Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika DorciIQ

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dorciu!

Serdecznie gratuluję przesłodkiej POCIECHY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A pierwszy uwieczniony na fotografii uśmiech tak mnie rozradował, że wiem, że dzisiejszy dzień będzie piękny. Nie może być inaczej :wink: Dzięki!

Całuski w maleńkie stópki, rączki, czółko itd :D

Ja tez mam Fishera i mimo ze sama nie buja, to moja Dzidzia jest tak ruchliwa, ze sie rozhustuje samoistnie :)

Pasiu a Zu jaka jest juz duza? Moj lezaczek to teoretycznie od niemowlakado przedszkolaka ;)

Zuzlina na 1,5 roku 11 kilo a leżaczek to Fisher do 18kg więc jeszcze trochę wutrzyma :D

Matko jak ten czas leci :o

Tzn. leciał - teraz to się wlecze jak guma... Nie mogę się doczekać końca kolek, a tu się każdy dzień taaaak ciąąąągnie...

dni sie teraz ciągną bo są do siebie podobne ale jak się cieplej zrobi to będzie milej a zaraz święta i wtedy milutko mieć taką kruszynkę :D

A malutkiej zachowaj jeszcze achy i ochy z okazji posiadania super Mamy i Taty :D :D :D

a super mama to wcale nie ta usmiechnięta z gazety ale Ty która z wielką troską zajmuje się Kruszynką mimo że czasem chce się wyjść i trzasnąć drzwiami a ręce opadają na dźwięk placzu

Wyjsc i trzasnac drzwiami to mi sie chce jak przyjezdzaja tesciowie i na kazdy placz mowia ze "ona na pewno jest glodna" i patrza na mnie jak na wyrodna matke. I w ogole to ja na pewno cos zlego jem i dlatego dziecko ma kolki...

Mam ich dosc serdecznie :roll:

przerabiałam to 4 razy więc uszy do góry

a tym wszystkim madrym ciociom i babciom to najłatwiej powiedzieć "ona jest glodna" bo wtedy to oni przecież nic nie mogą zrobić :roll: biedaczki :evil:

bo to Ty jesteś karmicielka i to Ty odpowiadasz za płacz

moja Laura płakała codziennie przez dwa miesiące dokładnie o tej samej porze a moi rodzice ciągle chcieli jej jakiś rumianek podawać i ogólnie zrobić "coś" żeby przestała :-? ale ona miała to w nosie i ryczała na całego :wink:

pewnie już wszystko na temat kolek wyczytałaś więc wypróbuj jak najwięcej różnych metod radzenia sobie z kolkami a nóż widelec coś zadziala ................ albo i nie :wink: a za kilka tygodni będziesz kolkową ekspertką i będziesz radzić innym :D

Ja tez mam Fishera i mimo ze sama nie buja, to moja Dzidzia jest tak ruchliwa, ze sie rozhustuje samoistnie :)

Pasiu a Zu jaka jest juz duza? Moj lezaczek to teoretycznie od niemowlakado przedszkolaka ;)

Zuzlina na 1,5 roku 11 kilo a leżaczek to Fisher do 18kg więc jeszcze trochę wutrzyma :D

Matko jak ten czas leci :o

Tzn. leciał - teraz to się wlecze jak guma... Nie mogę się doczekać końca kolek, a tu się każdy dzień taaaak ciąąąągnie...

Doruś wspołczuję kolek, mnie kolki ominęły przy obojgu ale moja przyjaciółka niedawno to przechodziła :roll: serce mi się krajało jak słuchałam płaczu małej :( u nich pomagało nagrzewanie brzuszka suszarką i noszenie w pozycji samolotu :roll:

Ja kupowałam moim maluchom w sklepie z akcesoriami medycznymi specjalne rureczki, które w razie kolki wkręca się delikatnie do odbytu (niemowlę leży na wznak), aż do tzw. pierścionka. Pomagały natychmiast, bo powietrze powodujące kolkę uchodziło przez tę rureczkę.

Ale było to bardzo dawno temu ;)

Dzisiaj można taką rurkę kupić na Allegro:

http://www.allegro.pl/listing/search.php?sg=0&string=medi+globe+rurka :)