aniawmuratorze 06.10.2008 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 piękny ten Twój strop Dorcia piękny a bukiet super znaczy się wiecha stropowa a wiesz teraz sobie pomyślalam ze nie wiem gdzie się podzial mój badyl był i go nie ma no i chyba mnie wyprzedzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 06.10.2008 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Osz kurde no chyba nie: właśnie się dowiedziałam, że pier.... Wienerberger nie ma mojej cegłówki na komin i muszę szukać jakiegoś innego klinkieru a ten miał mi pasować do płytek tej samej serii na cokół Mam nadzieję że znajdę chociaż kolor podobny, bo identyczny być nie musi, w końcu to dość daleko... Ale zła jestem, bo pan u którego miałam zamówić wmawia mi, że do mnie dzwonił i zostawiał wiadomość że nie ma tego klinkieru, a ja nic nie mam nagrane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 06.10.2008 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Osz kurde no chyba nie: właśnie się dowiedziałam, że pier.... Wienerberger nie ma mojej cegłówki na komin i muszę szukać jakiegoś innego klinkieru a ten miał mi pasować do płytek tej samej serii na cokół Mam nadzieję że znajdę chociaż kolor podobny, bo identyczny być nie musi, w końcu to dość daleko... Ale zła jestem, bo pan u którego miałam zamówić wmawia mi, że do mnie dzwonił i zostawiał wiadomość że nie ma tego klinkieru, a ja nic nie mam nagrane ciekawe jaką minę ma ten u którego zostawil tą wiadomość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 06.10.2008 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 jaki kolor komina chcialaś mieć ? czarny jak efilo ? ja ostatnio obejrzałam dom z czarną dachówką i szaro niebieską elewacją i białymi oknami ze szprosami - super mi się spodobalo a kominy były w kolorze elewacji i zaczynam się zastanawiać czy tak u siebie nie zrobić jak poprowialiśmy komin na naszym obecnym domku (były płytki klinkierowe ale się odkleiły ) to daliśmy styropian i klej i tynk i wygląda o niebo lepiej niż wcześniej więc koncepcja komina w kolorze elewacji jest u nas w fazie konsultacji międzyresortowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 06.10.2008 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 A mamy to robic osobno czy synchronicznie ? Pewnie , że razem Jeżeli mogę cos zasugerowć oczywiście...... Możesz spróbować zasugerować , a czy sugestie zostaną przyjęte to juz zupełnie inna historia No, zeby tylko było co szyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 06.10.2008 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Dorcia, a Ty bedziesz miała rekuperator z tego co pamietam, to po co Ci kominy - no chyba ze to komin kominka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 06.10.2008 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 A mamy to robic osobno czy synchronicznie ? Pewnie , że razem Jeżeli mogę cos zasugerowć oczywiście...... Możesz spróbować zasugerować , a czy sugestie zostaną przyjęte to juz zupełnie inna historia No, zeby tylko było co szyc O to nie musicie się martwić, starczy dla wszystkich..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 06.10.2008 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 A mamy to robic osobno czy synchronicznie ? Pewnie , że razem Jeżeli mogę cos zasugerowć oczywiście...... Możesz spróbować zasugerować , a czy sugestie zostaną przyjęte to juz zupełnie inna historia No, zeby tylko było co szyc O to nie musicie się martwić, starczy dla wszystkich..... biegnę po igłę http://klub.chip.pl/gekon/emots_m/car.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 06.10.2008 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Dorcia, a Ty bedziesz miała rekuperator z tego co pamietam, to po co Ci kominy - no chyba ze to komin kominka do wentylacji Kochana no i do pieca też by się przydał bo sama rekuperacja to raczej zbytnio nie nagrzeje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 06.10.2008 13:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Dokładnie tak, jak mówi Efilcia: jeden do kominka, drugi do pieca, a że i tak są dwa, to zostawiłam też kanały wentylacyjne, bo tak mi poradził pan od wentylacji: a jak pani prąd siądzie (a potrafi u nas siadać ) to się pani udusi, albo przeziębi zimą Efilciu a u Ciebie to jaki był problem z tymi cegłami: to też wienerbergera nie było, czy jakichś innych, bo nie pamiętam? A stron masz za dużo żebym firmowe superłącze nadwerężała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 06.10.2008 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Dorcia Ty się zgadaj z efilką to może więcej tego zciągniecie może tira od razu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 06.10.2008 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Dorcia Wienernerger stratus. Nie ma go. Zresztą matrixa też nie ma. Na dodatek na razie nie będzie. Fabryka dała ciała i nie potrafią wyprodukować. Już któraś kampania jest spieprzona. Ja czekałam półtorej miesiąca. Nasza hurtownia sobie poradziła w ten sposób że z niemieckiego oddziału ściągnęli cegłę Dresden. Nie jest to to samo ale jak się nie ma co się lubi... http://www.builder.com.pl/files/cegla%20stratus_m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 06.10.2008 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Dorcia Ty się zgadaj z efilką to może więcej tego zciągniecie może tira od razu ja już mam na budowie. dałam panom pewną gratyfikację co by mi wybrali same antracytowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 06.10.2008 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Dorcia, a Ty bedziesz miała rekuperator z tego co pamietam, to po co Ci kominy - no chyba ze to komin kominka do wentylacji Kochana no i do pieca też by się przydał bo sama rekuperacja to raczej zbytnio nie nagrzeje A ja załozylam tez pompe ciepla glupiutka. No tak do gazowki trza komin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 06.10.2008 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Dokładnie tak, jak mówi Efilcia: jeden do kominka, drugi do pieca, a że i tak są dwa, to zostawiłam też kanały wentylacyjne, bo tak mi poradził pan od wentylacji: a jak pani prąd siądzie (a potrafi u nas siadać ) to się pani udusi, albo przeziębi zimą Efilciu a u Ciebie to jaki był problem z tymi cegłami: to też wienerbergera nie było, czy jakichś innych, bo nie pamiętam? A stron masz za dużo żebym firmowe superłącze nadwerężała A ilez tego pradu nie ma u was tydzien czy dwa jakby co? Mi sie wydaje, ale to moje skromne zdanie, ze nie ma co ladowac tych wentylacji i kominow za duzo do rekuperatora, bo są straty ciepla spore i koszty poniesione wieksze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 07.10.2008 06:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Dorcia Wienernerger stratus. Nie ma go. Zresztą matrixa też nie ma. Na dodatek na razie nie będzie. Fabryka dała ciała i nie potrafią wyprodukować. Już któraś kampania jest spieprzona. Ja czekałam półtorej miesiąca. Nasza hurtownia sobie poradziła w ten sposób że z niemieckiego oddziału ściągnęli cegłę Dresden. Nie jest to to samo ale jak się nie ma co się lubi... http://www.builder.com.pl/files/cegla%20stratus_m.jpg Kurde to ile Ty tego zamawiałaś, że im się chciało dla Ciebie ściągać? Myszko: te parę cegieł więcej to naprawdę wiele nie kosztuje, a wystarczy parę godzin w zamkniętej puszce (teraz mam w mieszkaniu "wentylację" grawitacyjną i jak się obudzę w środku nocy, jak jest zamknięte okno, to się duszę...). Straty ciepła nie będzie, ani zakłócenia działania mechanicznej, jeśli się porobi zamykane kratki: do otwarcia tylko