Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika DorciIQ

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Termin mam na sobote :) ale jakos mi sie wydaje ze sie dziewczyna spozni, zreszta w kazdym USG wychodzilo ze jest 4-5 dni pozniej niz wychodziloby z kalendarza ;)

A wlasnie sie dowiedzialam ze reszta okien co mialy byc dzis to beda dopiero wlasnie w sobote bo jest kolejny fakap - nie moge juz normalnie!

Czuje sie bdb, mialam jakis straszny problem z kregoslupem - przetrenowalam sie chyba w wyniku Syndromu Wicia Gniazda :p w ktorym w jakis dziwny, psychosomatyczny sposob przoduje moj maz :lol: i z tydzien mnie bolal tak, ze ledwo chodzilam jak staruszeczka, jak posiedzialam chwile w jednej pozycji to sie usztywnial i musialam sie kilka minut przymierzac do wstania - no koszmar... A trwalo to na tyle dlugo, ze juz myslalam ze tak bedzie do konca... Ale troche przeszlo, potem doszedl bol nerwu kulszowego po lewej od kosci ogonowej naprzemiennie z bolem w prawej pachwinie, czego efekt byl taki, ze kulalam raz na jedna, raz na druga, a raz na obie nogi ;) A teraz juz nawet ten kulszowy mi przeszedl - odpukac od dwoch dni nic - tylko pachwina sie nasilila :roll:

A rodze na Karowej o ile mnie nie wyrzuca z braku miejsc ;) Jak nie urodze w sobote, to w niedziele mam isc na KTG. A w poniedzialek do lekarza ;)

Mam juz kupione gros prezentow gwiazdkowych, zebym nie musiala sie tulac z malenstwem po galeriach handlowych pelnych zarazkow i swinskiej grypy ;) musze jeszcze kupic folie do okrycia okien jak beda konczyc wokol nich elewacje, dopilnowac jutro zakladania veluxow i montazu parapetow w lukarnach przez naszego dekarza, a w poniedzialek mamy spotkanie z panem od kotla zeby obgadac czy da sie grzac butlami na propan-butan poki nam gazu nie podlacza a po poludniu z pania w sklepie lampkowym co ma nam doradzic w wyborze... Wiec rodzic moge najwszesniej we wtorek :D

Dorotko widzę, że Ty podobnie jak ja do końca na wysokich obrotach! 8) :wink:

W dniu porodu dostałam rano skurczy, ale mieliśmy jeszcze zaplanowany wyjazd pod Pszczynę, żeby zobaczyć okna do domku i co zrobiłam - wrzuciłam torbę do bagażnika i dawaj! A po drodze ćwiczyłam z Mężem wdech-wydech, wdech-wydech..! :wink:

Życzę Ci, żeby mimo wszystko córcia przyszła w terminie, bo wiem jak to jest jak się czeka i nic się nie dzieje...! 8)

Trzymaj się ciepło, pa

Ania

P.S.

Czekam na relację z oknami! 8)

Dorcia - trzymaj się ciepluteńko do Tej soboty, zlej panią z gazowni ( a swoją drogą to umowy na własną rakę a ścislej kompensacyjne straciły swoją ważność z dniem 01 stycznia 2009, dziwi mnie że owa pani o tym nie wiedziała :evil: )

ale masz prund :D :D :D

K.wa powiem tyle :x :x :x

Dorcia - trzymaj się ciepluteńko do Tej soboty, zlej panią z gazowni ( a swoją drogą to umowy na własną rakę a ścislej kompensacyjne straciły swoją ważność z dniem 01 stycznia 2009, dziwi mnie że owa pani o tym nie wiedziała :evil: )

ale masz prund :D :D :D

K.wa powiem tyle :x :x :x

Ciiiiii....... Pani nie może się denerwować! 8)

Dorcia żadna odważna nie byłam - po prostu czułam, że trochę to potrwa...! :roll:

Zdążyłam jeszcze wrócić do domu, poprasować wszystko co było na suszarce, posprzątać chatkę, poskakać na piłce i nad ranem pojechać do szpitala, żeby w końcu urodzić! :wink:

Tym razem tylko 1 dzień po terminie, bo na pierwszą córcię czekałam aż 12-ście....! :roll: :wink:

no proszę, a ja patrząc na swoje rozwiązania, ktore były 10 dni przed terminem byłam pewna, że Ty na takich obrotach to juz po wszystkim jestes :)

Co do domq, to na obecnym etapie wyboru projektu martwi mnie wielkość salonu. Czy nie jest zbyt "klitkowaty". Jak to wygląda w rzeczywistości. Druga sprawa to chciałabym zabudować przestrzeń nad wejsiem, aby zyskac dodatkowy pokój i znowu mam dylemat czy nie bedzie to zbyt mały pokoik, choć planuje jako goscinny.

Potem nasuwa sie wiele pytań z Waszej budowy, ale myślę ze na to bedzie jeszcze czas :)

Narazie z mezem jestesmy na etapie negocjacji, ktory projekt. Ja wybrałam Dom na wodą a on z otwartym poddaszem. Spór jest o kuchnie, ktora ma miec okna na furtkę, a niestety dom nad wodą nie ma okna kuchennego na wejscie :(.

Z chęcią obejrzałabym taki domek w realu aby rozwiać swoje watpliwości i męża.

No i podstawowe pytanie :) jak wychodzi obecny stan finansowy. Czy stan surowy zamknięty (z oknami i drzwiami) zamknie się w 300 tys.

Pozdrawiam

Spór jest o kuchnie, ktora ma miec okna na furtkę, a niestety dom nad wodą nie ma okna kuchennego na wejscie :(.

Pozdrawiam

Też nie mam podglądu z kuchni na drogę :wink: ale wymyśliłam, że wartownikiem nie jestem - a docelowo mam pociągnięte kable i zamierzam zainstalować w kuchni videofon 8)

Dorcia trzymajcie się mocno i wiesz jak bedziesz miała jakis problemik z rodzeniem, to sobie wtedy pomyśl o jakims fachałachu co ci coś zniszczył na budowie-gwarantuje siły Ci wrócą;)

Hahahahahahah dobre, tak wlasnie zrobie! Nawet jakbym rodzila 36 godzin to materialu nie zabraknie ;)

Edytka, salon jest klitkowaty. My go poszerzalismy o 0.6m i wydluzalismy o 1m (razem z jadalnia), skutkiem czego ma 39mkw i to jest wielkosc pasujaca do rozmiarow calego domu moim zdaniem. Bylismy u ludzi, ktorzy budowali wg projektu i u nich bylo ciasnawo jak na moj gust ;)

My zabudowalismy pustke nad hallem i powstal bardzo ladny pokoik, duzo lepszy niz ten naprzeciwko schodow, ktory jest waska kicha z dachem za nisko (mimo podniesienia scianki kolankowej o 2 pustaki - BTW niezly fakap Szewczyka :roll:).

A ja mam z kuchni widok na wjazd, bo u nas domek stoi bokiem ;)

Jesli masz czas jutro, to zapraszam, bo beda nam wstawiac reszte okien i bede o ile corunia nie okaze sie megapunktualna ;) bo potem to nie wiem kiedy wroce na budowe...