Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika DorciIQ

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Iiii nie tę fotę wkleiłam - to jeszcze nie koniec :)

Trawertynowe płytki kupowane w Map Stone - firma kamieniarska z Pruszkowa bodajże, w której zamawialiśmy te wszystkie parapety, łazienki i kominki :) Były po ok. 250 wtedy, a to jakaś promocja była. Płytki 30x60x2 cm. Tylko mi walnęli panowie bez pytania białą fugę do tego... W zasadzie to tej fugi prawie nie ma, ale wiecie jak to jest z "prawie"? :rolleyes:

nie bądz taki przerażony -byłes pierwszy który powiedział ze kasy nam nie oddacie. biedny biedny duszek ciemięzony przez swojego szefa -nie mówiąc juz o tym jakie wyczyny są porobione na podłogach na górze. Bedziesz się teraz wybielał bidoku?Taki jesteś znowu dla wszystkich do rany przyłóż.:rotfl::rotfl:

co do Twoich schodów Dorcia, to są bardzo, bardzo ładnie wykonane, ale szlag mnie trafia, ze u mnie tyle drewna zniszczyzli i tak to wszystko zostawili, a miałam sporo łatwiejszy temat, bo i beton był prosty i podstopnice na 90 stopni

bidulko jedna ty to przecież ja obracalem schody o 180stopni nie Ty to przecie ja kazalem je szlifofowac z lakieru "bo sie za bardzo blyszczy 2x"(choc ustalenia byly lakier polmatowy widzialas u nefci te schody na zywo i takie sobie zarzyczylas:) i to przecież ja robilem ci te schody(jaks paranoja) beton mialas wylany bardzo prosto i zaszalowany(next bzdura)..schody jak twierdzisz byly za krotkie co jest nastepną bzdura totalna..chcialas aby (przynajmniej na poczatku potem ci sie zmienilo :() aby wystawaly na 0,5 cm ciekawe jest to ze wystawaly niektore o 10mm a niektore o 5mm(a wszystkie nasze trepy mialy te sama dlugosc ot dziwo) tego przeciez nie napiszesz nieutulona w bolu

Trepy wszytkie mialy jedna dlugosc..mozna by je wtedy zrobic na jednakowo wystajace niestety nigdy w zyciu przy wachnieciu przy wylaniu nie bylyby w linii..i dlatego byl kuty beton na schodach piszesz i mowisz polprawdy sama sie napedzajac..niepotrzebnie niestety..masz 4 zabiegi karzac je obrocic o 180% a wiedzac iz nie sa to trojkaty rownoboczne..wiedzialas no przeciez jestes po agh..ze zmienia wymiar..i stad masz doklejke i stad jednego brakuje ..ale tego tez nie napiszesz bo po co przeciez to nasze decyzje z ktorych sie tylko mnie bedzie rozliczac..:(a decyzje byly twoje..i tylko twoje chyba ze chcesz wmowic mi ze to sam stolarz uczynil jak elementy z faza i wbrew twej woli ja ci polozylem :(

Schodów ich jakosci nie bronie..sa teraz roznice na ich szerokosci..sa zle zaolejowane..to jest fakt niepodwarzalny..i nie mam zamiaru na ten temat sciemniac..ani zadnych slow lagodzacych ten stan uzywac poniewaz od slow one sie nie naprawia..ani satysfakcjonujacego stanu dla ciebie ani tez mnie miec nie beda..

Podkreslam ze za schody odpowiada rafal..kilka zabiegow u forumowiczow zrobil i oprocz ciebie nie znajduje przypadku aby cos spierniczyl..nie wybiele spierniczonych schodow u ciebi w ten sposob i w tym przypadku to zaden dowod podkreslam...ale to nie jest tez tak ze one same sie staly olejowane i same sie staly za krotkie i sami wpadlismy na pomysl zakurzyc ci chalupe kujac ci zbrojony beton na schodach poniewaz z gruntu jestesmy partaczami jak probujesz to w sposob w/g mnie emocjonalny naciagnac..

