Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika DorciIQ

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dorcia normalnie profeska!!!!!!

Brawa dla Panów od izolacji -znacznie mniej dla budowlanej i od elewacji - no nieźle pojechali z tym gips kartonem :jawdrop:

A kominek teraz bardzo ładnie wygląda i widać wkład!!!!!

No i muszę to napisać - wyglądasz ślicznie - macierzyństwo ci najwyraźniej służy i chyba jesteś szczuplejsza niż przed ciążą!

Dzięki za fotki

Witaj Dorcia.

Proszę powiedz mi czy kupiłaś już różowe lampki do pokoju córci?

jesli jeszcze nie to nie radzę ich kupować - wyglądają naprawdę przepięknie ale dają niestety różową poświatę :(

Ja mam do nich dokupioną lampę wróżkę i pokój niuni przez to nie ma białego (żółtego) źródła światła.

Teraz już bym ich nie kupiła mimo, że są piękne albo połączyła z innym neutralnym żródłem górnego światła.

• 2 weeks później...
Dorcia, faktem jest, że wyładniałaś :):) A niunia jest piękna :):)

Hehe :D

:welcome: gratuluję CUDOWNA rodzinka i CUDOWNY domek

A dziękuję :)

Witaj Dorcia.

Proszę powiedz mi czy kupiłaś już różowe lampki do pokoju córci?

jesli jeszcze nie to nie radzę ich kupować - wyglądają naprawdę przepięknie ale dają niestety różową poświatę :(

Ja mam do nich dokupioną lampę wróżkę i pokój niuni przez to nie ma białego (żółtego) źródła światła.

Teraz już bym ich nie kupiła mimo, że są piękne albo połączyła z innym neutralnym żródłem górnego światła.

Kurde kupiłam i to zarówno różowe, jak i zielone i właśnie ostatnio pomyślałam, że mogą dawać poświatę... :rolleyes:

Chyba już za późno ale bardzo dobry jest niemiecki środek bothazid szchell z ursą styropianem i folią bąbelkową po tych deszczach nic nam w piwnicy nie pociekło trzyma się super trudno oderwać styropian .Domek piękny:)

No ja mam nadzieję że u nas to co jest teraz też wytrzyma :) Dzięki.

Hej Dorciu! :D Piękna jak zwykle, Córa więc po Mamusi...musi też!:D

A domek z podłogą, to już najbardziej erotyczne przeżycie domowe dla mnie...;) Siadałam na podłodze po środku pokoju, czułam ją pod pupą i pod palcami... zamykałam oczy... i dochodziłam... do wniosków co gdzie i jak będzie...;)

Dzięki kochane! :hug:

... i dochodziłam... do wniosków co gdzie i jak będzie...;)

Dobre :lol: :lol: :lol:

Czy w salonie to jest doussie czy jaoba??? i jaka mozaika - lapacho???

W salonie jatoba, mozaika też jatobowa, doussie jest u nas w sypialni i w gościnnym, a lapacho nie występuje w naszym środowisku :)

Cześć, przypadkiem "wlazłam" do twojego dziennika i pobieżnie przeczytałam o projekantce od gazu. Być może to zbieg okoliczności, ale my tez mielismy babkę z Pruszkowa z k†órą kontakt był...że tak powiem utrudniony. Zaprojektowała nam gazociąg (budujemy sami, tzn z sąsiadami), którego wykonanie jest niemożliwe. W każdym razie gaz mieliśmy mieć w grudniu 2008, szczęśliwie mamy prawe koniec 2010 a gazu nie ma:(. Późną*wiosną tego roku zmieniliśmy projektanta. Piszę*to po to, żebyś była czujna, bo jeśli to ta sama babka o nazwisku na "O" to może być różnie. W gazowni też nie mają*o niej dobrego zdania, a nawet mają złe. Pozdrawiam :)

PS.: A domek masz super:)

Trzymam kciuki, żeby było po wszystkim, bo my nie daliśmy z nią rady. Tzn ona nie dała rady. Przez nią czeka mnie 3 zima na propanowe butle 33 kg. Teraz mamy w porządku gościa który pcha sprawę jak może, jakby co mogę dać ci namiar. Pzdr.

Jakby co to bardzo chętnie, ale teraz zobaczymy czy rzeczywiście jak będzie mapa to wszystko już pójdzie :rolleyes:

Kurczę a my właśnie nie mogliśmy butli, bo mamy kotłownię w piwnicy i nie ma jak wietrzyć, a gaz jest cięższy od powietrza i opada na podłogę, wiesz...

Doberek :D

dawno mnie nie było, a tu taaakieee zmiany :D

śliczne podłogi ci się ułożyły i schody również :D

przejść z gazem nie zazdroszczę :( ja też toczę bój z gazownią, żeby mi podłączyli gaz, który mam w drodze, ale ponieważ droga jest prywatna, to wymyślili sobie, że muszę zebrać współwłaścicieli na podpisanie aktu notarialnego na służebność dla gazowni w drodze. Dla mnie to dość dziwne, bo moi prawie wszyscy sąsiedzi mają już gaz i są do niego podłączeni, ale robili to przed zmianami wprowadzonymi przez gazownię i ja mając 5 metrów od działki gaz nie mogę się do niego wpiąć :evil: W związku z tym muszę teraz zebrać wszystkich u notariusza, aby podpisali akt, który im w ogóle nie jest potrzebny :evil: