Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika DorciIQ

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam Szykowna Mamo :D

Dziewczyny buuuu właśnie mój mąż stwierdził że nie tylko STANOWCZE nie dla mojej śliwkowej kuchni, to jeszcze NIE dla fioletu w ogóle.... No i nie mam teraz już koncepcji... :cry:

yyyyyyyy a może go nie słuchac ? :):) :wink:

Witam Szykowna Mamo :D

Dziewczyny buuuu właśnie mój mąż stwierdził że nie tylko STANOWCZE nie dla mojej śliwkowej kuchni, to jeszcze NIE dla fioletu w ogóle.... No i nie mam teraz już koncepcji... :cry:

yyyyyyyy a może go nie słuchac ? :):) :wink:

Żeby tak skubany za granicę wyjeżdżał, to tu pracuje kurka :x

Mój mąż niby się nie wtrąca.

POwiedział : rób jak chcesz - tylko nie kupuj czarnych płytek.

A co ja zrobiłam ? Pierwsze jakie wybrałam były czarne... I kupiłam. I przypomniałam sobie po tym jak już go poinformowałam o moim przestępstwie... Wiem, jestem świania, ale na prawdę to było niechcący...

Ja wyszłam z założenia : chcesz wybierać -proszę bardzo , ale jedź i to załatw od początku do końca. Nie masz czasu, ochoty, pomysłu ? To się nie wtrącaj.

Dorcia

a myślisz że powiedzenie 'chcesz sie rozwieść wybuduj dom' wzięło się z próżni? :wink: :lol:

Nic się nie martw. Jeszcze będziesz mu dziękować. Śliwka jest kontrowersyjna i mogłaby Ci się szybko opatrzyć. Ja już miałam kilka zwariowanych pomysłów na etapie myślenia o aranżacji i na szczęście było za wcześnie na realizacje. Jak sobie teraz pomyślę.... Niektóre pomysły są jak meteory - pięknie błyszczą ale szybko się wypalają. Dlatego dobrze jest wcześniej przysiąść nad aranżacją żeby mieć wystarczająco czasu na przespanie się z pomysłem.

A co do męża. Przecież to naturalne że każdy jest indywidualnością. Nawet jeżeli macie tysiące zbieżnych płaszczyzn to nie znaczy że jesteście identyczni. A przecież ważne żebyście oboje się dobrze czuli w waszym wymarzonym domku.

U mnie jest tak że niby luby się nie wtrąca do kuchni bo to nie jego sprawa, ale jak przychodzi do szczegółów to nagle sie okazuje że chce współdecydować (stąd np. u mnie konieczność pogodzenia się z brakiem kamiennego blatu)

Echh, bo każdy związek to kompromisy.

I dopóki takie, ktore możemy przeżyć - nie ma problemu.

Przecież się nie rozwiodę z powodu głupich płytek... :roll:

Neferciu

zakładam że tak tylko mnie podbierasz :lol:

oczywiste jest że ludzie sie nie rozwodzą z powodu różnic w gustach. problemem jest sama budowa i stres jaki nam funduje. na to czesto sie nakladaja inne problemy (w pracy, z dziećmi), ludzie są coraz bardziej rozdrażnieni a przy tym nie mają kompletnie czasu dla siebie. w dodatku nagle się okazuje że w przeciągu bardzo krótkiego czasu jest do podjęcia tysiąc decyzji. jak nagle wynikają różnice w podejściu staje się to zarzewiem konfliktu.

i jeszcze jedno.

zazwyczaj budują się ludzie z jakimś stażem związkowym. rzadko kiedy są to smarkate zakochane w sobie srojtki które nie dadzą o drugim złego powiedzieć.

jak sie to wszystko połaczy powstaje wybuchowa mieszanka która potrafi nieźle namieszać.

powiem tak. obserwując znajomych to jak na razie z trzech budujących się par tylko jedna się ostała.

powiem tak. obserwując znajomych to jak na razie z trzech budujących się par tylko jedna się ostała.

To ja może od razu złożę papiery do sądu? :-? E nie, poczekam aż będzie fasolka - będę miała większe szanse :lol:

Dzięki dziewczyny - macie rację oczywiście...

Efilka kurde mojemu też się właśnie kamienny blat nie podoba, okazało się, tylko jakiś gładki okropny corian :x :x :x No ale może go jeszcze przekonam...