Teraz zajmijmy sie twoimi posadzkami..otoz..po pierwsze wykonywalem ci posadzki w cenach dumpingowych i dobrze o tymze wiesz ..z uwagi na zażyłości prywatne zaplacilas za material drzewny smiesznie niska cene..nieprawdaz..w tymze materiale mialo prawo i znalazlo sie kilka paczek z faza sam cie przekonywalem aby do lazienek..dac mozaike sztorcowa..nie chcialas "nie podoba mi sie" tlumaczylem ze bedzie ta posadzka sie zsychac badz lodkowac..ale nie ma tegoz zlego co by na dobre nie wyszlo i zastosujmy kilka paczek z faza wlasnie w tychze lazienkach poniewaz istnieje duzy stopien prawdopodobienstwa iz przejma gro wymuszonej pracy przez ogrzewanie i wilgoc panujaca w lazienkach..zgodzilas sie na ten stan nikt ci rąk nie lamal..nikt ci kitu nie wciskal..bylas trzezwa..bylas dorosla i wiedzialas czego chcesz..malo tego..non stop slyszalem od ciebie ze jesteś po takiej a nie innej uczelni..i wiesz sometimes wiecej w tym zakresie niz ja niestety nie sluchalas mnie jedynie machalas reka..zamiast przemyslec co do ciebie mowie..monitorowalem twa budowe do konca marca pozniej z pobudek ktore tylko my dwoje znamy nie dotyczacych w jakikolwiek spraw twoicvh posadzek..nie bylem mile widziany w twym domostwie.

Rafal nie dopatrzyl ani schodow ani tez wstawek i prac stolarskich..znajac mnie tyle czasu jesli bys miala odrobine sprawiedliwosci w sobie..powinnas sama przyznac ze przy mnie nie bylo by to do pomyslenia co sie stalo..

Opowiadalem ci o tym ze szpachle moze wycisnac..mowilem tez abys nie przegrzewala posadzki poniewaz do drewna na podlogowce musi byc i fachowiec i odpowiedzialny inwestor..przegrzalas posadzki..niestety..ze ci wycislo lekko szpachle trzeba bylo tylko odczekac takie sa prawidla tejze sztuki..nie jest to zadna podstawa do reklamacji posadzki..skieruj sie do instytutu technologii obrobki drewna w dreznie ktory to osrodek jest swego rodzaju wyrocznia..w eu..zapeniam ze uslyczysz to samo ale nie wierz mi wystosuj pismo prawdziwe z wszelkimi okolicznosciami..i sama sie przekonasz..tak sie sklada ze ja naprawde swoj fach znam

Sam ci mowilem ze jak posadzka ci sie lekko w zimie zescnie to po 1mm szpachli co jest dla ciebie wada straszliwa ..szpary na 1-2 mm uznasz za calkowta porazke i mnie zabijesz lub obsmarujesz pamietasz co powiedzialas..ze tego ci nie trzeba tlumaczyc..:o..

Ale pies pogrzebany z wlasciwie wiekszoscia twych wykonawcow jest tam gdzie wybiegasz przed szereg twierdzac ze lepiej sie na tymze znasz niz my wszyscy ..i kazesz sobie tak a nie inaczej wszystko wykonac jestes informowana o zaleznosciach i niebezpieczenstwach z tym zwiazanych..co i tak do ciebie nie dociera..natomiast jesli rzeczywiscie cos takiego sie zdarzy to pozostajesz nieutulona w zalu czujesz sie oszukana co jest co najmniej not fair..

Podlogi twe na pietrze w ogóle nie wymagały poprawek korki wszelakie również ..jedynie twa specjalizacja we wszystkim zawazyla na jakosci twych posadzek..na pietrze..otoz przedstaw sobie ze ..

a)jeslei masz drewno jatoba olejowane..to zagladzone nie moze byc wieksza granulacja niz 80 i stad rysy kuliste co jest zupelnie w normie i dopuszczalne..

zadnych rys po skosie pozostalosci po cykliniarce nie posiadasz..przynajmniej ja nie widzialem przypominam ze beben maszyny cyklinujacej ma 20cm szerokosci..

