Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika DorciIQ

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dorcia jaki planujesz okap w kuchni? Ja też mam wyspę:D płyta będzie szeroka i wąska 90/35, nie wyobrażam sobie prawie metrowej wielkiej kolumbryny:D nad wyspą. Narazie mój nr.1 to okap elica taki jak ma efilo, na okap o szerokości 90 cm. wygląda bardzo lekko.

Na efekt końcowy kominka czekam z niecierpliwością.

Edytowane przez MarJel

Ja mam tubę Amiki, ale ja mam płytę standardową. Ale wydaje mi się, ze to nie musi być idealne odwzorowanie, mój okap jest węższy od płyty i taka elica na pewno będzie Ci pasowała. Tylko że to jest pochłaniacz, a nie wyciąg - nie ma to większego znaczenia, jak masz wentylację mechaniczną, bo wtedy w zasadzie niepotrzebny jest okap i lepszy jest pochłaniacz, bo nie zaburza mas powietrza wędrujących w te i wewte ;) chociaż ja mam wyciąg właśnie i się tym nie przejmuję, bo tak mi się podobało i tyle.

Efcia chyba też ma taką płytę zresztą.

Dorcia dzięki:hug:. Wentylacji mechanicznej nie mam, jeżeli się zdecyduję na pochłaniacz mają mi zrobić dodatkowe wyciągi czy coś takiego. Teoretycznie lepiej by było gdybym kupiła wyciąg, tyle że do tej mojej 90cm. płyty nie wiele mi się podoba, tuby są ładne i o takiej myślałam ale musiałaby mieć minimum 60 cm. boje się że będzie za wielka. Na dzień dzisiejszy biorę pod uwagę dwa pochłaniacze- ten efi i jeszcze http://www.ceneo.pl/1167179 i wyciąg udało mi się znaleźć dość delikatny http://www.nokaut.pl/okapy/okap-falmec-polar-vetro-isola.html .

No normalnie nie mogę się zdecydować:sick:

Edytowane przez MarJel

Nie otwiera mi sie ten ostatni link. A pierwszy to drogo za te szybke trzeba doplacic ;)

A jak Ci zrobia wyciag jak ten pochlaniacz efilowy wisi jak lampa i nic nad nim nie ma?

IMHO nie musi byc taki szeroki, one i tak nie ciagna cala powierzchnia, wazne tylko zeby mial duza moc.

Ściana fornirowa na żywo wygląda jeszcze lepiej niż na zdjęciach, a razem z kamieniem, to po prostu zarąbiście!!!:cool: I gdybyś nie powiedziała, że się rąbnęłaś przy blacie, to nikt by na rozłożenie szafek nie zwrócił uwagi.:) A kuchnia... ochhhh... od razu pisałam że piękna, a i na żywo potwierdziłam. A kolor powinien nazywać się mgiełka, bo jest niesamowity i nadaje kuchni dodatkowej lekkości.:cool:

Dorcia kominek czad! tapety śliczne! kuchnia rewelacja! szafa super! ogólnie wszystko bardzo orginalnie i inaczej niż wszędzie:)

A jeżeli chodzi o mój okap, jak będzie zamontowany,ciągną itd. to moi fachmani mi to fachowo na szybko wytłumaczyli tak ,, bedzie Pani zadowoooolona";)

,, bedzie Pani zadowoooolona";)

Ja tam się*boję takich sformułowań... :(

Dziękować, dziękować :)

Pasia ja kupowałam w ABC sztukateria tapety czy jakoś tak na bartyckiej. Maleńki kiosk, ogromny wybór tapet :) W Almi Decor też jest sporo, ale akurat tamte mniej mi się pdobały. A gdzie tę tapetę chcesz dać?

Tak się zastanawiałam nad Twoim pomysłem betonowym na klatce schodowej i może gdyby znaleźć jakieś*miłe miejsce w sypialni dla białego łupka, to się*przestrzeń schodowa dla betonu oczyści, co? :oops:

Dorcia łupka chyba nie przeniosę bo to pomysł projektantki i małża i on za nic nie da go ruszyć :rolleyes: beton przyszedł później

ja chce na pewno tapetę w sypialni, chyba będzie właśnie też na tej ścianie co miał być beton i na ścianie w wiatrołapie i każdą muszę miec z innej parafii :rolleyes:

Edytowane przez pasie

Jak usłyszałam ten tekst pierwszego dnia pracy mojej ekipy też się z lekka załamałam. Teraz są dalej jak w połowie drogi wykańczania mojego domu i muszę stwierdzić że są bardzo profesjonalni, a ten śmieszny tekst to chyba ich hasło przewodnie bo słyszę go często:rolleyes:

Niech te Święta, tak wspaniałe,

będą całe jakby z bajek,

niechaj gwiazdka z nieba leci,

niech Mikołaj tuli dzieci,

biały puch niech z góry spada,

niechaj piesek w nocy gada,

niech choinka pchnie pięknie,

no i radość będzie wszędzie!

życzy lidszu z rodziną

http://www.ekartki.pl/cards_files/0/605_miasteczko.jpg