Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika DorciIQ

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aśka zrób wycenę u pana Michała a sceptyzm schowaj ;) w choinki

;) ... piękną macie działkę :) i dm niczego sobie :)

Gratuluję dzidziusia :) ... pisałam już Dorci, że faceci też potrafią być słodcy :) Mój syn jak mówi "Kocham Cię mamo" rozkminia mnie jak nie wiem co ;) a już atakiem buziaczków, kiedy całuje mnie kilkanaście razy rozkłada na łopatki :)

Dzieciary są super :) ale trzeba mieć z nimi fajny kontakt :)

Najbardziej podoba mi się Nina, ale podobają mi się też Jaśmina, Amelia, Aurelia, Inga, Lidia/Ligia, Idalia, Debora, Łucja, Ismena, Larysa, Maja, Raisa, Simona, Serafina, Salomea, Safira, Zefiryna.... jakieś takie udziwnione generalnie :roll:

Jak miał się urodzić Jeremi to nie mieliśmy wybranego imienia dla dziewczynki :-? bo nasza trójka, czyli ja, mąż i córka nie doszliśmy do konsensusu :-? I dobrze się stało, że mam syna, dla którego imię bardzo szybko się znalazło :)

Też lubię imiona mało popularne ;) Ale wybieraliśmy takie, aby się z nazwiskiem nie pokłóciło ;)

Kilka imion, które przedstawiłaś mają etymologię, że tak powiem ... mało polską ;) Nie wiem jakie masz nazwisko, być może brzmiące obco :) i wtedy imię brzmiące z lekka obco z nazwiskiem będzie świetnie współgrało :)

Najbardziej podoba mi się Nina, ale podobają mi się też Jaśmina, Amelia, Aurelia, Inga, Lidia/Ligia, Idalia, Debora, Łucja, Ismena, Larysa, Maja, Raisa, Simona, Serafina, Salomea, Safira, Zefiryna.... jakieś takie udziwnione generalnie :roll:

to imię mi się najbardziej ze wszystkich podoba :D ciekawe dlaczego :wink: :lol:

Dobra Kruella, chowam sceptycyzm, wyciagam optymizm i jadę jutro się targować! :lol:

Dorcia, widzę że jak ja gustujesz w imionach wyjątkowych. :lol:

Poczytałam trochę o etymologii imion i tym na pewno też będę się kierować, ale jednak przede wszystkim wybierzemy imię niezbyt dziwaczne, żadkie ale znane. Takie, z którego dzieci w przedszkolu nie będą się śmiać... :) I które kojarzy się pozytywnie.

Ale żadnej Kasi, Ani, ani Tomka czy Pawła.

Ja jestem zdania że nie powinno się dziecku dawać na imie tak jak mają nasze koleżanki. Bo wtedy dziecko się czuje jakby miało tak samo na imie jak ciotka. Najlepiej sięgać dwa pokolenia wstecz. Pamiętam jak wszystkie dzieci się śmiały z koleżanki która miała na imię Basia. Bo przecież Barbara to ciocia miała na imię. To samo było z Bożenką.

A z tych które wymieniłaś to najbardziej mi się podoba Amelka. No i może jeszcze Maja i Nina. :D

A a propos tomka czy pawła. mój syn miał mieć na imię piotr :lol: Z tym że ja szukałam imion które by były niby polskie a tak naprawdę międzynarodowe.

Fajne sa takie typowo polskie imiona, ale male dzieci to tego nie kumaja i sie moga smiac w podstawowce :roll:

Te co wymienilam to taki spis sobie jakis czas temu zrobilam, wiekszosc z nich to pierwszy raz na oczy widze :p

Ale tak naprawde to chyba bedzie Nina. Nie chce zeby mialo polskie litery i zeby bylo w miare miedzynarodowe, a Maja troche nie teges, bo corka szwagierki jest Kaja i byloby za podobnie. BTW ja na ich miejscu bym wybrala Maja a nie Kaja, bo Kaja to imie dla psa niestety, o czym wlasnie sie zorientowali jak cora ma 4 lata, ze co druga suczka jest Kaja :-?

Malo tego ze do nazwiska, musi jeszcze pasowac inicjalem: nasze nazwisko sie zaczyna na G, to nie moze byc imie na L na przyklad... :lol:

A z Dachluxem to jest tak, ze NAPRAWDE jest taniej (ale szukaj, zawsze moze byc JESZCZE taniej, nie? ;) ), ale jak zamawiac to TYLKO na Wale - wszedzie dowioza i nie bedzie problemow, w dodatku nie beda robili scen, ze juz dojechalo to okno dodatkowe, ale wysla jak bedzie kasa na koncie :x Nie nie, potwierdzenia przelewu Pani nie wysyla, my musimy miec kase na koncie, a nie kwitek z banku :evil:

Dorcia aż mi wstyd że dopiero teraz ale GRATULUJĘ CÓRKI!!!!

Co do imion to ja nigdy nie sugerowałam się tym że po babci dziadku pra i takie tam. Jakoś nie wyobrażam sobie żeby Konrad miał na imię Feliks po pra dziadku czy Wiesław po dziadku - zresztą obu nie znał.

Wybraliśmy takie, które nam się podobało i było normalne żeby się dzieci z niego nie śmiały. Oczywiście dziadkowi i babci się nie podoba ale mam to w nosie :)

Ja miałam lepszą wycenę w as-dachu.

Ojjjj, to mniut na serce :D . Jako tata dwóch córek twierdzę, że tylko dziewczynki. Ja nie umiem obsługiwać syna, nie wiem co się z nim robi, jak on działa i w ogóle (to efekt wypierania, niespecjalnie chcemy pamiętać do czego byliśmy zdolni w dzieciństwie...).

Dlatego Dorcia gratuluję z całego serca, chociaż tak w okolicach 13-14 lat to już wyobraźnia rodzica zaczyna pracować...

Ja nie umiem obsługiwać syna, nie wiem co się z nim robi, jak on działa i w ogóle

kurde mam takie samo odczucie jak patrzę gdy moja koleżanka "obsługuje" swoją córkę :roll: :lol:

Moni, z córkami wszystko jest bardzo proste... Przede wszystkim z większością nie trzeba grać w piłkę...

no tak ale ja zawsze chłopczycą byłam :)

Tak naprawdę jedyne, co ewentualnie by mnie kręciło, to kolejka PIKO :D :D :D . W piłkę nigdy nie lubiłem grać, na sporcie się w ogóle nie znam (cóż, oznacza to bycie poza męskim mainstreamem :D ), lubię chodzić po sklepach i pęchać w ciuchach... Takie rzeczy to się z córką robi, nie?

To oczywiście uproszczenie, ale generalnie naprawdę córka to córka :wink: