Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika DorciIQ

Recommended Posts

A swoja droga to pierd....nego Pana Kazia budowlanca to bym udusila po raz enty - niektore sciany to sa tak krzywe, ze na dole jest 6cm tynku a na gorze 1cm, ale to jeszcze nic w porownaniu z katami prostymi - zgadnijcie gdzie jest najbardziej odjezdzajaca sciana w calym domu???? Tam gdzie bedzie wysoka zabudowa w kuchni :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość justyna_m

Dorcia współczuję

ale lepiej od razu zmień ekipę!!! później poblemy będą się tylko mnożyły!!! my powinniśmy od razu hydraulika pogonić ... nie zrobiliśmy tego i duuużo było poprawek.

Gość justyna_m
Dorcia współczuję

ale lepiej od razu zmień ekipę!!! później poblemy będą się tylko mnożyły!!! my powinniśmy od razu hydraulika pogonić ... nie zrobiliśmy tego i duuużo było poprawek.

Może ten sam co nasz... ;) Józio mu było.

nasz miał Czesiu :wink:

A swoja droga to pierd....nego Pana Kazia budowlanca to bym udusila po raz enty - niektore sciany to sa tak krzywe, ze na dole jest 6cm tynku a na gorze 1cm, ale to jeszcze nic w porownaniu z katami prostymi - zgadnijcie gdzie jest najbardziej odjezdzajaca sciana w calym domu???? Tam gdzie bedzie wysoka zabudowa w kuchni :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Dorcia, otynkują i będzie ok!

Kurde, mówisz że jak się na suchy tynk poprawki nanosi to to potem odpada?

Mam po hydraulikach trochę do załatania, no i pare dziur stukniętych młotkiem i tak się zastanawiam, czy po pomalowaniu nie będzie się to odznaczać. :roll:

Asia moze sie odznaczac jesli masz cem-wap, bo kazda nowa warstwa i poprawka i lata sie odznacza i nie ma na to metody, bo wystarczy ze np. piasku jest troche wiecej czy mniej i juz jest inna struktura, nawet jak zrobia rowniutko :(

My generalnie planowalismy wszedzie gladzie jeszcze, choc mialam nadzieje ze sie miejscami uda tego uniknac...

Musimy z ekipa z tego samego zrodla robic wylewki, ale bedziemy im stac nad glowa i nasz Superhydraulik tez poczuwa sie do przypilnowania coby wszystko hulalo, wiec chcac nie chcac damy im szanse, a potem zobaczymy. Od elewacji, k-g i plytek maja lepsze ekipy, bo widzielismy efekty i mucha nie siada... Tylko tych tynkow nie zbadalismy zawczasu dobrze :oops:

Jesli gips to nie ma problemu :)

Dzieki za rade, ale wiesz, ze gips jest bardziej chlonny i dluzej trzyma wilgoc niz cem-wap?

Kurde ogladam wlasnie plytki Pamesy - alez one sa piekne, normalnie nie powinno sie ich ogladac bo by sie chcialo miec wszystkie, a lazienek jest ograniczona ilosc :( ;)

Hej Dorcia

mam pytanie odnośnie zmian projektowych twojego domku, tzn. czy kupując projekt u Szewczyka od razu ci wpisał zgodę na zmiany jakich dokonałaś czy po prostu po zakupie podczas adaptacji zwracałaś sie doniego o zgodę na każdą zmianę no i podpowiedz mi jak to lepiej zrobić czy za nim kupię od niego projekt wymusić na nim zgodę na różne zmiany czy jednak w trakcie adaptacji i czy stwarza jakies problemy przy tym.

Uffff nie mam sily juz do tych tynkarzy co hopefully jutro wychodza :roll:

Nie mam czasu nawet na forum :( i weny przez klotnie z nimi i handryczenie sie o kazda poprawke :(

Dzis musze pojechac zamowic plytki na cokol i parapety zew bo zaczynaja nam robic elewacje 8) i okna niedlugo przyjada :D i przy okazji wyczaic jakis fajny drabinkogrzejnik do lazienki bo sie nam znowu koncepcja zmienila :roll:

Ale moze mi sie uda po poludniu cos powklejac do dziennika bo wstyd :oops:

Hej Dorcia

mam pytanie odnośnie zmian projektowych twojego domku, tzn. czy kupując projekt u Szewczyka od razu ci wpisał zgodę na zmiany jakich dokonałaś czy po prostu po zakupie podczas adaptacji zwracałaś sie doniego o zgodę na każdą zmianę no i podpowiedz mi jak to lepiej zrobić czy za nim kupię od niego projekt wymusić na nim zgodę na różne zmiany czy jednak w trakcie adaptacji i czy stwarza jakies problemy przy tym.

Zanim kupowalismy to z nim rozmawialismy na temat zmian i generalnie nie wydawalo sie zeby robil problemy (mial sam to nam adaptowac). Jak w koncu sie zdecydowalismy, to sie okazalo ze wyjechal do USA i ktos inny musi robic adaptacje, jego biuro polecilo nam jakas kobite, ktora okazala sie straszna :roll: W kazdym razie nastraszyla nas ze on nie chce dawac zgody na adaptacje, ale poniewaz rozmawialismy z nim wczesniej i poza tym chcielismy zmiany, ktore juz zrobil ktos inny, kogo poznalismy w trakcie budowy DNW to za bardzo nie mial argumentu, zreszta nie wydaje mi sie zeby robil jakies problemy.

A tak sobie jeszcze myslalam o Tobie w kontekscie co bym zrobila zeby poprawic ten smieszny pokoik co wychodzi taki niziutki i mysle ze albo zamiast podnosic dach o 2 pustaki to dalabym 4 i wydluzyla okapy dachu, zeby bryly domu nie zaburzac, albo tak naprawde najlepiej byloby zmienic kat nachylenia dachu, bo 35st. to fajnie wyglada z zewnatrz, ale jest dosc mocno niepraktyczne w srodku. Tylko ze przy takim stopniu skomplikowania dachu nie wiem jaki konstruktor by sie podjal tak istotnej zmiany... Fajnie to jest tak, jak ma Mysza - lagodnie nachylony sliczny daszek, a w srodku praktycznie bez poddasza uzytkowego... ;)