awaryjnie w razie braku prundu WKLEIŁAM WIZUALIZACJE KUCHNI, JAKBY KTOŚ NIE ZAUWAŻYŁ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 07.10.2008 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Dorcia Wienernerger stratus. Nie ma go. Zresztą matrixa też nie ma. Na dodatek na razie nie będzie. Fabryka dała ciała i nie potrafią wyprodukować. Już któraś kampania jest spieprzona. Ja czekałam półtorej miesiąca. Nasza hurtownia sobie poradziła w ten sposób że z niemieckiego oddziału ściągnęli cegłę Dresden. Nie jest to to samo ale jak się nie ma co się lubi... http://www.builder.com.pl/files/cegla%20stratus_m.jpg Kurde to ile Ty tego zamawiałaś, że im się chciało dla Ciebie ściągać? Myszko: te parę cegieł więcej to naprawdę wiele nie kosztuje, a wystarczy parę godzin w zamkniętej puszce (teraz mam w mieszkaniu "wentylację" grawitacyjną i jak się obudzę w środku nocy, jak jest zamknięte okno, to się duszę...). Straty ciepła nie będzie, ani zakłócenia działania mechanicznej, jeśli się porobi zamykane kratki: do otwarcia tylko awaryjnie w razie braku prundu WKLEIŁAM WIZUALIZACJE KUCHNI, JAKBY KTOŚ NIE ZAUWAŻYŁ Dobrze kombinujesz, lece na wizualizacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 07.10.2008 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Ja mysle ze : po pierwsze to trza juz otworzyc 14 stronepo drugie - te szafki wiszace przy oknie wywalpo trzecie - samo ustawienie zlew kuchenka zmywarka jest swietne - mam takie teraz- bedziesz zachwycona funkcjonalnosciapo czwatre- nie mowilas o czerwonej kuchnipo piąte - to kuchnia bedzie z ikei?po szoste - sposob na zmontowanie witrynki to ja mam i sie nim podziele. mianowicie jesli chcesz miec witrynke o wysokosci np 120-130 cm to nic prostszego jak kupic szafki wiszące o wys. 60 cm kazda i hop jedna na drugą i przykręcic ze sobą. To ma tez dodatkowy plus mianowicie szafki wiszące są plytsze (37 cm bodajze) wiec nie bedziesz miala kolumbryny w kuchni a zgrabną witrynke, tak jak na zdjeciu tylko nizej i z troche nizszymi szafkamihttp://lh6.ggpht.com/78mysz/SOsfpSilf_I/AAAAAAAAAcw/QAKDP0XOs-o/s320/1ig5jfcuDdPdkCUS7B.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 07.10.2008 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 a tu reszta mojej kuchni - bardzo podobne ustawienie do Twojego. Ja zrezygnowalam z okapu bo jakos mi nie pasowal, a nie moglam powiesic na lewo i prawo szafek bo mam za plytką wnęke. Ale Ty mozesz szafka -okap- szafkahttp://lh3.ggpht.com/78mysz/SOskk2Iw2XI/AAAAAAAAAdU/vipvJN3_jEc/s400/IMG_9830.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 07.10.2008 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Ja mysle ze : po pierwsze to trza juz otworzyc 14 strone Postaraj się bardziej po drugie - te szafki wiszace przy oknie wywal Nooo, chyba też tak myślę.... Ale zobacz, tu to wygląda ładnie: http://www.dobrzemieszkaj.pl/sesje/496/f/_MG_1213.JPG po trzecie - samo ustawienie zlew kuchenka zmywarka jest swietne - mam takie teraz- bedziesz zachwycona funkcjonalnoscia po czwatre- nie mowilas o czerwonej kuchni po piąte - to kuchnia bedzie z ikei? Myszko słuchaj uchem a nie brzuchem Wizualizacja zrobiona w Ikei, więc szafki nie te (choć zamysł generalnie dobry: szuflady, szuflady, szuflady), kolory nie te (podoba mi się zamiast czerwonego ciemna śliwka, a zamiast białego krem-wanilia, do tego blat: marzę o trawertynie, ale reality says: granit). po szoste - sposob na zmontowanie witrynki to ja mam i sie nim podziele. A tu widok na kuchnię z jadalni (to mają być witrynki te jasne, ale Ikea takiej opcji nie oferuje w tej wysokości ) Dzięki za rozbudowany i przemyślany komentarz, a Twoja kuchnia superancka! Tylko z tym okapem nie rozumiem: wolnostojący bez szafek obok Ci nie pasował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts