Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika DorciIQ

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dorciq, piękne zasłony masz w swoim domku, podoba mi sie bardzo zasłona w Waszej sypialni, czy ona jest zawieszana na takiej plastikowej szynie sufitowej???na żabki, agrafki czy inne uchwytki, jak jest wszyta taśma marszcząca, czy jest poniżej górnego brzegu czy na równi z nim??? Super efekt, że zasłona sięga do sufitu i zakrywa tą szynę, chciałabym sobie tez tak zasłonę uszyć, więc stąd moja ciekawość, jakiej szerokości jest taśma marszcząca?? dziękuję za odp. (PS córeczka prześliczna)

• 2 months później...

O matko jak mnie tu długo nie było :oops:

Nie będę się tłumaczyć, tylko powiem że pracuję sobie nad projektem ogrodu, a że kompa brak :evil: to nawet mi ciężko zdjęcia wrzucać tego co już mam... A projekt powstaje na papierze na modłę archaiczną ;)

Najgorsze jest to, że znajduję tony fantastycznych roślin w sklepach internetowych, w ogóle niedostępnych w realu i a. nie wiem czy się bać czy nie, co to przyjedzie, chociaż ceny są zachęcające, ale w masie to już się sporą kasą ryzykuje ;) (a kasy tak bardzo brak jak nigdy dotąd odkąd miałam 3 lata i mama mi szyła ubrania bo nie było jej stać na kupne...) b. nie wiem gdzie ja to wszystko zmieszczę co bym chciała mieć!!!! a działka wcale niemała i rabat bardzo dużo, bo trawnik niezawielki...

A maszyna do szycia ma sezon urlopowy i niewiele powstaje, jednakowoż obiecuję że jak coś mi się uda gdzieś zgrać to wrzucę :)

Widziku, jeśli jeszcze tu zaglądasz po tylu miesiącach :oops:, to szyna jest metalowa, uchwyty to nie żabki, tylko takie coś plastikowe, jak mi się uda to wrzucę jakieś foty, a taśmy marszczącej jako takiej raczej nie ma (jest tylko taka usztywniająca taśma szerokości 10cm między warstwami materiału, bo z tyłu jest podszyte materiałem nieprzepuszczającym światła, co okazało się strzałem w 10), tylko jest przeszyta każda fałda za takim plastikowym trzymadłem - nie do opisania, tylko do obfocenia, wyrażam tylko swą wielką nadzieję, że jeśli tyle czekałaś na odpowiedź, to poczekasz jeszcze chwilkę na foty :) Ale czy takie cuda się da kupić i gdzie to ja nie mam niebieskiego ani bladego...

O matko jak mnie tu długo nie było :oops:

Nie będę się tłumaczyć, tylko powiem że pracuję sobie nad projektem ogrodu, a że kompa brak :evil: to nawet mi ciężko zdjęcia wrzucać tego co już mam... A projekt powstaje na papierze na modłę archaiczną ;)

Najgorsze jest to, że znajduję tony fantastycznych roślin w sklepach internetowych, w ogóle niedostępnych w realu i a. nie wiem czy się bać czy nie, co to przyjedzie, chociaż ceny są zachęcające, ale w masie to już się sporą kasą ryzykuje ;) (a kasy tak bardzo brak jak nigdy dotąd odkąd miałam 3 lata i mama mi szyła ubrania bo nie było jej stać na kupne...) b. nie wiem gdzie ja to wszystko zmieszczę co bym chciała mieć!!!! a działka wcale niemała i rabat bardzo dużo, bo trawnik niezawielki...

A maszyna do szycia ma sezon urlopowy i niewiele powstaje, jednakowoż obiecuję że jak coś mi się uda gdzieś zgrać to wrzucę :)

Widziku, jeśli jeszcze tu zaglądasz po tylu miesiącach :oops:, to szyna jest metalowa, uchwyty to nie żabki, tylko takie coś plastikowe, jak mi się uda to wrzucę jakieś foty, a taśmy marszczącej jako takiej raczej nie ma (jest tylko taka usztywniająca taśma szerokości 10cm między warstwami materiału, bo z tyłu jest podszyte materiałem nieprzepuszczającym światła, co okazało się strzałem w 10), tylko jest przeszyta każda fałda za takim plastikowym trzymadłem - nie do opisania, tylko do obfocenia, wyrażam tylko swą wielką nadzieję, że jeśli tyle czekałaś na odpowiedź, to poczekasz jeszcze chwilkę na foty :) Ale czy takie cuda się da kupić i gdzie to ja nie mam niebieskiego ani bladego...

Dziękuję za odp, jak udałoby się Tobie obfotografować to cudo do ja bardzo chętnie obejrzę te detale, zanosze się do szycia zasłon może do końca wakacji mi się uda. Może na podstawie zdjęć rozpracuje ten system, bo bardzo mi się on podoba

pozdrawiam

• 4 weeks później...
  • 1 month później...
  • 1 month później...

hej,

widzę, ze ze zdjęciami sobie już poradziłaś :) gratuluje nowego zagłówka, bardzo ładnie wyszedł, po cichu zazdroszczę umiejętności i chęci działania!

dobrze wyczytałam, że spodziewasz się kolejnego bobo ? czy to już moje dopowiedzenie ? ;)

pozdrawiam ciepło

• 2 weeks później...

Kolejne bobo już się tak wiertoli, że chyba niedługo już... Oficjalnie i teoretycznie jeszcze dwa tygodnie i będzie Dziedzic! :D

Ehhh że ta pogoda taka ponuracka dziś, porobiłabym Wam foty nowości u mnie, ale może coś mi się jeszcze uda wrzucić obfoconego już :) I jeszcze mam lekki katar buuu :( A Ninka kaszelek...

Ale i tak mi się okrutnie podoba to nagłe przejście z pięknej polskiej złotej jesieni do białej zimy, a najbardziej ten pokopany efekt w moim ogrodzie, jakiego jeszcze nie widziałam - opadnięte liście NA śniegu, a nie POD nim:

IMG_1024.JPG