Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika DorciIQ

Recommended Posts

Oj tam tak sobie walnęłam - będzie co będzie, co mi wymyślą w jakimś projekcie, co ja się będę teraz głowić nad kolorami i układami - ważne żeby się zorientować, jakie rozplanowanie w ogóle wchodzi w grę :wink:

Ale się wciągnęłam w taki programik co go pożyczyłam: Twoje Studio Projektowe do domów, wnętrz i ogrodów. Super jest, udało mi się cały domek zbudować, łącznie z dachem (a on nie jest prosty 8) ), tylko jeszcze ścianek działowych nie mam, ale już spać idę... :p

Buziaczki :)

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zmniejszałąm prędkośc, ale to nie za bardzo mi pomagało - ludek i tak napierdalał po całej planszy :roll: Małż dopiero jak zobaczył co i jak, to mnie poratował, bo on to jest obcykany w programach 3D 8)

Efilka a czemu wchodzą? Może masz za dużą ich wysokość? Ty masz ten sam program? U mnie w materiałach są tylko cegiełki różne.... :cry:

Zmniejszałąm prędkośc, ale to nie za bardzo mi pomagało - ludek i tak napierdalał po całej planszy :roll: Małż dopiero jak zobaczył co i jak, to mnie poratował, bo on to jest obcykany w programach 3D 8)

Efilka a czemu wchodzą? Może masz za dużą ich wysokość? Ty masz ten sam program? U mnie w materiałach są tylko cegiełki różne.... :cry:

Na zakładce cegiełki są same cegiełki pierdółko. Przejdź na zakładke tynki 8) (ja też się na to nabrałam :lol: :lol: :lol: :lol: )

A ze ścianami już wygrałam - trzeba ustawić wysokość sufitu dla parteru. U mnie ściana parteru 3,34 licząc od ziemi.

No właśnie chodziło mi o ustawienie wysokości :wink:

Wpadłam na to, że w zakładce materiały jest taki mały trójkącik odkrywający całe mnóstwo innych materiałów - szkoda tylko, że dachówki tylko bitumiczne - jednak widać, że to hamerykański program :roll:

Teraz wstawiłam kanapę i jej nie widzę :cry: A ustawiłam w opcji renderowania co tylko się da na maxa, sprawdzałam czy jest na dobrym poziomie i dobrej wysokości, patrzyłam nawet czy nie jest w piwnicy albo na dachu - ni ma :cry: :cry: :cry:

Kuuuuuurwa (sorry) ale ten mój projekt jest dodupnie zwymiarowany!!! Ja już teraz rozumiem mojego pana Kazia, który marudził, że nic się z niczym nie zgadza: wymiary się kupy nie trzymają, męczyłam się i męczyłam i w końcu stwierdziłam że robię "mniej więcej" a jak się wkurzę to po prostu pojadę na budowę i tam pomierzę, jak jest w realu :roll:

Ale teraz jest najlepsze: przenosiliśmy kotłownię do piwnicy, to i komin wyszedł gdzie indziej i dopóki tego nie zrobiłam sobie w 3D, to nie wyobrażałam sobie gdzie on wyjdzie, a okazuje się, że wychodzi W LUKARNIE!!! :evil: :evil: :evil: Sprawdzałam rzuty z planem dachu i tak jest, nie pomyliłam się, zobaczcie:

http://img511.imageshack.us/img511/3106/kominqk9.jpg

No nie wiem właśnie... Pogadam z kierbudem czy tak może być w sensie technicznym, bo po początkowym wkurwie z małżem żeśmy zaczęli oglądać z tych stron, z których to w ogóle będzie widoczne i w sumie nie jest tak źle...

A jedyne co widzimy że można zrobić, to zrezygnować z tej lukarny i zrobić tam veluxy :cry: :cry: :cry:

dzień dobry

niestety zmiany na gorąco zazwyczaj wychodzą gdzieś gdzie się o tym nie pomyślało.

myśmy zmienili ściane z cegły 15 cm na 18 cm i te 3 cm spowodowały że spocznik schodów wszedł w ościeże :x nie wiem co z tym zrobimy

co macie na piętrze za pomieszczenie bo może się okazać że pionowa ścianka potrzebna

Jakie k.wa na gorąco?!?!?! 3 miechy siedziała ta pindzia nad adaptacją, TRZY MIECHY!!! :evil: Głupia c. :evil:

Myśmy wydłużali schody o jeden schodek bo były za strome (głupa c. zaprojektowała tyle samo stopni do piwnicy (250 cm różnicy poziomów), co na poddasze (275) a i tak te do piwnicy są troszku strome. Miejsce było akurat na jeden schodek, to zrobiliśmy. Prosiłam pana Kazia, coby tak wyliczyli, żeby mi się te schodki skończyły ze 3cm przed końcem ściany, żebym mogła zrobić trepy z nawisem. To zrobili. Kierbud przyjechał i klepnął. A okazało się że OSTATNI schodek zrobili krótszy, bo myśleli, że ja ten trep z nawisem to ja tylko na ostatnim chcę :roll:

To tak a propos schodów...