeszcze ewentualnie by to dobrze wyglądało z jasno-szarym, ale takiego nie ma, tylko taki silver metalic Efi a Ty jaką masz tę dachówkie bo nie pamiętam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 01.07.2009 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 creaton domino kolor łupek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 01.07.2009 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Aaaaa widzisz bo kolor łupek jest dobry, tylko w karpiówce nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 01.07.2009 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 moja przede wszystkim nie jest barwiona w masie jakbym chciała barwioną to bym wzięła francuskiego imerysa, ale ta była ładniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 01.07.2009 13:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Ale u Ciebie jest inny kąt nachylenia i odprysków tak nie będzie widać, zresztą koszy dużo mniej niż u mnie... Zresztą i tak się nie dało wymienić na jakąś ładniejszą ale nie barwioną w masie, bo chcieli nas sczardżować 25% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 01.07.2009 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 no czytałam właśnie. u nas nie widać cięcia w koszu. ale i tak się przymierzam do malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts