78mysz 07.10.2008 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 No coś Ty, Madzia - wcinaj się! Widzisz że chciałaś powiedzieć to o czym ja właśnie myślałam? Tak - włącznik to ważna rzecz, trzeba o tym pamiętać! Przemyślę sobie ten zlew. Myślałam też żeby głębszy zrobić ten pod oknem blat, tak jak jest w projekcie, to nie będzie zlewu na oknie za blisko. Ale może kuchenkę faktycznie też... A okno ma być ja jakieś 90-95cm (małż płacze że za wysoko, ale ono i tak jest wyżej niż okno w jadalni, które jest na tej samej ścianie (bo ono jest obniżone do 60cm), więc myślę że trzeba będzie zrobić tak, żeby szprosy wyglądały sensownie: po prostu o jeden kwadracik mniej. A parapet ma być ukryty w blacie, tylko że ja wysoka jestem to ten blat to co najmniej na 90cm... To 100 punktów nie dostanę za 90cm, co? A dostaniesz dostaniesz, tylko pamiętaj zeby Ci okno w dziurze za blatem nie wylądowało (wylewki, posadzka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 07.10.2008 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Ja mam taki jasny zlew teraz i nie chce takiego więcej Poprzebarwiał się od róznych płynów co sie tam czasem wyleja i nie od razu zmyją.I nie daje sie juz do czysta odszorowac.Nie lubię go.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 07.10.2008 15:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 o ja mam blat 4 cm. To normalna grubosc raczej. Zlewik ładny. ja bym sie tylko troszke bała czy nie bedzie chwytał kolorów od tego co w nim lezy. Mój jest brązowy (łe) ale czasami trudno go wyszorowac taki jakis zamazany No bo Ty masz drewniany i one są grubsze często, a granity są w dwóch grubościach: 2 i 3 cm, przynajmniej w tych miejscach, gdzie się dowiadywałam... A to kamień jest bardziej predestynowany do podwieszanego, niż drewno przeca, więc nic nie kumam a jak zrobisz glebszy blat pod oknem to nie siegniesz zeby otworzyc okno ;P Ja mam 182cm wzrostu Myszko, posty to Ty możesz tylko usunąć, ale to i tak treść tylko, a liczba pozostanie (i dobrze - bliżej do 15 stronki ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 07.10.2008 15:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Ja mam taki jasny zlew teraz i nie chce takiego więcej Poprzebarwiał się od róznych płynów co sie tam czasem wyleja i nie od razu zmyją.I nie daje sie juz do czysta odszorowac.Nie lubię go.. Ale z czego? Bo ja chcę ceramiczny, bo ponoć takie są najbardziej niezniszczalne... No a na czarnym widać zacieki, a stalowy to w ogóle do d - zawsze posyfiony. To jaki chcecie? Dobrosia to pewnie szary, ale mi taki nie pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AskaK1719503823 07.10.2008 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Hej Dorcia, wracam po 2- tygodniowym "nie-bycie", fajnie Ci ta kuchnia wyszła! Jak zrobić taką wizualkę wnętrza..?Trzeba kupić program czy można jakiś darmowy ściągnąć? Mycha, sensownie gadasz z tym blatem roboczym między zlewem a kuchenką. A właśnie, jak wysoko okna umieścić..? W jakimś piśmie widziałam ostatnio te meble ogrodowe i bardzo mi się spodobały, są takie nowoczesne i lekkie a jednocześnie przytulne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AskaK1719503823 07.10.2008 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Hej Dorcia, wracam po 2- tygodniowym "nie-bycie", fajnie Ci ta kuchnia wyszła! Jak zrobić taką wizualkę wnętrza..?Trzeba kupić program czy można jakiś darmowy ściągnąć? Mycha, sensownie gadasz z tym blatem roboczym między zlewem a kuchenką. A właśnie, jak wysoko okna umieścić..? W jakimś piśmie widziałam