Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika DorciIQ

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziękuję Dziewczynki :)

Ze szpitala wypuścili nas w końcu dzień później, ale wszystko jest ok :D

Tymuś jest świetny, ma coraz dłuższe okresy czuwania i jest wtedy taki słodki!!! Rozgląda się, pomrukuje, macha łapkami, podnosi ten swój słodki łebek strasznie wysoko i kręci nim na boki - silny jest niesamowicie, a przy tym w ogóle nie płacze, no chyba że już naprawdę chce jeść, a matka go przebiera akurat wtedy właśnie ;) No i zafundował nam już dwa razy fontannę na pół pokoju - jednak nadal twierdzę że z dziewczynką pod względem pupowym jest łatwiej :)

Już w domku:

IMG_1267.JPG

Najlepszy okres w ciągu dnia ;)

IMG_1261.JPG

I na koniec dla Was uśmiech jeszcze w szpitalu nagrany:

Ninka jest super: była bardzo zaaferowana jak wróciliśmy, oglądała braciszka, dotykała rączek i mówiła jakie są malutkie, "jaki on mięciutki" ;) i w ogóle uważa na niego (na miarę swoich szaleńczych świrowatych fruwających wszędzie możliwości), a pierwsza rzecz rano jaką usłyszałam od niej następnego dnia to: gdzie jest braciszek? ja chcę zobaczyć braciszka! :)

Słodka jest i pomaga, przynosi pieluszki itd. Staram się jej nie mówić że teraz nie mogę czegośtam, bo karmię/przebieram/noszę Tymka i poświęcać jej nawet więcej uwagi niż przed porodem, a ona się cieszy że mamusia może znowu ją wziąć na rączki!

A to jest klocek straszny - nie nosiłam jej długo i teraz te z 17 pewnie kilo na tle 4 kilowego Tymusia to jest ogrom jakiś! W ogóle strasznie wielka i potężna mi się teraz wydaje, dziwię się np. jak ona może mieć taką dużą buzię albo takie gęste rzęsy... :)

jesli chodzi o te róże - zawsze możesz powiedzieć, że Ty taka old schoolowa jesteś!

Nie wiem czy wiesz, ale kiedyś to własnie chłopców ubierano na różowo a dziewczynki na niebiesko. W dobie homofobii zmieniono kolory bo niebieski jest przecież taki męski !

Poza tym dopóki nie zacznie sikać na trwanik w pozie samczej, możesz wciskac kit, że to dziewczynka ;)

Dorcia Twoje spostrzeżenia zupełnie normalne - też tak miałam - jak przyszłam z Zu do domu i przyjechał do nas roczniak w odwiedziny - wydawał się olbrzymi a co dopiero taka duża Pannica:)

No ale to czyjś roczniak był, a tu moja córcia, do której przyzwyczajona jestem że taka jest słodka i malutka, a tu wracam i taki kloc się na mnie zwala :jawdrop::lol2:

Nie wiem czy wiesz, ale kiedyś to własnie chłopców ubierano na różowo a dziewczynki na niebiesko.

No niby wiem, ale i tak się śmieję. Nawet mu przerobiłam kombinezon z takiego:

IMG_2765.jpg

na taki:

IMG_2783.jpg

Hihi że też mi się chciało - dzień przed porodem, bo akurat wpadłam na to, że zawsze mnie ten wór wkurzał, bo ani dobrze złapać dziecko, a wpiąć w fotelik to istna ekwilibrystyka, więc mu dorobiłam nogę ;) A przy okazji trzasnęłam aplikację, coby był bardziej uniseksowy ;)

• 4 weeks później...