Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika DorciIQ

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...

A ja tu nie zaglądam wcale :oops:

Wiśnie i czereśnie są przebojem i tylko Ninkę pędzę żeby nie pożerała z pestką... ;) W ogóle cudownie jest teraz a ja się cieszę że dziecko całymi dniami na świeżym powietrzu :yes: Tylko jak miała temperaturę 3 dni to jej nie wypuszczaliśmy i był straszny dramat: darła się pod oknem tarasowym, ciągała nas do drzwi wejściowych i do garażu żeby ją wypuścić, a jak przyjechali panowie regulować okna i pootwierali na oścież, a ja mam nisko parapety, to próbowała wyłazić oknem na dwór :lol:

I ma już huśtawki i zjeżdżalnię i piaskownicę i nawet roślinki mi rosną, ale to inna historia. Pan ogrodnik, który ma swój sklep nam powiedział że jak nie mamy pieniędzy, to on nam przywiezie te rośliny co ma u siebie i będziemy mogli zapłacić dopiero w zimie. Naprzywoził się jak ja byłam na integracji (specjalnie, bo się bał że będę marudziła) i to samych drapaków i innych suchelców co by mu nikt inny nie kupił :mad: Zobaczycie, porobię jutro fotki! Kazałam mu się zawijać z większością, kurde wolę mieć klepisko i kupić sobie coś ładnego za rok :rolleyes:

Monia jeszcze potrzebne? :oops:

Fotki siom, ale mi się czytnik kart popsuł i nie mogę zgrać :rolleyes:

W ogóle wszystko się psuje ostatnio: młynek się zaciął i Kamil musiał wszystko rozbebeszać, skutkiem czego następnego dnia był potop... Popsuł mi się laptop, ale go naprawił. Popsuła się pralka: zwiesiła się*i nie naprawił :mad: Popsuła się dziś rano płyta, ale się okazało że za duża patelnia była i za bardzo nagrzała sterownik - naprawił ;) Popsuł się HS ostatnio i spadł mi z rolki. Naprawiłam myself :cool: używając nadludzkiej siły, żeby to ciężarstwo podnieść, bo Kamila nie było, a musiałam zamknąć taras. Jakaś zła passa...

A bateria Tres z serii max-tres: gorrrąco nie polecam!!! Ustawić temperaturę w tych kranach to jest szczyt cierpliwości - mi w każdym razie nie wystarcza i zawsze myję ręce/pupę w za gorącej albo za zimnej, tylko w wannowej się męczę, bo to dłużej trwa i można oparzeń/odmrożeń się nabawić. Generalnie w każym kranie bez termostatu jest tak, że jak się puści silniejszy strumień to się automatycznie robi chłodniejszy, ale w tych kranach to jest tragedia! Może być megagorąca woda w 1/4 skali, gdzie 1 to ciepła, a 0 to zimna... Albo odwrotnie, a jak się zmienia w osi OX (temperatura), to nie sposób nie ruszyć ani o nanometr w osi OY (siła) i można lecąc w kierunku zimnej robić coraz cieplejszą np... Wkurza mnie to maksymalnie :mad:

• 2 weeks później...

Witam!

Domek i wnętrza śliczne!!!!!!!!!!!!!

Nic dziwnego,że tak dobrze Wam sie mieszka :)

Mam 2 pytania jeżeli pamiętasz jakiej firmy macie drzwi wejściowe, bardzo ładne :) i jaka to farba ta jaśniutka którą w salonie pomalowana jest m.in półokrągła ścianka ???? Z góry serdecznie dziękuję za odpowiedz :)

Pozdrawiam!!!!

• 2 weeks później...
Hello Dorcia :-). Nie jęcz, bo masz super i w ogóle, tylko powiedz, kto ci tak świetnie zrobił drogę i dlaczego to kosztowało aż tak bardzo dużo (a może nie?).

Droga jak droga, najtańsza z możliwych :) Kosztowała 105 zł/mkw bo chcieliśmy pod nią super podbudowę, bo w przyszłości sąsiedzi się będą budować i wozić po niej ciężkie sprzęciory. Nasz podjazd jest z kostki, która już cośtam kosztowała (ale też nie tak znowu dużo, bo niczego nie udaje ;)) i też zapłaciliśmy 105 zł/m. Moim zdaniem pan do podjazdów świetny, bo fajne ma pomysły, tyle że on się teraz bardziej na ogrody chce przerzucać, ale do tego to już go nie polecam zupełnie... Na priva wysyłam Ci namiar.

Dorcia ja z zapytaniem .

Jaki masz tynk i z jakiej firmy i jaki to jest numer. Bo o ile u mnie widać dobrze to to jest chyba taka śmietanka.

Czy mogłabyś mi powiedzieć ?;)

Taka wanilia miała być, a jest odrobinę bardziej żółta niż być powinna. To Ceresit Kalahari KL1 (czy K1, ten najjaśniejszy), ale z domieszką białego, bo oryginalnie był jeszcze żółtszy ;)

Witam!

Domek i wnętrza śliczne!!!!!!!!!!!!!

Nic dziwnego,że tak dobrze Wam sie mieszka :)

Mam 2 pytania jeżeli pamiętasz jakiej firmy macie drzwi wejściowe, bardzo ładne :) i jaka to farba ta jaśniutka którą w salonie pomalowana jest m.in półokrągła ścianka ???? Z góry serdecznie dziękuję za odpowiedz :)

Pozdrawiam!!!!

Drzwi wejściowe zamawialiśmy razem z oknami w Pozbudzie. Polecam jakość wyrobu Pozbudu (okien, akurat drzwi to chyba komuś podzlecają), nie polecam terminowości i obsługi Bartyckiego pośrednika: MTBM :)