Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika DorciIQ

Recommended Posts

Witam -gratuluję - Pozdrawiam Ciepło:)

Witam się pięknie!

Gratuluję przyszłego powiększenia rodziny, może nie czekajcie aż do 2013? :o

Domek niczego sobie, a przestrzeń dla mnie niewyobrażalna. Ostatnia strona w dzienniku to fajne przygotowanie przed świętami

Gorąco pozdrawiam!

Łaaaałłłł Jakie dobre wieści :)

Gratuluję :)

Bardzo dziękuję za gratulacje, Maleństwo pozdrawia jeszcze niewyczuwalnie :)

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dorcia no fakt tak powierzchnia to maskra. wiesz co , jak bedziesz sprzedawała dom to wyrwij dla mnie te twoje szare długi drzwi do gabinetu (uwielbiam je :) co prawda nie mam gdzie ich wstawić ale postawie w ogródku jako element małej architektury i będę podziawiała. :sleep: a tak powaznie mówiąc to rozumiem co masz na mysli bo my "jedziemy" z gotówki i jak ognia unikamy kredytu. Niestety coś za coś, więszkość rzeczy musimy robic sami i w czasie tez się to przesuwa. :(

Myśmy też mieli taki ambitny plan, żeby bez kredytu, ale niestety życie go zweryfikowało... Oraz mój kompletny brak zapału do powrotu do pracy zaraz po macierzyńskim :)

Trzymam kciuki żeby Wam się udało, jeśli macie czas dużo rzeczy robić sami, to na pewno się uda!

Ehhh wkurza mnie tylko to że zamówiliśmy te zasłony do połowy domu za kupę kasy, a po co mi one teraz? :rolleyes: Dom się sprzeda drożej jak będzie trochę lepiej wyglądał? Taką mam nadzieję...

Jeszcze chyba trzeba kupić lustra do chociaż dwóch łazienek, bo w oczy kolą potwornie te gołe ściany, a lustra to już tak znowu dużo nie kosztują. Więc może będzie jeszcze coś nowego :D

A część zasłon już w sobotę! :lol2:

• 3 weeks później...

Wpadłam z rewizytą i przyznaję obejrzałam tylko zdjęcia, przeczytałam co najwyżej kilka wpisów, ale możesz być pewna, że przestudiuję cały wątek :yes:

tak na szybko ci napiszę, że kuchnia BOSKA!!!!!

podłoga w salonie BOSKA!!!!!!!!

tapeta w sypialni też!!! (bo zaczęłam rozważać rezygnację z turkusowej ściany w sypialni, bo nie mogę znaleźć TEGO właściwego odcienia tapety :( i moje myśli kierują sie właśnie do fioletu/śliwki)

i widoki za oknem są pięknie

Edytowane przez karolakr25

Ale drugi już będzie zupełnie inny...

Nie wiem co mnie (nas, bo mąż uważa tak samo) tak pociągało w minimalizmie: jest po prostu nieprzytulny! Choć może u nas tak wyszło, ale mimo wszystko trudno nadać przytulności sterylnym wnętrzom, w każdym razie takiego stopnia przytulności, jaki by nas satysfakcjonował :) Staramy się sprawić efekt "domu" a nie "budowy" mimo sterczących jeszcze kabli i niezabudowanej rozpierduchy pod kominkiem kwiatami, obrazami, mnóstwo wniosły zasłony, ale nadal jest zimno. Nigdy nie chciałam durnostojek, bo mnie wkurzało ich odkurzanie, ale teraz i tak mam panią do pomocy, a mnóstwo jest pięknych przedmiotów, które nadają wnętrzu charakteru. A ja nawet nie mam ich gdzie postawić, bo mebli nie ma, a nawet jakbym jakiś mebel chciała wstawić, to nie ma gdzie, bo okna prawie do samej ziemi i prawie na całe ściany, a parapety wąziutkie, bo nie ma pod nimi grzejników, to nie wystają i nie ma nawet miejsca na średniej wielkości doniczkę :rolleyes: Mogę jedynie nadźgać na ławie przykominkowej, ale jak to by wyglądało, jak wszędzie indziej pustki?

Kuchnia otwarta na jadalnię jest super, zresztą to jedyna opcja jak się chce wyspę, a kuchnia nie ma 50 mkw ;) ale już salon bym chociaż trochę oddzieliła, bo jest nieprzytulny z tą swoją przestrzenią. Jakieś takie szerokie, dwuskrzydłowe drzwi z naświetlami bocznymi na przykład, albo chociaż zwęzić przejście...

No nie mogę pokazać, bo nie mogę znaleźć obiektywu, mam tylko taki portretowy i nic na nim się nie zmieści... Ale postaram się coś jutro pstryknąć i tak :)

Ale jeszcze cośtam będzie, bo łysy ten dom jak kolano i mało zachęcający: kupiliśmy trochę ramek różnych i chcemy zrobić jakąś kompozycję w salonie tam gdzie miała być szafka, której kupować pewnie nie będziemy na razie. I lustra trzeba, bo ściany krzyczą nagością swojego nierównego tynku ;)

Dorcia wiele osób dopieszcza dom bardzo długo. Im większy dom tym trudniej i dłużej to trwa bo wiadomo finanse, czas, koncepcja a u was jeszcze kwestia ew zmiany domu ... ale wiele zaglądających tu dziewczyn na pewno jest ciekawych samych zasłon (pomysł, kolor, faktura itp) wklejaj co masz ;)