Rossa 13.07.2008 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 Jak zobaczyłam projekt pierwszy raz to pomyslałam sobie że gość się chyba pomylił dając odręcznie napisane obliczenia , ale po rozmowach z P.Sz widzę że jednak zostaliśmy na dwudziestym wieku , projektu instalacji nie bralismy nasz architekt nam ją robił i dobrze , ale jedno jak dla mnie trzeba przyznać Panu Sz.domki ma ładniutkie , długo szukaliśmy projektu a na katalog trafiliśmy całkiem przypadkiem , będąc u rodziny w Warszawie. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 14.07.2008 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Dobra, dobra, wklejam zaraz w weekend A to pan Szewczyk ma Wam robić adaptację? Bo on podobno jest marudny... Nawet nasza pani od adaptacji nas straszyła że on nie chce wydawać pozwoleń na odstępstwa, ale że już komuś dał podobne, to nie za bardzo miał argument Pozdrawiam No wlasnie marudny. Niby wszystko da sie zrobic,ale po co. No i jak poszlismy z przerobkami bungalow z poddaszem to popatrzyl niby wszystko ok z przerobkami, no ale ... No i odechcialo nam sie tego bungalowa bez przerobek i teraz jest etap z zimowym ogrodem. Tylko, ze jak pojdziemy po projekt to pewnie bedzie powtorka z rozrywki. A moze polecisz mi swoją p. architekt? pozdrawiam, Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 16.07.2008 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Jak zobaczyłam projekt pierwszy raz to pomyslałam sobie że gość się chyba pomylił dając odręcznie napisane obliczenia , ale po rozmowach z P.Sz widzę że jednak zostaliśmy na dwudziestym wieku , projektu instalacji nie bralismy nasz architekt nam ją robił i dobrze , ale jedno jak dla mnie trzeba przyznać Panu Sz.domki ma ładniutkie No właśnie: widocznie można albo umieć zaprojektować efektowny domek albo profesjonalnie wykonać projekt od strony technicznej Myśmy też byli zdziwieni i odręcznością i wentylacjami w niektórych miejscach, ale najbardziej nas zaskoczyła WEWNĘTRZNE ocieplenie w jednym miejscu: normalna ściana 2W styropianem do domu Najwyraźniej chodziło o to, żeby ganek był symetryczny... A moze polecisz mi swoją p. architekt? pozdrawiam, Magda Polecić mogę, ale ona mistrzem świata to nie jest Robiła nam tę adaptację strasznie długo, trzeba było sprawdzać każdy szczególik, bo ona jest nieźle roztrzepana, ale z drugiej strony ona dość dobrze zna te projekty Szewczyka (to on nam ją polecił, bo sam nie mógł wykonać adaptacji bo był wtedy w US, luckily ) i wiedziała na co trzeba zwracać uwagę. Zresztą parę pomysłów fajnych nam podsunęła, a z drugiej strony wykazała się niekompletną wiedzą, np. twierdziła że belki terriva to są tylko do 6 m, a potem się dowiedzieliśmy że już umieją robić dłuższe Albo nie wpadła na odizolowanie domu od garażu (fakt, że Szewczyk też na to nie wpadł ) Tak więc pozostawiam do oceny czy jesteś zainteresowana i w razie co dam Ci namiary na priva. No i odechcialo nam sie tego bungalowa bez przerobek i teraz jest etap z zimowym ogrodem. Gratuluję wyboru projektu Ale on jest z poddaszem, a nie miał być parterowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 19.07.2008 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 No tak, z zimowym ogrodem ma poddasze, ale będziemy próbować robic dach na dźwigarach i wówczas poddasze odpadnie. No chyba ze wycenią nam jakoś "sympatycznie" to bedzie i poddasze. Szkoda tych pięknych schodów. Ech, tyle wątpliowści i znaków zapytania czai się wkolo.A Ty Dorcia myślalas o tym jak wykonczysz dom w środku? Będzie nowocześnie czy tradycyjnie, a moze kolonialnie? hmmm? Udało Ci sie przebrnąc przez wizyte w uuuuurzędzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 21.07.2008 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Znaczy że bryła domu będzie zmniejszona? Dach będzie niżej? Trochę myślałam ale niewiele Staram się oszczędzać mózg jak budowlańcy - w końcu człowiek uczy się całe życie Tak serio to chyba najbliżej kolonialnie bo ani nie supernowocześnie (ma być przytulnie) ani nie tradycyjnie (nie aż tak przytulnie ). Ale motywu przewodniego nie mam, co zaczyna mnie martwić... Generalnie chyba się szarpniemy na jakiegoś projektanta, na pewno chociaż do salonu/jadalni i do łazienek - w końcu jak się wydaje kupę forsy na chałupę to gupio ją zepsuć przeciętnym wykończeniem, a niestety żyłki dekoratora wnętrz w sobie nie mogę odnaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 21.07.2008 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Znaczy że bryła domu będzie zmniejszona? Dach będzie niżej? Trochę myślałam ale niewiele Staram się oszczędzać mózg jak budowlańcy - w końcu człowiek uczy się całe życie Tak serio to chyba najbliżej kolonialnie bo ani nie supernowocześnie (ma być przytulnie) ani nie tradycyjnie (nie aż tak przytulnie ). Ale motywu przewodniego nie mam, co zaczyna mnie martwić... Generalnie chyba się szarpniemy na jakiegoś projektanta, na pewno chociaż do salonu/jadalni i do łazienek - w końcu jak się wydaje kupę forsy na chałupę to gupio ją zepsuć przeciętnym wykończeniem, a niestety żyłki dekoratora wnętrz w sobie nie mogę odnaleźć Ubawilas mnie tym oszczedzaniem mózgu, no ale jest w tym troche prawdy. chyba sama musze przejsc w tryb oszczedzania energii bo mi sie mózg zlasuje. A dzisiaj mam zly dzien, bo mezowi z rańca wjechali w auto chlopaki z Włoszczowej i auto pewnie do kasacji. Bessa na calej linii. łe. I ta calodobowa poczta u mnie w bloku. tez łe. Teraz sprawy techniczne, jak sie juz wyzalilam: zapewne dach bedzie troche nizej jesli nie bedzie poddasza. W koncu w kalenicy jest oryginalnie ponad 6 metrow. Co do projektanta to trzeba uwazac, bo lubia przekombinowac. No ale z kolei dobry projektant to skarb: rozplanuje wszystko, wezmie pod uwage twoje "typy" i zgra wszystko ze sobą. Tylko wez go pod uwage juz na etapie instalacji, bo moze gdzies trzeba bedzie dodac prąd, albo wystawic rurę - zeby potem nie kuc scian. Ja mam juz swoją wizje na dom. Tez bede chciala osiagnac klimat troche staroangielski, troche kolonialny, ale wszystko schludnie bez nadmiaru ozdobek i durnostojek. Mam nadzieje ze uda mi sie i jeszcze wieksza, ze bedzie to w nie tak dalekiej przyszlosci. pozdrawiam w ten deszczowy dzien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 21.07.2008 15:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Łojezu ale nic mu się nie stało mam nadzieję??? Właśnie myślę o tym, żeby się już zacząć rozglądać, bo właśnie instalacje... Chociaż instalacje to mieliśmy robić dopiero na wiosnę, ale mój mąż coś ostatnio przebąkuje że może by jechać od razu, jak będzie już SSO to zamknąć i robić co się da (czyt. na co będzie kasiorka ) Robiliśmy wczoraj pierwszego grilla na działeczce wiesz, z full wypasem: stół pożyczony od rodziców, krzesełka od sąsiadów, grill przywieziony, mięsko i warzywa przygotowane w domu, prawdziwe sztućce i serwetki, żadna prowizora Tylko każdy się bujał na tym krzesełku bo nierówno jest u nas strasznie i mnóstwo pokrzyw... Ale było super, siedzieliśmy do 23 przy świeczkach i już Kamil poczuł atmosferę jak to jest mieć ogródek, zielono, czyste powietrze, świerszcze napierdzielają jak cykady w Chorwacji - no cudownie. No i teraz kombinuje jakby tu przyspieszyć cały proces Podoba mi się Twoja koncepcja Mi się kiedyś strasznie podobały takie szkockie domki, wiesz takie z kamienia i myślałam żeby znaleźć projekt podobny architektonicznie i tak wykończyć w tym stylu i w środku wystrój, ale mój mąż jakoś tego nie poczuł Zresztą ja też nie miałam koncepcji jak połączyć surowy szkocki styl z przytulnym wnętrzem... Ale staroangielsko mi się podoba. Jakbyś miała jakieś wizualizacyjne pomysły to pamiętaj o mnie w końcu sąsiadkami niestety nie będziemy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 23.07.2008 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 o nie skasowalo mi sie wszystko, a chcialam wstawic tylko obrazek i tyle sie juz naskrobalam.no wiec w skrocie: mezowi nic sie nie stalo, auto skasowane, bez auta jak bez reki, a za dwa dni nasza corka ma 3 urodziny. wasz Piknik musial byc w iscie krolewskim stylu, ale faktycznie z prawdziwego talerza, nawet ziemniaczki z ogniska smakują bosko.My chyba musimy jednak poczekac z budowa do wiosny, bo trzeba pchnac albo dzialke, albo mieszkanie, a teraz sezon ogorkowy jak nic. Tak wiec czekamy. Nie dziwie sie ze chcecie leciec z instalacjami na zime. Tez bym tak robila. Pozniej juz tylko tynki i wykonczeniowka, czyli to co nas wykancza, a czego nie moge sie wprost doczekac. No i moze bede mogla sama sobie wystawic swiadectwo energetyczne, hihi. Czy w zwiazku z tym jestem masochistką? mam calą mase zdjec i inspiracji do domow. Jakos Ci to kiedys pokaze. A w zeszla sobote bylismy w Fabryce wnetrz. Jakie oni maja kuchnie. Tylko ceny tez mają. Podoba mi sie najbardziej new vintage. Zobacz sama:http://www.fabrykawnetrz.com.pl/pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 24.07.2008 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 To dobrze że nic mu się nie stało, ale z samochodem rzeczywiście kicha. Ale był ubezpieczony? Eeeee no tak nie do końca: talerzyki to były papierowe, ale z tych lepszych, grubszych Fajne te mebelki rzeczywiście. Od razu widać że nietanie O co chodzi z tym świadectwem energetycznym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 24.07.2008 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 z certyfikatami energetycznymi to chodzi o to, ze wchodzi w zycie z rokiem 2009 dyrektywa unijna, ktora mowi o tym, ze kazdy dom, mieszkanie itp powinien miec zaswiadczenie - taka naklejke jak na lodowce- mowiace o jego klasie energetycznej. chodzi o to ze ty kupujac nieruchomosc masz prawo wiedziec ile toto zzera energii el., a co za tym idzie czy jest ekonomiczne w uzytkowaniu czy tez nie. Prawdopodobnie nowo budowane obiekty bedą to musialy miec na etapie odbioru budowy, a te juz istniejace w momencie dokonywania transakcji sprzedaz-kupno. I tak to budowa bedzie troche drozsza o pareset zlociszkow.spokojnej nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 25.07.2008 16:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Aha. Czyli budując się w tym roku tracę na tym, że od przyszłego ma nie być PnB, ale zyskuję na braku konieczności wystawiania sobie świadectwa energetycznego? To mi pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 27.07.2008 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 Aha. Czyli budując się w tym roku tracę na tym, że od przyszłego ma nie być PnB, ale zyskuję na braku konieczności wystawiania sobie świadectwa energetycznego? To mi pasuje Ano, tak jakby. Z drugiej jednak strony tracisz w sumie chyba wazną informacje na temat ekonomicznosci twojego domu i jak ewentualnie ja podwyzszyc. Na etapie budowy kazda potencjalna oszczednosci daje jednak wielką radosc, wiec doskonale Cie rozumiem. Fajnie, ze zaczyna sie cos dziac u Ciebie na placu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 27.07.2008 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 Gratuluje rozpoczęcia budowy! Ja bym tego drzewka nie ruszał Widzę że można go nawet zastosować awaryjnie do wieszania bielizny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ostkowna 28.07.2008 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 super, że już zaraz zaczynacie. Gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 28.07.2008 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Gratuluje rozpoczęcia budowy! Ja bym tego drzewka nie ruszał Widzę że można go nawet zastosować awaryjnie do wieszania bielizny Dzięęęęeki Stuku A Ty tylko o gaciach, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 28.07.2008 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 super, że już zaraz zaczynacie. Gratuluje Też się cieszę A co z Tobą? Ja też miałam problem z ekipą i trochę mnie to opóźniło ale okazało się że nie jest tak źle z brakiem rąk do pracy, jak myślałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ostkowna 28.07.2008 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 dzisiaj mam dwa kolejne spotkanie z ekipami, więc może będzie dobrze. generalnie czekam na wyceny .... i zobaczymy. niestety najwcześniej zaczniemy w drugiej połowie sierpnia pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 28.07.2008 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Gratuluje rozpoczęcia budowy! Ja bym tego drzewka nie ruszał Widzę że można go nawet zastosować awaryjnie do wieszania bielizny Dzięęęęeki Stuku A Ty tylko o gaciach, co? A bo mi się wszystko z sexem kojaży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 28.07.2008 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 dzisiaj mam dwa kolejne spotkanie z ekipami, więc może będzie dobrze. generalnie czekam na wyceny .... i zobaczymy. niestety najwcześniej zaczniemy w drugiej połowie sierpnia pozdrawiam Druga połowa sierpnia to jeszcze nie jest źle, zważywszy że już fundamenty macie Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 28.07.2008 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Gratuluje rozpoczęcia budowy! Ja bym tego drzewka nie ruszał Widzę że można go nawet zastosować awaryjnie do wieszania bielizny Dzięęęęeki Stuku A Ty tylko o gaciach, co? A bo mi się wszystko z sexem kojaży TO BARDZO ZDROWO!!! Przedstawiłam dziś Twoją argumentację mężowi - jakoś nie dał się przekonać A powiedziałam mu, że wszyscy na forum uważają że powinniśmy tę czereśnię zostawić - chciałabym żebyś docenił swój awans na "wszystkich" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts