Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika DorciIQ

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Osz kurde no chyba nie: właśnie się dowiedziałam, że pier.... Wienerberger nie ma mojej cegłówki na komin i muszę szukać jakiegoś innego klinkieru :cry: a ten miał mi pasować do płytek tej samej serii na cokół :cry: :cry: :cry: Mam nadzieję że znajdę chociaż kolor podobny, bo identyczny być nie musi, w końcu to dość daleko... :roll:

Ale zła jestem, bo pan u którego miałam zamówić wmawia mi, że do mnie dzwonił i zostawiał wiadomość że nie ma tego klinkieru, a ja nic nie mam nagrane :evil:

Osz kurde no chyba nie: właśnie się dowiedziałam, że pier.... Wienerberger nie ma mojej cegłówki na komin i muszę szukać jakiegoś innego klinkieru :cry: a ten miał mi pasować do płytek tej samej serii na cokół :cry: :cry: :cry: Mam nadzieję że znajdę chociaż kolor podobny, bo identyczny być nie musi, w końcu to dość daleko... :roll:

Ale zła jestem, bo pan u którego miałam zamówić wmawia mi, że do mnie dzwonił i zostawiał wiadomość że nie ma tego klinkieru, a ja nic nie mam nagrane :evil:

ciekawe jaką minę ma ten u którego zostawil tą wiadomość :lol:

jaki kolor komina chcialaś mieć ? czarny jak efilo ?

ja ostatnio obejrzałam dom z czarną dachówką i szaro niebieską elewacją i białymi oknami ze szprosami - super mi się spodobalo a kominy były w kolorze elewacji i zaczynam się zastanawiać czy tak u siebie nie zrobić :roll:

jak poprowialiśmy komin na naszym obecnym domku (były płytki klinkierowe ale się odkleiły :evil: ) to daliśmy styropian i klej i tynk i wygląda o niebo lepiej niż wcześniej :lol:

więc koncepcja komina w kolorze elewacji jest u nas w fazie konsultacji międzyresortowych

A mamy to robic osobno czy synchronicznie ? :wink: :)

Pewnie , że razem :oops: :oops: :oops: Jeżeli mogę cos zasugerowć oczywiście...... :roll:

Możesz spróbować zasugerować :) :) , a czy sugestie zostaną przyjęte to juz zupełnie inna historia :wink: :wink:

No, zeby tylko było co szyc ;)

O to nie musicie się martwić, starczy dla wszystkich..... :oops: :wink: :roll:

A mamy to robic osobno czy synchronicznie ? :wink: :)

Pewnie , że razem :oops: :oops: :oops: Jeżeli mogę cos zasugerowć oczywiście...... :roll:

Możesz spróbować zasugerować :) :) , a czy sugestie zostaną przyjęte to juz zupełnie inna historia :wink: :wink:

No, zeby tylko było co szyc ;)

O to nie musicie się martwić, starczy dla wszystkich..... :oops: :wink: :roll:

biegnę po igłę

http://klub.chip.pl/gekon/emots_m/car.gif

Dokładnie tak, jak mówi Efilcia: jeden do kominka, drugi do pieca, a że i tak są dwa, to zostawiłam też kanały wentylacyjne, bo tak mi poradził pan od wentylacji: a jak pani prąd siądzie (a potrafi u nas siadać :roll: ) to się pani udusi, albo przeziębi zimą :wink:

Efilciu a u Ciebie to jaki był problem z tymi cegłami: to też wienerbergera nie było, czy jakichś innych, bo nie pamiętam? :oops: A stron masz za dużo żebym firmowe superłącze nadwerężała :cry:

Dorcia

Wienernerger stratus. Nie ma go. Zresztą matrixa też nie ma. Na dodatek na razie nie będzie. Fabryka dała ciała i nie potrafią wyprodukować. Już któraś kampania jest spieprzona. Ja czekałam półtorej miesiąca. Nasza hurtownia sobie poradziła w ten sposób że z niemieckiego oddziału ściągnęli cegłę Dresden. Nie jest to to samo ale jak się nie ma co się lubi...

http://www.builder.com.pl/files/cegla%20stratus_m.jpg

Dokładnie tak, jak mówi Efilcia: jeden do kominka, drugi do pieca, a że i tak są dwa, to zostawiłam też kanały wentylacyjne, bo tak mi poradził pan od wentylacji: a jak pani prąd siądzie (a potrafi u nas siadać :roll: ) to się pani udusi, albo przeziębi zimą :wink:

Efilciu a u Ciebie to jaki był problem z tymi cegłami: to też wienerbergera nie było, czy jakichś innych, bo nie pamiętam? :oops: A stron masz za dużo żebym firmowe superłącze nadwerężała :cry:

A ilez tego pradu nie ma u was tydzien czy dwa jakby co?

Mi sie wydaje, ale to moje skromne zdanie, ze nie ma co ladowac tych wentylacji i kominow za duzo do rekuperatora, bo są straty ciepla spore i koszty poniesione wieksze

Dorcia

Wienernerger stratus. Nie ma go. Zresztą matrixa też nie ma. Na dodatek na razie nie będzie. Fabryka dała ciała i nie potrafią wyprodukować. Już któraś kampania jest spieprzona. Ja czekałam półtorej miesiąca. Nasza hurtownia sobie poradziła w ten sposób że z niemieckiego oddziału ściągnęli cegłę Dresden. Nie jest to to samo ale jak się nie ma co się lubi...

Kurde to ile Ty tego zamawiałaś, że im się chciało dla Ciebie ściągać?

Myszko: te parę cegieł więcej to naprawdę wiele nie kosztuje, a wystarczy parę godzin w zamkniętej puszce (teraz mam w mieszkaniu "wentylację" grawitacyjną :evil: i jak się obudzę w środku nocy, jak jest zamknięte okno, to się duszę...). Straty ciepła nie będzie, ani zakłócenia działania mechanicznej, jeśli się porobi zamykane kratki: do otwarcia tylko awaryjnie w razie braku prundu :wink:

WKLEIŁAM WIZUALIZACJE KUCHNI, JAKBY KTOŚ NIE ZAUWAŻYŁ :roll: :D

Dorcia

Kurde to ile Ty tego zamawiałaś, że im się chciało dla Ciebie ściągać?

Myszko: te parę cegieł więcej to naprawdę wiele nie kosztuje, a wystarczy parę godzin w zamkniętej puszce (teraz mam w mieszkaniu "wentylację" grawitacyjną :evil: i jak się obudzę w środku nocy, jak jest zamknięte okno, to się duszę...). Straty ciepła nie będzie, ani zakłócenia działania mechanicznej, jeśli się porobi zamykane kratki: do otwarcia tylko awaryjnie w razie braku prundu :wink:

WKLEIŁAM WIZUALIZACJE KUCHNI, JAKBY KTOŚ NIE ZAUWAŻYŁ :roll: :D

Dobrze kombinujesz, lece na wizualizacje

Ja mysle ze :

po pierwsze to trza juz otworzyc 14 strone

po drugie - te szafki wiszace przy oknie wywal

po trzecie - samo ustawienie zlew kuchenka zmywarka jest swietne - mam takie teraz- bedziesz zachwycona funkcjonalnoscia

po czwatre- nie mowilas o czerwonej kuchni

po piąte - to kuchnia bedzie z ikei?

po szoste - sposob na zmontowanie witrynki to ja mam i sie nim podziele. mianowicie jesli chcesz miec witrynke o wysokosci np 120-130 cm to nic prostszego jak kupic szafki wiszące o wys. 60 cm kazda i hop jedna na drugą i przykręcic ze sobą. To ma tez dodatkowy plus mianowicie szafki wiszące są plytsze (37 cm bodajze) wiec nie bedziesz miala kolumbryny w kuchni a zgrabną witrynke, tak jak na zdjeciu tylko nizej i z troche nizszymi szafkami

http://lh6.ggpht.com/78mysz/SOsfpSilf_I/AAAAAAAAAcw/QAKDP0XOs-o/s320/1ig5jfcuDdPdkCUS7B.jpg

a tu reszta mojej kuchni - bardzo podobne ustawienie do Twojego. Ja zrezygnowalam z okapu bo jakos mi nie pasowal, a nie moglam powiesic na lewo i prawo szafek bo mam za plytką wnęke. Ale Ty mozesz szafka -okap- szafka

http://lh3.ggpht.com/78mysz/SOskk2Iw2XI/AAAAAAAAAdU/vipvJN3_jEc/s400/IMG_9830.JPG

Ja mysle ze :

po pierwsze to trza juz otworzyc 14 strone

Postaraj się bardziej :wink:

po drugie - te szafki wiszace przy oknie wywal

Nooo, chyba też tak myślę.... Ale zobacz, tu to wygląda ładnie:

http://www.dobrzemieszkaj.pl/sesje/496/f/_MG_1213.JPG

po trzecie - samo ustawienie zlew kuchenka zmywarka jest swietne - mam takie teraz- bedziesz zachwycona funkcjonalnoscia

8) 8) 8)

po czwatre- nie mowilas o czerwonej kuchni

po piąte - to kuchnia bedzie z ikei?

Myszko słuchaj uchem a nie brzuchem :lol:

Wizualizacja zrobiona w Ikei, więc szafki nie te (choć zamysł generalnie dobry: szuflady, szuflady, szuflady), kolory nie te (podoba mi się zamiast czerwonego ciemna śliwka, a zamiast białego krem-wanilia, do tego blat: marzę o trawertynie, ale reality says: granit).

po szoste - sposob na zmontowanie witrynki to ja mam i sie nim podziele.

A tu widok na kuchnię z jadalni (to mają być witrynki te jasne, ale Ikea takiej opcji nie oferuje w tej wysokości :roll: )

:D

Dzięki za rozbudowany i przemyślany komentarz, a Twoja kuchnia superancka! Tylko z tym okapem nie rozumiem: wolnostojący bez szafek obok Ci nie pasował?