Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika DorciIQ

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie to nie tak. Pasowal mi okap - w sensie ze zmiescilby sie, ale jakos tak samotnie to go tam nie widzialam. Wiem o Twojej sliwce, ale myslalam ze masz cos nowego, nie doczytalam troche, ze to tylko chodzi o ustawienie mebelkow. No i najwazniejsze co mam teraz do powiedzenia -to teraz Ty słuchaj Kochana, bo nie wiem czy zrozumiałas:- szafka -okap -szafka. Wszystko frontami tak jak piekarnik, a nie szafka bokiem do okapu. Wydaje mi sie, ze wtedy jedna sciana bedzie fajnie zabudowana, a druga - z oknem-fajnie lekka i gotowa do aranzacji okna. No i dobrze przemysl sobie oswietlenie - zebys nie myła marchewki tylem do swiatła-- daj:albo lampki tak jak u mnie - co nie wiem czy Ci bedzie pasowało- no moze,moze, albo jakies swiatlo przy suficie nad zlewem.

Wiesz co masz apetyczny pomysl na tą sliwke w kuchni. Coraz bardziej mi sie podoba.Ja bym widziala śliwke w lakierowanym na polysk mdfie, do tego ta wanilia szafki górne i kolumna i odrobina bardzo ciemnego soczystego brązu w uczwytach, albo jakichs innych wstawkach, blacie i na scianie zamiast kafli Granit, jaki kolor sobie zamarzylas? Jakie lampy, po królewsku? nowoczesnie?

po przemysliwieniu Twojego sliwkowego projektu nasuwa mi sie jeszcze taka uwaga: lepiej zakoncz ciag szafek zmywarka, potem zlew i dalej wstawiaj szafki, tak zebys miała jak najwiecej blatu roboczego miedzy zlewem a płyta kuchenki

http://lh3.ggpht.com/78mysz/SOtYD5KIfNI/AAAAAAAAAeU/JPBiicsrVjA/s400/kuchdorci.JPG

http://lh6.ggpht.com/78mysz/SOtaJNzuJyI/AAAAAAAAAec/KWC8_QnATkw/s400/inspirador.JPG

po przemysliwieniu Twojego sliwkowego projektu nasuwa mi sie jeszcze taka uwaga: lepiej zakoncz ciag szafek zmywarka, potem zlew i dalej wstawiaj szafki, tak zebys miała jak najwiecej blatu roboczego miedzy zlewem a płyta kuchenki

Wow jak fajnie mi zrobiłaś - to w kitchenplannerze? Miałam plan się nim zająć później, bo to muszę na małżowskim xp'ku robić :roll:

Rozumiem o co chodzi z tymi górnymi szafkami i tak rzeczywiście zrobię chyba jednak, a żeby nie było nudnego ciągu: szafka szafka okap szafka szafka (czy jak to tam wyjdzie) to się już prawdziwy projektant będzie musiał pobawić kolorami i formami 8) A może okap zabudowany?....? We'll see :)

Za to nie rozumiem gdzie tę zmywarę chcesz żebym dała :oops: Żeby przesunąć zmywarkę razem ze zlewem w lewo? Ale to mi wyjdzie zlew nie na środku i nie będę mogła okna otworzyć :cry: Zawsze mogę przesunąć płytę trochę w prawo, ale wiesz co? Ja teraz w mieszkaniu między zlewem a kuchenką mam 60cm blatu (dobra 70, bo zlew owalny), za zlewem więcej miejsca, za kuchenką jeszcze więcej i wiesz co? I tak wszystko robię między zlewem a kuchenką :D Więc myślę że jak będę miała tyle miejsca teraz, to hoho! I tak będę biegać od zlewu do kuchenki :wink:

Oświetlenie: właśnie mi przyszło do głowy, żeby zrobić szafki do sufitu (jest spiżarka, to się schowa drabinkę w razie co, żeby sięgnąć do superrzadko ruszanych sprzętów :wink: ). A że sufit wysoko, to zrobię podwieszany, co załatwi problem oświetlenia, też nad oknem 8) Ta kuchnia, co ją tu wklejałam przed chwilą, tak ma na przykład i to mi się podoba.

A ten żyrandol... Sama nie wiem - podobają mi się takie odpały, jak pokazujecie z Dobrosią, ale to jednak nie jest mój styl, a chciałabym unikać robienia rzeczy, które są modne, ale to nie ja... Coś raczej "typowo" nowoczesnego tu widzę :) I do tego może rzeczywiście jakieś nowoczesne kinkieciki po prawej i po lewej od okna... Bo tam ma nie być żadnych firanek, zasłonek, zazdrosek, żaluzji - nic... Bo ja nic na oknach nie lubię :roll:

Wow jak fajnie mi zrobiłaś - to w kitchenplannerze? Miałam plan się nim zająć później, bo to muszę na małżowskim xp'ku robić :roll:

Rozumiem o co chodzi z tymi górnymi szafkami i tak rzeczywiście zrobię chyba jednak, a żeby nie było nudnego ciągu: szafka szafka okap szafka szafka (czy jak to tam wyjdzie) to się już prawdziwy projektant będzie musiał pobawić kolorami i formami 8) A może okap zabudowany?....? We'll see :)