b) zalisz sie jakobys miala cytuje "zaciaprane posadzki" olejem..otoz przedstaw sobie ze robilismy ci gore dokladnie tak samo jak dol..jeno jatoba jako drewno znacznie gestsze wiecej pozostawia oleju (mniej chlonie)..na wierzchu..co wiecej..konczylismy na granulacji o 20 mniejszej aby zapenic choc odrobine chlonnosci tejze posadzki..

c) zastosowany u ciebie jest impact oil z firmy loba..ul.heraldow 5 znajdz zadzwon i zapytaj ile gram na metr kwadrat oni przewiduja odpowiadam okolo 35-40g masz 25 nie dlatego ze chcialem zaoszczedzic jeno dlatego..ze zdaje sobie sprawe z racji doswiadczenia o tychze zaleznosciach..ktore i tak sa dla ciebie wada..niestety..

poprawke miala parkiett oil de luxe ktory jest okolo 50% roztworem olejow..wiesz dobrze ze poszlo tego na cala twa posadzke..okolo 200g(na 100m/kw)..i o zaciapraniu posadzki olejem przeze mnie nie moze byc..mowy..

nie przedstawiasz prawdy przedstawiasz swoj punkt widzenia..ja to rozumiem i czynie to powyzej i ja..

i bardzo cie prosze abys powrocila na forum poniewaz wiem ze dla ciebie te znajomosci wiele znacza..mozesz sie ze mna nie zgadzac i mnie oczerniac mozesz byc na mnie rozzalona..twierdz dalej ze chce sie wybielic.tak sie sklada ze ja sie nie musze bronic smiem twierdzic, że..w 99% przypadkow wcale

Prace sie same bronia..zadalem sobie trud odpowiedzi tobie teraz..tylko i wylacznie dlategoz ze slyszalem dzisiaj zes poszla z forum..niepotrzebnie ..moim zdaniem..caly czas tel moj masz.. jesli nie sluze..

sorry dorcia ze u ciebie ale kurcze tez czasem nie wytrzymuje:(..to jakis kociokwik sie dzieje..a ani nie chce byc sprawca niczyjego odejscia czy przyjscia na forum czy gdziekolwiek zaden ze mnie dyzma czy lepper ja do cholery jedynie staram sie dobrze wykonywac swoja prace ale czasem jak widac sie nie da i jeszcze sa skutki jakies dziwne nieprzewidziane..nie wiem jak to nazwac, moze globalne ocieplenie..czy brak zdania biskupow w sprawie krzyza na ktorym jakos przestali sie znac jak reka odjac co im wcale nie przeszkadza dalej wiedziec wiecej niz wszyscy o in vitro (mam Déjà vu czy coos:() .sorry dobranoc

Edytowane przez ghost34

Dzień dobry :)

Na dowód moich rozterek zielonoNinkowych próbkowanie:

http://lh6.ggpht.com/_45sTWSeoyYI/TMPiNqOgG1I/AAAAAAAABoo/hkISN-tKQ0s/s640/HPIM5540.JPG

Od prawej (pewnie to zeżre :mad:) zielony ciemny, za ciemny, pierwszy próbowany.

W lewo w dół o ton jaśniejszy.

W lewo w górę mieszany specjalnie dla mnie "na pół gwizdka", żeby był bardziej stonowany - jak dla mnie jest po prostu jaśniejszy, nie wiem czy nie za jasny...

Nad gniazdkami pomieszany przeze mnie z tego żarówiastego i ponurastego,

który jest całkiem z lewej w rogu - kolor nawet ładny, taki zgaszony, ale dla Dzidki za ponury :(

Witaj Dorcia:)

ja odnośnie schodów...... oj działają na wyobraźnię - bardzo działają!!!;) chciałam zapytać jakim rodzajem drzewa są obrobione (kolor itp.) oraz czy obłożona jest ta ściana pod nimi? PIĘKNIE to wygląda! a do tego ten ciemny grafit na ścianie...... hmmmmm......;):):) teraz jeszcze jestem ciekawa jaką barierkę sobie do tego wszystkiego zapodasz? ;);) czekam na efekt końcowy........;):)

pozdrawiam