ostatnio te meble ogrodowe i bardzo mi się spodobały, są takie nowoczesne i lekkie a jednocześnie przytulne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 07.10.2008 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Ja mam taki jasny zlew teraz i nie chce takiego więcej Poprzebarwiał się od róznych płynów co sie tam czasem wyleja i nie od razu zmyją.I nie daje sie juz do czysta odszorowac.Nie lubię go.. Ale z czego? Bo ja chcę ceramiczny, bo ponoć takie są najbardziej niezniszczalne... No a na czarnym widać zacieki, a stalowy to w ogóle do d - zawsze posyfiony. To jaki chcecie? Dobrosia to pewnie szary, ale mi taki nie pasuje mój nie jest ceramiczny tylko z takiego sztucznego czegoś - kremowy w beżowe plamki. A zlew chyba jednak zrobie stalowy , cholercia sama nie wiem - jeszcze mam trochę czasu na takie decyzje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 07.10.2008 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Dobry wieczór wszystkim ... Dorcia jak patrzę na twój domek to troszkę widze swój (który się będzie za chwilkę stawiał ) )) ... fajna kuchnia ... super wersja śliwkowa Latam ostatnio załatwiając wyceny okien, drzwi itd itp ... ale o klinkierze zupełnie zapomniałam ... dzięki za przypominajkę ... muszę się tym zająć Mam nadzieję, że ... sypialnia wygodna ))) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 07.10.2008 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Ja jsli juz bede kupowała to tylko ceramiczny. A villeroy ma chyba nawet czarne ceramiczne!Asia - okna najlepiej ustawic na takiej wysokosci zeby blat w kuchni byl conajmniej na wysokosci parapetu. Ja polecam 90 cm. Wydaje mi sie ze to taki kompromis dla nizszych i wyzszych osób. Zlewy silgranitowe - granit+akryl - zachodzą barwnikami. Nie polecam jasnych. Dobrosia twój zlew jest najprawdopodobniej wykonany z takiej masy. Mój tez. Firmy różnie ją nazywają ..... silgranit, fragranit, ale zawsze chodzi o to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 07.10.2008 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Dorcia a cos ty jadła zes taka wyrosla niczego sobie? Tez bym spróbowala tak chociaz troszke A walsnie dlaczego nie mamy zdjec z testowania sypialni? Czujemy sie jakies takie pominięte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 07.10.2008 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Dorcia a cos ty jadła zes taka wyrosla niczego sobie? Tez bym spróbowala tak chociaz troszke A walsnie dlaczego nie mamy zdjec z testowania sypialni? Czujemy sie jakies takie pominięte Hmm , a co to za testowanie sypialni..?? Dlaczego ja nic o tym ie wiem? Szybko zapoawaj jakąś relację.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 07.10.2008 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 A w dzienniku mówili... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 07.10.2008 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 O Jezu , doczytałam , no z tego chrzczenia sypialni to sie jeszcze coś urodzi , ja Wam mówię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 08.10.2008 06:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 Hej Dorcia, wracam po 2- tygodniowym "nie-bycie", fajnie Ci ta kuchnia wyszła! Jak zrobić taką wizualkę wnętrza..?Trzeba kupić program czy można jakiś darmowy ściągnąć? Mycha, sensownie gadasz z tym blatem roboczym między zlewem a kuchenką. A właśnie, jak wysoko okna umieścić..? W jakimś piśmie widziałam ostatnio te meble ogrodowe i bardzo mi się spodobały, są takie nowoczesne i lekkie a jednocześnie przytulne. Ja to robiłam akurat w programie Ikei, bo jest bardzo prosty i chodziło mi raczej o "wyczucie" generalnie ile to miejsca wychodzi, niż planowanie już konkretnych szafek. No i kolory tam są tylko takie jak w Ikei oferują, ale cośtam można juz zobaczyć. I działa pod vistą, co jest główną przewagą nad kitchenplannerem, którego używa Mysz, a który jak widzę ma większą swobodę wyboru elementów. Za to wczoraj sobie ściągałam PRO100 i będę dziś dłubać hłe hłe Ze strony: http://www.ecru.pl/Wersje%20demo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 08.10.2008 07:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 Ja jsli juz bede kupowała to tylko ceramiczny. A villeroy ma chyba nawet czarne ceramiczne! Asia - okna najlepiej ustawic na takiej wysokosci zeby blat w kuchni byl conajmniej na wysokosci parapetu. Ja polecam 90 cm. Wydaje mi sie ze to taki kompromis dla nizszych i wyzszych osób. Zlewy silgranitowe - granit+akryl - zachodzą barwnikami. Nie polecam jasnych. Dobrosia twój zlew jest najprawdopodobniej wykonany z takiej masy. Mój tez. Firmy różnie ją nazywają ..... silgranit, fragranit, ale zawsze chodzi o to samo Ale uważaj na czarny, bo na nim może być widać każdą kropelkę i zacieki po płynie etc. Jasne że łatwo się umyje, ale to chyba nie chodzi to o to, żeby ciągle pucować, nie? Dlatego też nie robiłabym metalowego. Na gładkim KAŻDA kropelka jest widoczna, a na lnie (taki mam teraz) mniej, ale też widać, a za to trudniej się go czyści i mam raz na tydzień-dwa szorowanie go po uprzednim namoczeniu odkamieniaczem: no nie jest to fajne Po poczytaniu różnych wątków stwierdziłam, że ceramiczny wygląda na najbardziej bezproblemowy, ale jeszcze go nawet nie oglądałam I jeszcze jest jakiś taki metalowy w strukturze "jedwab" chyba czy jakoś tak: taki pośredni między gładkim, a lnem - ciekawe tylko czy łączy ich zalety czy wady Villeroye są bardzo ładne, ale drogie kurka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 08.10.2008 07:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 Dorcia a cos ty jadła zes taka wyrosla niczego sobie? Tez bym spróbowala tak chociaz troszke A walsnie dlaczego nie mamy zdjec z testowania sypialni? Czujemy sie jakies takie pominięte No rodzice mi wódkę za późno dali A tak serio: mój tata ma 197, mama 176, to czego się można było spodziewać? Zdjęć nie ma, bo nie miał kto nam ich zrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 08.10.2008 07:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 Dobry wieczór wszystkim ... Dorcia jak patrzę na twój domek to troszkę widze swój (który się będzie za chwilkę stawiał ) )) ... fajna kuchnia ... super wersja śliwkowa Latam ostatnio załatwiając wyceny okien, drzwi itd itp ... ale o klinkierze zupełnie zapomniałam ... dzięki za przypominajkę ... muszę się tym zająć Mam nadzieję, że ... sypialnia wygodna ))) ? A ja o klinkierze pomyślałam, bo wcześniej efilo miała taki problem Hehe cieszę się że Ci się śliwka podoba, a zaproszenie cały czas aktualne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 08.10.2008 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 Ja jsli juz bede kupowała to tylko ceramiczny. A villeroy ma chyba nawet czarne ceramiczne! Asia - okna najlepiej ustawic na takiej wysokosci zeby blat w kuchni byl conajmniej na wysokosci parapetu. Ja polecam 90 cm. Wydaje mi sie ze to taki kompromis dla nizszych i wyzszych osób. Zlewy silgranitowe - granit+akryl - zachodzą barwnikami. Nie polecam jasnych. Dobrosia twój zlew jest najprawdopodobniej wykonany z takiej masy. Mój tez. Firmy różnie ją nazywają ..... silgranit, fragranit, ale