Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika DorciIQ

Recommended Posts

No coś Ty, Madzia - wcinaj się! :D Widzisz że chciałaś powiedzieć to o czym ja właśnie myślałam? :lol:

Tak - włącznik to ważna rzecz, trzeba o tym pamiętać! 8)

Przemyślę sobie ten zlew. Myślałam też żeby głębszy zrobić ten pod oknem blat, tak jak jest w projekcie, to nie będzie zlewu na oknie za blisko. Ale może kuchenkę faktycznie też...

A okno ma być ja jakieś 90-95cm (małż płacze że za wysoko, ale ono i tak jest wyżej niż okno w jadalni, które jest na tej samej ścianie (bo ono jest obniżone do 60cm), więc myślę że trzeba będzie zrobić tak, żeby szprosy wyglądały sensownie: po prostu o jeden kwadracik mniej. A parapet ma być ukryty w blacie, tylko że ja wysoka jestem to ten blat to co najmniej na 90cm...

To 100 punktów nie dostanę za 90cm, co? :wink:

A dostaniesz dostaniesz, tylko pamiętaj zeby Ci okno w dziurze za blatem nie wylądowało (wylewki, posadzka)

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

o ja mam blat 4 cm. To normalna grubosc raczej. Zlewik ładny. ja bym sie tylko troszke bała czy nie bedzie chwytał kolorów od tego co w nim lezy. Mój jest brązowy (łe) ale czasami trudno go wyszorowac taki jakis zamazany

No bo Ty masz drewniany i one są grubsze często, a granity są w dwóch grubościach: 2 i 3 cm, przynajmniej w tych miejscach, gdzie się dowiadywałam... A to kamień jest bardziej predestynowany do podwieszanego, niż drewno przeca, więc nic nie kumam :evil:

a jak zrobisz glebszy blat pod oknem to nie siegniesz zeby otworzyc okno ;P

Ja mam 182cm wzrostu 8)

Myszko, posty to Ty możesz tylko usunąć, ale to i tak treść tylko, a liczba pozostanie (i dobrze - bliżej do 15 stronki 8) )

Ja mam taki jasny zlew teraz i nie chce takiego więcej :( Poprzebarwiał się od róznych płynów co sie tam czasem wyleja i nie od razu zmyją.I nie daje sie juz do czysta odszorowac.Nie lubię go.. :-?

Ale z czego? Bo ja chcę ceramiczny, bo ponoć takie są najbardziej niezniszczalne...

No a na czarnym widać zacieki, a stalowy to w ogóle do d - zawsze posyfiony. To jaki chcecie?

Dobrosia to pewnie szary, ale mi taki nie pasuje :cry:

Hej Dorcia, wracam po 2- tygodniowym "nie-bycie", fajnie Ci ta kuchnia wyszła! :D Jak zrobić taką wizualkę wnętrza..?Trzeba kupić program czy można jakiś darmowy ściągnąć? 8)

Mycha, sensownie gadasz z tym blatem roboczym między zlewem a kuchenką.

A właśnie, jak wysoko okna umieścić..?

W jakimś piśmie widziałam ostatnio te meble ogrodowe i bardzo mi się spodobały, są takie nowoczesne i lekkie a jednocześnie przytulne. :D

Hej Dorcia, wracam po 2- tygodniowym "nie-bycie", fajnie Ci ta kuchnia wyszła! :D Jak zrobić taką wizualkę wnętrza..?Trzeba kupić program czy można jakiś darmowy ściągnąć? 8)

W jakimś piśmie widziałam ostatnio te meble ogrodowe i bardzo mi się spodobały, są takie nowoczesne i lekkie a jednocześnie przytulne. :D

Ja mam taki jasny zlew teraz i nie chce takiego więcej :( Poprzebarwiał się od róznych płynów co sie tam czasem wyleja i nie od razu zmyją.I nie daje sie juz do czysta odszorowac.Nie lubię go.. :-?

Ale z czego? Bo ja chcę ceramiczny, bo ponoć takie są najbardziej niezniszczalne...

No a na czarnym widać zacieki, a stalowy to w ogóle do d - zawsze posyfiony. To jaki chcecie?

Dobrosia to pewnie szary, ale mi taki nie pasuje :cry:

mój nie jest ceramiczny tylko z takiego sztucznego czegoś - kremowy w beżowe plamki.

A zlew chyba jednak zrobie stalowy , cholercia sama nie wiem - jeszcze mam trochę czasu na takie decyzje :wink: :D

Dobry wieczór wszystkim :) ... Dorcia jak patrzę na twój domek to troszkę widze swój (który się będzie za chwilkę stawiał ;)) ;))) ... fajna kuchnia ... super wersja śliwkowa :)

Latam ostatnio załatwiając wyceny okien, drzwi itd itp ... ale o klinkierze zupełnie zapomniałam ... dzięki za przypominajkę ;) ... muszę się tym zająć

Mam nadzieję, że ... sypialnia wygodna ;)))) ?

Ja jsli juz bede kupowała to tylko ceramiczny. A villeroy ma chyba nawet czarne ceramiczne!

Asia - okna najlepiej ustawic na takiej wysokosci zeby blat w kuchni byl conajmniej na wysokosci parapetu. Ja polecam 90 cm. Wydaje mi sie ze to taki kompromis dla nizszych i wyzszych osób.

Zlewy silgranitowe - granit+akryl - zachodzą barwnikami. Nie polecam jasnych. Dobrosia twój zlew jest najprawdopodobniej wykonany z takiej masy. Mój tez. Firmy różnie ją nazywają ..... silgranit, fragranit, ale zawsze chodzi o to samo

Dorcia a cos ty jadła zes taka wyrosla niczego sobie? Tez bym spróbowala tak chociaz troszke ;)

A walsnie dlaczego nie mamy zdjec z testowania sypialni? Czujemy sie jakies takie pominięte

Hmm , a co to za testowanie sypialni..?? Dlaczego ja nic o tym ie wiem?

Szybko zapoawaj jakąś relację.. :D

Ja to robiłam akurat w programie Ikei, bo jest bardzo prosty i chodziło mi raczej o "wyczucie" generalnie ile to miejsca wychodzi, niż planowanie już konkretnych szafek. No i kolory tam są tylko takie jak w Ikei oferują, ale cośtam można juz zobaczyć. I działa pod vistą, co jest główną przewagą nad kitchenplannerem, którego używa Mysz, a który jak widzę ma większą swobodę wyboru elementów.

Za to wczoraj sobie ściągałam PRO100 i będę dziś dłubać hłe hłe 8) Ze strony: http://www.ecru.pl/Wersje%20demo

Ja jsli juz bede kupowała to tylko ceramiczny. A villeroy ma chyba nawet czarne ceramiczne!

Asia - okna najlepiej ustawic na takiej wysokosci zeby blat w kuchni byl conajmniej na wysokosci parapetu. Ja polecam 90 cm. Wydaje mi sie ze to taki kompromis dla nizszych i wyzszych osób.

Zlewy silgranitowe - granit+akryl - zachodzą barwnikami. Nie polecam jasnych. Dobrosia twój zlew jest najprawdopodobniej wykonany z takiej masy. Mój tez. Firmy różnie ją nazywają ..... silgranit, fragranit, ale zawsze chodzi o to samo

Ale uważaj na czarny, bo na nim może być widać każdą kropelkę i zacieki po płynie etc. Jasne że łatwo się umyje, ale to chyba nie chodzi to o to, żeby ciągle pucować, nie?

Dlatego też nie robiłabym metalowego. Na gładkim KAŻDA kropelka jest widoczna, a na lnie (taki mam teraz) mniej, ale też widać, a za to trudniej się go czyści i mam raz na tydzień-dwa szorowanie go po uprzednim namoczeniu odkamieniaczem: no nie jest to fajne :evil:

Po poczytaniu różnych wątków stwierdziłam, że ceramiczny wygląda na najbardziej bezproblemowy, ale jeszcze go nawet nie oglądałam :oops: I jeszcze jest jakiś taki metalowy w strukturze "jedwab" chyba czy jakoś tak: taki pośredni między gładkim, a lnem - ciekawe tylko czy łączy ich zalety czy wady :wink:

Villeroye są bardzo ładne, ale drogie kurka :evil:

Dorcia a cos ty jadła zes taka wyrosla niczego sobie? Tez bym spróbowala tak chociaz troszke ;)

A walsnie dlaczego nie mamy zdjec z testowania sypialni? Czujemy sie jakies takie pominięte

No rodzice mi wódkę za późno dali :cry: A tak serio: mój tata ma 197, mama 176, to czego się można było spodziewać? :roll:

Zdjęć nie ma, bo nie miał kto nam ich zrobić... :oops: :D

Dobry wieczór wszystkim :) ... Dorcia jak patrzę na twój domek to troszkę widze swój (który się będzie za chwilkę stawiał ;)) ;))) ... fajna kuchnia ... super wersja śliwkowa :)

Latam ostatnio załatwiając wyceny okien, drzwi itd itp ... ale o klinkierze zupełnie zapomniałam ... dzięki za przypominajkę ;) ... muszę się tym zająć

A ja o klinkierze pomyślałam, bo wcześniej efilo miała taki problem :wink:

Hehe cieszę się że Ci się śliwka podoba, a zaproszenie cały czas aktualne :D

Ale uważaj na czarny, bo na nim może być widać każdą kropelkę i zacieki po płynie etc. Jasne że łatwo się umyje, ale to chyba nie chodzi to o to, żeby ciągle pucować, nie?

Dlatego też nie robiłabym metalowego. Na gładkim KAŻDA kropelka jest widoczna, a na lnie (taki mam teraz) mniej, ale też widać, a za to trudniej się go czyści i mam raz na tydzień-dwa szorowanie go po uprzednim namoczeniu odkamieniaczem: no nie jest to fajne :evil:

Po poczytaniu różnych wątków stwierdziłam, że ceramiczny wygląda na najbardziej bezproblemowy, ale jeszcze go nawet nie oglądałam :oops: I jeszcze jest jakiś taki metalowy w strukturze "jedwab" chyba czy jakoś tak: taki pośredni między gładkim, a lnem - ciekawe tylko czy łączy ich zalety czy wady :wink:

Villeroye są bardzo ładne, ale drogie kurka :evil:

Pucujesz stalowy zlewozmywak? Szorowanie? Odkamieniacz? O czym Ty na boga mówisz?

Przecież jego czyszczenie jest całkowicie bezproblemowe! 8)

bo ja pomyślałam wcześniej ale nie kupiłam :x

także laseczki jak Wam zależy to lepiej wcześniej się tematem zainteresować.

na szczęście jak na razie nie widać że komin brązowy :roll:

bo ja pomyślałam wcześniej ale nie kupiłam :x

także laseczki jak Wam zależy to lepiej wcześniej się tematem zainteresować.

na szczęście jak na razie nie widać że komin brązowy :roll:

Słuchaj, a Ty nie myślałaś żeby kupić jednak dziurawkę? Bo mi tak pan zasugerował, że ludzie tak robią, no i myślę sobie: w sumie i tak mam w środku kwasówkę, to co za różnica? Zadzwoniłam do swojego kierbuda i potwierdził że można. Bo pełna to jak nie ma kwasówki, a kwasówka jest przecież żeby smoła i inne produkty spalania nie przechodziły przez fugi, to jak są fugi, to jaka to różnica czy cegła w srodku jest dziurawa, czy nie? Tyko trzeba porządnie zakończyć i już.... No i sama nie wiem, a w ogóle to mi się zaczęły podobać stratus i matrix :roll:

A co do zlewu: no właśnie przez to że jest "len" to ma nierówną powierzchnię, osadza się na niej mnóstwo syfu i wystarczy że parę razy wyleję herbatę/wino/etc. do zlewu i nawet mimo że potem spłuczę wodą to i tak osad zostaje, a zwykłym szorowaniem szczotką z płynem do zmywania nie schodzi: trzeba cilitem na kamień i rdzę albo czymś takim :evil: No fakt, że to jest zlew z castoramy, a nie jakiś porządny, ale stal to stal...