Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika DorciIQ

Recommended Posts

odpowiadam na Twoje pytanie z dziennika

Efilciu a o co chodzi z tą lodziarką bez kruszarki? Bo zdaje się ta lodówka Anjamenki jest Liebherra, a ja chcę właśnie L. bo to jedyna firma która robi pod zabudowę z kostkarką...

chodzi o to że jak masz sbs z kruszarką to podchodzisz ze szklanką do lodówki, przytykasz i masz wypełnioną kruszonym lodem (który BTW uwielbiam gryźć)

a jak masz samą kostkarkę ukrytą w zamrażalniku to po prostu musisz go wyjąć czymś (np. szufelką vel ręką) z lodówki, przełożyć do miksera i skruszyć.

oczywiście możesz woleć lód w kostkach i wtedy nie ma sprawy - po prostu otwierasz lodówkę i wygrzebujesz łapką lód i tyle

ja sobie opcji nr 2 nie wyobrażam. ale ja mam aktualnie sbs. jak nie masz to nie ma o czym mówić - kup taką jak chce anja i nawet nie będziesz wiedzieć co tracisz

P.S. Ja bym kupiła z zamrażalnikiem na dole. uważam że to wygodniejsze rozwiązanie i jest więcej miejsca.

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Raczej Pierdołka niż Sprytka jak nie wiem co gdzie wklejam :roll:

Chodzi o to że takie duże kostki powstają? No tak, mi też się one nie podobają, ale jestem w stanie z nimi żyć - to i tak poprawa standardu obecnego, czyli plastikowych wytłoczek brrrrr :-?

Pewnie masz rację z zamrażalnikiem, ale i tak jestem z siebie dumna :p A ja dużo rzeczy trzymam w zamrażalniku i często tam sięgam, więc myślę że będzie ok :)

a czemu nie chcesz takiej jak Ci radze? są dużo wygodniejsze i dużo pojemniejsze. nawet lepiej w zabudowie wygladają :roll:

P.S. ja się do liebherra już dwa razy w życiu się przymierzałam ale za każdym razem wymiękłam ze względu na wskaźnik użyteczność/kasa :roll:

P.P.S.

mówiłam o takiej

http://www.siemens-agd.pl/Files/Siemens/Pl/pl/ProductFiles/ProductImages/BigImages/MCSA030219_CI36BP00_def.jpg

Nie że nie chcę - ja nie wiedziałam co radzisz :oops:

Kurde jakoś sobie zakodowałam że siemens nie ma kostkarki :oops:

No no... i pojemność duża faktycznie :D

Ciekawa jestem czy można takie coś zaraz przy ścianie umieścić bo jak się otworzy? Czy musi być jakiś odstęp od ściany?

Zaraz idę oblukać ile to kosztuje, ale i tak jesteś genialna :p

Hehehe

ja to mam rękę do takich niestety :lol:

zawsze ale to zawsze jak coś gdzieś wypatrze to się nie mogę zer doliczyć.

nawet jak wybieraliśmy gres do garażu gdzie wszystkie ceny oscylowały wokół 12 złotych to mi wpadł w oko ponad dwa razy droższy :lol: mimo że to castorama i wszystko z dolnej półki

Mi akurat się taka podoba:

http://s-studio.com.pl/storage//sbses7053.jpg

swoją droga nie wiem czy to nie ta którą anja wklejała

koszt też 14 tysi

Nie wiem czy to ta sama, takiej foty nie widziałam - to co wklejała to to:

http://www.liebherr.pl/liebherr/zdj/sbses71550.jpg i kosztuje 12 :)

A moje home-made sbs za 8 :lol: :lol: :lol:

a home made pobór mocy? bo pewnie będzie jednak żarło więcej niż w jednej obudowie :roll:

P.S. do zabudowy urządzenia zawsze są droższe ale cena tego siemensa jest powalająca

a wracajac do cen liebherra to nadal podtrzymuję że jest drogi. inne sbsy to koszt 3-5 tysi

Na pewno w jakichś kategoriach może być droższy :)

A co do poboru mocy to fakt: Siemens 420kWh/rok, a mój sbs 182+303, czyli 485... Tylko że tam zamrażara jest A+ a lodówa tylko A...

Myślisz że w takim układzie mogłabym mieć inną lodówkę a inną zamrażarkę? I tak nie będę ich otwierać jednoczesnie, a nawet gdyby, to przecież i tak są inne... Hę?