Za to nie rozumiem gdzie tę zmywarę chcesz żebym dała :oops: Żeby przesunąć zmywarkę razem ze zlewem w lewo? Ale to mi wyjdzie zlew nie na środku i nie będę mogła okna otworzyć :cry: Zawsze mogę przesunąć płytę trochę w prawo, ale wiesz co? Ja teraz w mieszkaniu między zlewem a kuchenką mam 60cm blatu (dobra 70, bo zlew owalny), za zlewem więcej miejsca, za kuchenką jeszcze więcej i wiesz co? I tak wszystko robię między zlewem a kuchenką :D Więc myślę że jak będę miała tyle miejsca teraz, to hoho! I tak będę biegać od zlewu do kuchenki :wink:

Oświetlenie: właśnie mi przyszło do głowy, żeby zrobić szafki do sufitu (jest spiżarka, to się schowa drabinkę w razie co, żeby sięgnąć do superrzadko ruszanych sprzętów :wink: ). A że sufit wysoko, to zrobię podwieszany, co załatwi problem oświetlenia, też nad oknem 8) Ta kuchnia, co ją tu wklejałam przed chwilą, tak ma na przykład i to mi się podoba.

A ten żyrandol... Sama nie wiem - podobają mi się takie odpały, jak pokazujecie z Dobrosią, ale to jednak nie jest mój styl, a chciałabym unikać robienia rzeczy, które są modne, ale to nie ja... Coś raczej "typowo" nowoczesnego tu widzę :) I do tego może rzeczywiście jakieś nowoczesne kinkieciki po prawej i po lewej od okna... Bo tam ma nie być żadnych firanek, zasłonek, zazdrosek, żaluzji - nic... Bo ja nic na oknach nie lubię :roll:

pierwsze kitchen planner - drugie zdjecie przerobione tej kuchni, którą pokazywałas na forum kiedys tam

Tez bym zabudowala nad kuchenką szafki poziome az do samej góry, a okap w zabudowie. Tylko nie chcialam ci sie za bardzo wcinac ze swoimi wizjami, wiesz... ten teges - to twój dom w koncu. Kinkiety przy oknie będą super wyglądały i beda tez bardzo praktyczne. Tylko nie zapomnij umiescic w poblizu zlewu włącznika do tych lampek.

Co do zlewu to sobie musisz dokładnie wycyrklowac. Ja tez nie mam zlewu na srodku i wcale nie placze z tego powodu, bo i tak jedno skrzydlo okna otwiera mi sie do połowy i nie mam problemów z myciem (okno 150/150). Mowie Ci zrob sobie głowny blat roboczy miedzy zlewem a płytą kuchenki. I tak jak przesuniesz zlew w strone jadalni to nie bedzie tam nie wiadomo jakiej powierzchni roboczej. Zrób tak bufet, zmywarka szafka ze zlewem i dalej juz wiesz jak.

A wogole to jesli bedziesz miala taką mozliwosc to wstaw sobie na jednej scianie troche głębsze szafki np 70cm i automatycznie szerszy blat bedziesz miala - plyta kuchenki nie bedzie wisiala na krawędzi - odsuniesz ja troche od sciany, bedzie wygodniej.

Pytanie za 100 punktow : na jakiej wysokosci masz docelowo okno w kuchni?

No coś Ty, Madzia - wcinaj się! :D Widzisz że chciałaś powiedzieć to o czym ja właśnie myślałam? :lol:

Tak - włącznik to ważna rzecz, trzeba o tym pamiętać! 8)

Przemyślę sobie ten zlew. Myślałam też żeby głębszy zrobić ten pod oknem blat, tak jak jest w projekcie, to nie będzie zlewu na oknie za blisko. Ale może kuchenkę faktycznie też...

A okno ma być ja jakieś 90-95cm (małż płacze że za wysoko, ale ono i tak jest wyżej niż okno w jadalni, które jest na tej samej ścianie (bo ono jest obniżone do 60cm), więc myślę że trzeba będzie zrobić tak, żeby szprosy wyglądały sensownie: po prostu o jeden kwadracik mniej. A parapet ma być ukryty w blacie, tylko że ja wysoka jestem to ten blat to co najmniej na 90cm...

To 100 punktów nie dostanę za 90cm, co? :wink:

Super Myszko :D

Teraz mam taki problem: podoba mi się ten zlew

http://www.zlewozmywaki.pl/mera100.jpg

ale:

a. on jest zlicowany z blatem, nie podwieszany i się zastanawiam czy to nie jest gorsze rozwiązanie, chociaż z drugiej strony zlewy podwieszane to są takie kubełki beznadziejne (w każdym razie nie widziałam takich w tym kształcie)

b. on jest do blatu min. 4 cm, a skąd ja taki blat wezmę? I po co? :cry:

Super Myszko :D

Teraz mam taki problem: podoba mi się ten zlew

http://www.zlewozmywaki.pl/mera100.jpg

ale:

a. on jest zlicowany z blatem, nie podwieszany i się zastanawiam czy to nie jest gorsze rozwiązanie, chociaż z drugiej strony zlewy podwieszane to są takie kubełki beznadziejne (w każdym razie nie widziałam takich w tym kształcie)

b. on jest do blatu min. 4 cm, a skąd ja taki blat wezmę? I po co? :cry:

to blanco jest?