Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika DorciIQ

Recommended Posts

Spytaj wykonawcy czy sobie by dziurawke zrobił

:lol:

to nie chodzi o spaliny tylko o wode

żeby zrobic obróbki kominiarskie musisz zrobić wcinki w ten komin.

jakoś nie chciałabym żeby mi się lała woda kominem.

wiem że wykonawcy podchodzą do sprawy lajtowo ale to tylko dlatego że oni tam mieszkać nie będą.

babka w centrum klinkieru mimo że chętnie by mi wcisnęła to co ma na magazynie na mój tekst że to na komin powiedziała tylko krótko: no tak.

zaraz wkleje zdjecie zaczatków mojego klinkieru

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dorcia

sprzedam Ci mój sposób na zlew. Zakłądasz gumowa rękawiczkę bierzesz gąbeczke albo ściere, nalewasz troche domestosa, przecierasz gąbką i... już 8) Zlew jak ze sklepu 8) trzeba tylko ładnie wypłukać. ale nawet jak nie wypłukasz to to i tak wyparowuje i zniknie.

Dorcia

sprzedam Ci mój sposób na zlew. Zakłądasz gumowa rękawiczkę bierzesz gąbeczke albo ściere, nalewasz troche domestosa, przecierasz gąbką i... już 8) Zlew jak ze sklepu 8) trzeba tylko ładnie wypłukać. ale nawet jak nie wypłukasz to to i tak wyparowuje i zniknie.

No niestety: czy cilit, czy domestos, to sam nie odszoruje i przetarcie gąbką nie wystarczy :cry:

moze i po domestosie znika, ale miec jasny zlew i byc jego niewolnikiem to ja dziekuje. To by trzeba bylo codziennie akcje domestos zapuszczac a to smierdzi i niszczy srodowisko. Staram sie uzywac malo takiej chemii wiec wybieram zlew ceramiczny, chyba ze bede miec czarny łupkowy blat to wówczas zlew tez jakis prawie czarny z silgranitu

Asia - okna najlepiej ustawic na takiej wysokosci zeby blat w kuchni byl conajmniej na wysokosci parapetu. Ja polecam 90 cm. Wydaje mi sie ze to taki kompromis dla nizszych i wyzszych osób.

Zaraz polecę zmierzyć, jak wysoko mam teraz blat, dzięki za podpowiedź! :)

Dorcia, dzięki za linka :D , mam właśnie Vistę więc chyba najpierw też na Ikei pokombinuję. Wiadomo, nie uzyska się na pewno nawet w 50% takiego efektu jak w realu ma być, ale właśnie o te odległości chodzi - co, gdzie i jak ustawić, żeby potem zgrzytu nie było i latania po kuchni w te i we w tę. :roll:

Łupkowy? A jak taki wygląda, bo zielonam? Zapodasz Myszko jakąś fotę?

Ja myślę że do Twojej angielskiej kuchni to pasuje drewniany najbardziej no i on jest chyba dość bezproblemowy? (znaczy blat nie zlew drewniany :roll: :wink: )

Mnie się też łupkowe bardzo podobaja.

Z tej strony nie mam jak ściągnąc zdjęć , ale bardzo prosze link

http://www.arsgranit.pl/lupek/

Dorcia , czy ja dobrze pamiętam , że Ty chciałas śliwkową kuchnię ?

Takie znalazłam , tylko nie wiem czy ten kolor ok :

http://images49.fotosik.pl/18/24ec2bccdc223479med.jpg

http://images31.fotosik.pl/377/301c38f284432a9emed.jpg

Woooow (dopiero zauważyłam :oops: ) ale zajefajna kuchnia - i nawet ta pierwsza połączona z jasnym, tak z grubsza jak mi się podoba - dzięęęęęęki Dobrosiu :D :D :D

Cmok! :p

Ja mam taki jasny zlew teraz i nie chce takiego więcej :( Poprzebarwiał się od róznych płynów co sie tam czasem wyleja i nie od razu zmyją.I nie daje sie juz do czysta odszorowac.Nie lubię go.. :-?

to witaj w klubie :lol:

Myslałam że tylko ja jedna nie lubie mojego jasnego zlewu :wink:

U mnie będzie teraz stalowy wpuszczany z lnu. Może i trzeba szorowac , ale przynajmniej sie da wyszorowac

Ja mam taki jasny zlew teraz i nie chce takiego więcej :( Poprzebarwiał się od róznych płynów co sie tam czasem wyleja i nie od razu zmyją.I nie daje sie juz do czysta odszorowac.Nie lubię go.. :-?

to witaj w klubie :lol:

Myslałam że tylko ja jedna nie lubie mojego jasnego zlewu :wink:

U mnie będzie teraz stalowy wpuszczany z lnu. Może i trzeba szorowac , ale przynajmniej sie da wyszorowac

No uff , dobrze , że nie ja jedna mam ten problem - zastanawiałam się nawet , czy coś robie nie tak z czyszczeniem , ale chyba ten typ tak ma.

Najpierw ładny i jasny , a po kilku latach nie prezentuje się już ciekawie :-?

A w ogóle to kuchnie znalazłam na stronie firmy z Lublina - robią w Wawie , kiedyś do nich dzwoniłam w tej sprawie :D

http://www.laura.com.pl

Cieszę się,że mogłam pomóc :)

Oj przy ludziach - sami swoi :lol:

A cenowo to oni są do przełknięcia? :oops:

To zależy ile chcesz wydać na kuchnię , jak duża ona jest itp itd. Ja dzwoniłam do nich w zeszłym roku i za około 10 metrową kuchnię chcieli o ile pamiętam koło 20 tysi - bez AGD.Ale najlepiej sama zadzwoń i podpytaj ich o koszty.

A w ogóle to kuchnie znalazłam na stronie firmy z Lublina - robią w Wawie , kiedyś do nich dzwoniłam w tej sprawie :D

http://www.laura.com.pl

Cieszę się,że mogłam pomóc :)

Oj przy ludziach - sami swoi :lol:

A cenowo to oni są do przełknięcia? :oops:

To zależy ile chcesz wydać na kuchnię , jak duża ona jest itp itd. Ja dzwoniłam do nich w zeszłym roku i za około 10 metrową kuchnię chcieli o ile pamiętam koło 20 tysi - bez AGD.Ale najlepiej sama zadzwoń i podpytaj ich o koszty.

10m powierzchni, nie bieżących, rozumiem? :wink: