Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika DorciIQ

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A dziś wygrałam kolejną, z prezentem dla rodziców, tylko że przepłaciłam... W ferworze walki pod koniec musiałam wklepać nie to co chciałam bo wygrałam z sumą sporo wyższą od tego co zalicytowałam, przynajmniej tak mi się wydaje :oops:

http://i678.photobucket.com/albums/vv144/deckertewa/EWA/HELP/_RMB6194.jpg

http://i678.photobucket.com/albums/vv144/deckertewa/EWA/HELP/_RMB6219.jpg

Dorcio masz śliczny dom, podłogi ,zasłony,salon, kuchnię,wczoraj byłam u Ciebie w dzienniku wiecorem ,a dzisiaj wskakuję tutaj aby Ci pogratulować.Aha trafiłam bo pisałaś o grafitowych ścianach, że nie jest ciemno i wygląda ładnie i powiem szczerze że super one wyglądają.Nie natrafiłam na łazienki,chyba że coś przeoczyłam.

Mam pytanie w salonie masz sufity podwieszane z luką na zasłony i ledy ,ile masz je od ściany ,żeby można było listwę na zasłony przymocować i gdzie taką listwę kupiłaś,? Pisałąś o stynowym blacie w kuchni to granit płomieniowany?

Dziękować, dziękować :wiggle:

Łazienki są, ale chyba nie w obecnym stanie i chyba tylko nasza, bo inne są tak małe, że nie da się objąć aparatem bez fiszaja ;) Jutro mam ambitny plan, żeby porobić zdjęcia do ogłoszeń o sprzedaży domu, bo tylko w weekendy można pobyć w domu przy dziennym świetle teraz, nawet pracując do 14 :rolleyes:, to powrzucam też do dziennika. Zresztą ambitny plan nr 2 to kupić choinkę i przystroić dom, więc zdjęcia będą na pewno jakieś nowe :)

W jadalni jest sufit podwieszany z wystającymi "półeczkami", w których chowają się świetlówki, bo ledy dawałyby słabe światło tylko dla nastroju, a my chcieliśmy żeby przy tym świetle można było jeść :) Ile od ściany to zmierzę po południu, ale myślę że gdzieś 30-40cm, w każdym razie to jest spory odstęp od ściany i od zasłon. Bo zasłony są prawie przy samej ścianie, bo mam wąskie parapety (nie ma grzejników, więc wystają tylko 10cm poza ścianę, co jest kretyńskim pomysłem, bo nie da się postawić tam średniej i tym bardziej sporszej doniczki, a zasłonami szuram po kwiatach jak je zasłaniam :mad:), a listwa - nie mam pojęcia, zamawiałam razem wszystko, przyjechali i zamontowali, mogę dać namiar.

Granit satynowany to chyba jest płomieniowany, a potem jeszcze szlifowany, ale nie dam głowy jak to jest robione, nie pamiętam. Ale jest to co innego niż płomieniowany po prostu, bo tamten jest bardziej szorstki i się nadaje bardziej na podłogę, szczególnie na tarasy zdaje się.

Faktycznie madrala z Twojej corci, piękny masz ten dom, dużo super pomysłów i realizacji, ale faktycznie jeśli się w nim nie czujecie dobrze i macie siły na kolejny, to powodzenia.

Wiesz moze co za system macie w drzwiach lamanych w garderobie, bo u siebie mam z tym problemy.

Spokoju i radości,

tylko miłych gości!

Smacznej Wigilii i całusów moc

- w tę najpiękniejszą w roku noc!

Szczęścia kilogramów,

ze śniegu bałwanów!

Życzliwych ludzi wokół,

żadnej łezki w oku,

Przyjaciół jakich mało.

Przez życie idźcie śmiało!

Wesołych Świąt!

Bez zmartwień,

Z barszczem, z grzybami, z karpiem,

Z gościem, co niesie szczęście!

Czeka nań przecież miejsce.

Wesołych Świąt!

A w Święta,

Niech się snuje kolęda.

I gałązki świerkowe

Niech Wam pachną na zdrowie.

Wesołych Świąt!

A z Gwiazdką!

Pod świeczek łuną jasną

Życzcie sobie - najwięcej:

Zwykłego, ludzkiego szczęścia

życzy Agata z rodzinką

http://img402.imageshack.us/img402/3311/bozenarodzeniekartkizzy.gif

Uploaded with ImageShack.us

O jacie Rossa ty żyjesz!!! :D

Dziękuję Dziewczynki za życzenia, dygam z gracją i pogrążam się we wstydzie że nie wysłałam nikomu pięknej choinki, a na swoje usprawiedliwienie napiszę tylko że na Wigilii 14 osób miałam, ale o dziwo nawet było przyjemnie, za sprawą mojej wspaniałej teściowej, która postanowiła zrobić jeden dzień dobroci dla zwierząt (widocznie jej się pomyliło z tym że tego dnia zwierzęta gadać mają) i się wcale nie czepiała niczego!!!

A potem Dziecko dostało 40stopni i całe Święta spędziliśmy w domu... co też ma swój urok, chyba pierwszy raz w życiu nie trzeba było się szlajać po rodzinie, co niestety nie oznacza bynajmniej że się nie obżarłam, bo wręcz przeciwnie: tona jedzenia mi po Wigilii w domu została, a i tak zamroziłam połowę na za rok :D