zawsze chodzi o to samo Ale uważaj na czarny, bo na nim może być widać każdą kropelkę i zacieki po płynie etc. Jasne że łatwo się umyje, ale to chyba nie chodzi to o to, żeby ciągle pucować, nie? Dlatego też nie robiłabym metalowego. Na gładkim KAŻDA kropelka jest widoczna, a na lnie (taki mam teraz) mniej, ale też widać, a za to trudniej się go czyści i mam raz na tydzień-dwa szorowanie go po uprzednim namoczeniu odkamieniaczem: no nie jest to fajne Po poczytaniu różnych wątków stwierdziłam, że ceramiczny wygląda na najbardziej bezproblemowy, ale jeszcze go nawet nie oglądałam I jeszcze jest jakiś taki metalowy w strukturze "jedwab" chyba czy jakoś tak: taki pośredni między gładkim, a lnem - ciekawe tylko czy łączy ich zalety czy wady Villeroye są bardzo ładne, ale drogie kurka Pucujesz stalowy zlewozmywak? Szorowanie? Odkamieniacz? O czym Ty na boga mówisz? Przecież jego czyszczenie jest całkowicie bezproblemowe! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 08.10.2008 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 Dobry wieczór wszystkim ... Dorcia jak patrzę na twój domek to troszkę widze swój (który się będzie za chwilkę stawiał ) )) ... fajna kuchnia ... super wersja śliwkowa Latam ostatnio załatwiając wyceny okien, drzwi itd itp ... ale o klinkierze zupełnie zapomniałam ... dzięki za przypominajkę ... muszę się tym zająć Mam nadzieję, że ... sypialnia wygodna ))) ? A ja o klinkierze pomyślałam, bo wcześniej efilo miała taki problem Hehe cieszę się że Ci się śliwka podoba, a zaproszenie cały czas aktualne bo ja pomyślałam wcześniej ale nie kupiłam także laseczki jak Wam zależy to lepiej wcześniej się tematem zainteresować. na szczęście jak na razie nie widać że komin brązowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 08.10.2008 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 Dobry wieczór wszystkim ... Dorcia jak patrzę na twój domek to troszkę widze swój (który się będzie za chwilkę stawiał ) )) ... fajna kuchnia ... super wersja śliwkowa Latam ostatnio załatwiając wyceny okien, drzwi itd itp ... ale o klinkierze zupełnie zapomniałam ... dzięki za przypominajkę ... muszę się tym zająć Mam nadzieję, że ... sypialnia wygodna ))) ? A ja o klinkierze pomyślałam, bo wcześniej efilo miała taki problem Hehe cieszę się że Ci się śliwka podoba, a zaproszenie cały czas aktualne bo ja pomyślałam wcześniej ale nie kupiłam także laseczki jak Wam zależy to lepiej wcześniej się tematem zainteresować. na szczęście jak na razie nie widać że komin brązowy Słuchaj, a Ty nie myślałaś żeby kupić jednak dziurawkę? Bo mi tak pan zasugerował, że ludzie tak robią, no i myślę sobie: w sumie i tak mam w środku kwasówkę, to co za różnica? Zadzwoniłam do swojego kierbuda i potwierdził że można. Bo pełna to jak nie ma kwasówki, a kwasówka jest przecież żeby smoła i inne produkty spalania nie przechodziły przez fugi, to jak są fugi, to jaka to różnica czy cegła w srodku jest dziurawa, czy nie? Tyko trzeba porządnie zakończyć i już.... No i sama nie wiem, a w ogóle to mi się zaczęły podobać stratus i matrix A co do zlewu: no właśnie przez to że jest "len" to ma nierówną powierzchnię, osadza się na niej mnóstwo syfu i wystarczy że parę razy wyleję herbatę/wino/etc. do zlewu i nawet mimo że potem spłuczę wodą to i tak osad zostaje, a zwykłym szorowaniem szczotką z płynem do zmywania nie schodzi: trzeba cilitem na kamień i rdzę albo czymś takim No fakt, że to jest zlew z castoramy, a nie jakiś porządny, ale stal to stal... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts