DorciaIQ 11.10.2008 02:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2008 Oj tam tak sobie walnęłam - będzie co będzie, co mi wymyślą w jakimś projekcie, co ja się będę teraz głowić nad kolorami i układami - ważne żeby się zorientować, jakie rozplanowanie w ogóle wchodzi w grę Ale się wciągnęłam w taki programik co go pożyczyłam: Twoje Studio Projektowe do domów, wnętrz i ogrodów. Super jest, udało mi się cały domek zbudować, łącznie z dachem (a on nie jest prosty ), tylko jeszcze ścianek działowych nie mam, ale już spać idę... Buziaczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 11.10.2008 02:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2008 No to jak już sobie otworzyłam kolejną stronkę, to wkleję co mi wyszło, a co! http://img89.imageshack.us/img89/5857/proj1lw1.jpg http://img381.imageshack.us/img381/4462/proj2az8.jpg Największą trudność to mi sprawia jeżdżenie perspektywą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 11.10.2008 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2008 dorcia super zmniejsz sobie prędkość i rzuć coś na ściany (pewnie tynk - jest na zakładce materiały) mi jak na razie nie udaje sie zbudować ścian piętra - włażą na ściany parteru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 11.10.2008 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2008 Wooow , super Ci wyszła chata Dorcia - pełen pro i pełen szacun CO do wizualki kuchni , to jest znacznie lepiej bo już się okap nie dusi pomiędzy szafkami - ale nie robiłabym dwukolorowych wysokich szafek - za duzy miszmasz i chaos się robi. Poza tym superro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 12.10.2008 15:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 Zmniejszałąm prędkośc, ale to nie za bardzo mi pomagało - ludek i tak napierdalał po całej planszy Małż dopiero jak zobaczył co i jak, to mnie poratował, bo on to jest obcykany w programach 3D Efilka a czemu wchodzą? Może masz za dużą ich wysokość? Ty masz ten sam program? U mnie w materiałach są tylko cegiełki różne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 12.10.2008 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 WOOOooooooooow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 12.10.2008 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 Zmniejszałąm prędkośc, ale to nie za bardzo mi pomagało - ludek i tak napierdalał po całej planszy Małż dopiero jak zobaczył co i jak, to mnie poratował, bo on to jest obcykany w programach 3D Efilka a czemu wchodzą? Może masz za dużą ich wysokość? Ty masz ten sam program? U mnie w materiałach są tylko cegiełki różne.... Na zakładce cegiełki są same cegiełki pierdółko. Przejdź na zakładke tynki (ja też się na to nabrałam ) A ze ścianami już wygrałam - trzeba ustawić wysokość sufitu dla parteru. U mnie ściana parteru 3,34 licząc od ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 12.10.2008 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 No właśnie chodziło mi o ustawienie wysokości Wpadłam na to, że w zakładce materiały jest taki mały trójkącik odkrywający całe mnóstwo innych materiałów - szkoda tylko, że dachówki tylko bitumiczne - jednak widać, że to hamerykański program Teraz wstawiłam kanapę i jej nie widzę A ustawiłam w opcji renderowania co tylko się da na maxa, sprawdzałam czy jest na dobrym poziomie i dobrej wysokości, patrzyłam nawet czy nie jest w piwnicy albo na dachu - ni ma :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 12.10.2008 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 może w rodzaju pokrycia wybrałaś 'materiał na czapkę niewidkę' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 12.10.2008 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 A Tobie się normalnie wstawiają meble? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 12.10.2008 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 ja mam tylko mury. w dodatku zrobiłam parter na piętrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 12.10.2008 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 Hehe , tylko pliiiisss , zanim nie poćwiczycie nie projektujcie komuś domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 12.10.2008 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 u mnie w gre wchodzi tylko odwzorowywanie. i to z linijką w ręku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 12.10.2008 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 Kuuuuuurwa (sorry) ale ten mój projekt jest dodupnie zwymiarowany!!! Ja już teraz rozumiem mojego pana Kazia, który marudził, że nic się z niczym nie zgadza: wymiary się kupy nie trzymają, męczyłam się i męczyłam i w końcu stwierdziłam że robię "mniej więcej" a jak się wkurzę to po prostu pojadę na budowę i tam pomierzę, jak jest w realu Ale teraz jest najlepsze: przenosiliśmy kotłownię do piwnicy, to i komin wyszedł gdzie indziej i dopóki tego nie zrobiłam sobie w 3D, to nie wyobrażałam sobie gdzie on wyjdzie, a okazuje się, że wychodzi W LUKARNIE!!! :evil: Sprawdzałam rzuty z planem dachu i tak jest, nie pomyliłam się, zobaczcie: http://img511.imageshack.us/img511/3106/kominqk9.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 12.10.2008 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 No to nieźle Wyślij projektantowi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 12.10.2008 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 O f u c k Masz jakąś koncepcę zaradczą????? BO tak tego zostawić chyba nie można???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 12.10.2008 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 No nie wiem właśnie... Pogadam z kierbudem czy tak może być w sensie technicznym, bo po początkowym wkurwie z małżem żeśmy zaczęli oglądać z tych stron, z których to w ogóle będzie widoczne i w sumie nie jest tak źle... A jedyne co widzimy że można zrobić, to zrezygnować z tej lukarny i zrobić tam veluxy :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 13.10.2008 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 dzień dobry niestety zmiany na gorąco zazwyczaj wychodzą gdzieś gdzie się o tym nie pomyślało. myśmy zmienili ściane z cegły 15 cm na 18 cm i te 3 cm spowodowały że spocznik schodów wszedł w ościeże nie wiem co z tym zrobimy co macie na piętrze za pomieszczenie bo może się okazać że pionowa ścianka potrzebna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 13.10.2008 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Jakie k.wa na gorąco?!?!?! 3 miechy siedziała ta pindzia nad adaptacją, TRZY MIECHY!!! Głupia c. Myśmy wydłużali schody o jeden schodek bo były za strome (głupa c. zaprojektowała tyle samo stopni do piwnicy (250 cm różnicy poziomów), co na poddasze (275) a i tak te do piwnicy są troszku strome. Miejsce było akurat na jeden schodek, to zrobiliśmy. Prosiłam pana Kazia, coby tak wyliczyli, żeby mi się te schodki skończyły ze 3cm przed końcem ściany, żebym mogła zrobić trepy z nawisem. To zrobili. Kierbud przyjechał i klepnął. A okazało się że OSTATNI schodek zrobili krótszy, bo myśleli, że ja ten trep z nawisem to ja tylko na ostatnim chcę To tak a propos schodów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 13.10.2008 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 myślałam że na etapie budowy a nie projektowania ta zmiana nie krzyczaj na mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts