Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika DorciIQ

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jednak są pewne plusy mieszkania: mogłam nie wstając od stołu sięgnąć*do szuflady po łyżeczkę albo do lodówki po keczap... :o

Taaaaaa ale są też i minusy ; sprzątasz a tu wiecznie bałagan .

Jeszcze raz powiem , że tak ci zazdroszczę , że u siebie w domeczku do wiosny bliżej niż dalej , poranna kaweczka na tasie .............fajnie!!!

cześć Dorcia. Co tam u Was? Zdjęcia jakieś nowe są? I napisz mi czy ty masz piekarnik z funkcją pary?

A no są :)

Tak jest, ten po prawej - fajny jest.

a propos kranika to da sie, Rasia ma bardziej nowoczesny :)

a blat i zlew superowy

To idę podglądać. Dzięki Dobra Kobieto :)

Drzwi, ach te drzwi!!! piekne są, cudowne też, idealne poprostu!!!

Gratuluję przeprowadzki, życze wytrwałości w wykańczaniu domu:)

Pozdrawiam

Ależ dziękuję :)

Dorcia pisz mi tu więcej na jego temat. Znaczy się że ciasto też w nim upiekę tak?

Co prawda jeszcze nie próbowałam, ale tak. Bo to jest i piekarnik i parownik plus są programy, które to łączą. Najwięcej dowiesz się z instrukcji, do pobrania tu:

https://portal.bsh-partner.com/portal(bD1kZSZjPTAwOQ==)/PORTALFRAME.HTM

Dorcia SUPER !!! zlew bajka. Powiedz jak zamierzacie wykończyć okno i ścianę wokół tego blatu kamiennego???

Och kochana mówię Ci, naprawdę bajka: nawet mimo lodowatej wody mi się chce w nim zmywać, a zmywanie to jest to, czego nie znoszę najbardziej z prac domowych! :lol2: Najlepsze (poza tym że cieszy oczy) jest to, że jest taki duzy: 40x45 cm to jest bardzo wygodne, największym garnkiem w nim obracam bez najmniejszego problemu, a jeszcze w kącie mogą stać inne naczynia :D

Na razie plan jest taki, żeby dorobić w firmie okiennej listewkę, żeby schować te piankę, co to wychodzi pod oknem (okno jest trochę za wysoko obsadzone, o czym oczywiście się dowiedziałam po zamontowaniu blatu ze zlewem :rolleyes:) a ścianę po prostu zagładziować i pomalować szorowalną farbą. Jak to nie będzie zdawało egzaminu, to dorobimy mały cokolik z tego samego kamienia, akurat zostało tyle, że wystarczy. Wtedy się wywali listewkę spod okna i zrobi po calości, żeby to jakoś wyglądało 3.5 cm cokołu. Ale myślę, że to nie będzie potrzebne, bo to nie jest blat roboczy, a nawet ze zlewu się woda tak aż daleko nie wychlapuje.

Pytam bo ja mam okno ok 4 cm za wysoko i planuję podkuć i jakoś to zamaskować, żeby można było zrobić jednolicie blat i pseudo parapet z kamienia. I też myślałam nad jakimś cokołem z kamienia :), tylko zastanawiam się czy to się sprawdzi.

Jeszcze raz zlew bjuti bjuti :)