Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika DorciIQ

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dorcia, skoro ta dachówka barwiona w masie i wygląda na szaro-brązową to chyba nie ma się czym az tak strasznie przejmować. Skoro na wystawce się Wam podobala, to chyba dobrze, ale jeśli mielibyście mieniać na inną to ja bym się nie bawiła w ceramiczne kryte po wierzchu.

Co do wielkości dachu to hmmm, u mnie wyszło 450 w rezultacie, więc Wasz nie jest znowu taki wielki ;), a dom macie dużo pokaźniejszy niż mój.

Jak ułozycie te pare metrów to koniecznie pokażcie zdjęcia

No właśnie ale na wystawce było ułożone pod innym kątem i w cieniu. W słońcu ona wygląda na bardziej brązową no i gryzie się z grafitową blachą i rynnami, no zobacz:

http://lh4.ggpht.com/_45sTWSeoyYI/SkkndU41c9I/AAAAAAAAAaE/JaV9kI9iPq4/s800/HPIM4133.JPG

http://lh4.ggpht.com/_45sTWSeoyYI/SkkngUm5DXI/AAAAAAAAAaI/2PCSp497ssM/s800/HPIM4134.JPG

Po prostu ona wygląda różnie jak się na nią patrzy pod różnymi kątami:

http://lh6.ggpht.com/_45sTWSeoyYI/SkknjBZkxDI/AAAAAAAAAaM/imf1PW0iXN0/s800/HPIM4137.JPG

chociaż i tak na zdjęciach wygląda lepiej niż w naturze :-?

Nie wiemy czy nie zmienić koloru blachy, bo przy grafitowym to wychodzi ten brąz, tylko na jaki? :roll: Nie chciałabym iść w brązy brrrr :evil:

no i git

gwarantuje Ci że miesiąc od skończenia dachu nie będziesz widziała żadnego brązu. w ogóle nie będziesz dachu zauważać. tak to już jest że człowiek przeżywa dany etap jak mrówka okres a potem przychodzą inne i tamten się usuwa w cień

Oj Dorcia wiem co czujesz bo ja chyba z godzinę siedziałam i dopasowywałam dachówkę, blachę i rynne. Pamiętam że jeden taki pracownik ciągle szukał takiej blachy, ja już w sumie wybrałam a on dalej swoje, że ta co jej szuka będzie lepsza - no i znalazł - jest idealna. No przynajmniej mi się tak wydaje :)

Nie wiem z ilu firm się składa, ale żadna z nich nie potrafi zrobić żadnego kształtu dachówki antracytowej barwionej w masie, która nie byłaby brązowa - wiem bo pojechaliśmy do składu Creatona na drugi koniec miasta, żeby się upewnić czy nas w Dachluxie nie robią w bambola :roll:

A nam wykonawca doradził tę czarną, pokręciliśmy nosami, po czym w domu na photoshopie sobie próbowaliśmy różne możliwe kolory i ja już przestałam kręcić nosem ;) bo stwierdziłam że jeśli coś jest prawie szare, to zestawianie tego z czymś co jest takie szare jakby się chciało powoduje, że się ta nie-szarość bardziej ujawnia. Ergo na tle brązu te dachówki byłyby szare, ale to by było brzydko. Za to przy czarnym są wprawdzie takie same brązowawe, ale się to chociaż tak nie gryzie. Jeszcze ewentualnie by to dobrze wyglądało z jasno-szarym, ale takiego nie ma, tylko taki silver metalic ;)

Efi a Ty jaką masz tę dachówkie bo nie pamiętam?