DorciaIQ 05.12.2008 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 Dzień dobry Widzę że jak gospodyni nie ma to jeden post na dzień tu odchodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 05.12.2008 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 a co zrobisz powiadomien ni ma to nie pisem..Witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 05.12.2008 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 ja miałam pralkę ładowaną od góry... nigdy więcej nie widać, co się pierze, jak się pierze, czy wszystko wporządku z prankiem.. ale to nic, najbardziej to mnie to wku..., że przy wkładaniu czy przy wyciąganiu prania ciągle klapa spadała, no i ile się łaciną najechałam , to moje... Juz wolę sie schylać No to fakt że nie widać, ale z klapą to zależy od modelu: ja używałam takiej u mamy i bardzo mi przypadła do gustu... No ale trudno - jak chcę suszarkę to mogę zapomnieć i zastanowić się jak je zrobić na podwyższeniu... był tu gdzieś wątek o tym..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 05.12.2008 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 O ja pierdzielę, widzieliście to? Eksklusiff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 05.12.2008 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 a co zrobisz powiadomien ni ma to nie pisem..Witam Duszku, tak sobie czytam o podłogach i wychodzi że olej jest lepszy od lakieru, bo mniej dziury widać i łatwiej naprawić szkody po rozlanej wodzie np. Ale mi się olej nie podoba - dla mnie wygląda jakby taka matowa podłoga była cały czas brudna Gdzieś mi się obiło o uszy że są oleje z połyskiem - to prawda? Jak to wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AskaK1719503823 05.12.2008 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 O ja pierdzielę, widzieliście to? Eksklusiff Dobra stronka! Ale niektóre zdjęcia przerażające! Podobno o gustach się nie dyskutuje, ale jednak jak ktoś sam dobrowolnie się chwali, to aż prosi się o komentarz - przykład dom Pudziana. Kupa kasy, zero gustu. Dorcia, ja tam nie rozpaczam za pralką ładowaną od góry. Mieliśmy taką i jak na dnie zostały skarpetki, to musiałam nurkować żeby je wyciągnąć. Teraz mamy pralko-suszarkę otwieraną z boku, mężuś bardzo lubi jak się do niej schylam , a jak nie patrzy to sobie kucam, przerzucam pranie do miski i po problemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 05.12.2008 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 a co zrobisz powiadomien ni ma to nie pisem..Witam Duszku, tak sobie czytam o podłogach i wychodzi że olej jest lepszy od lakieru, bo mniej dziury widać i łatwiej naprawić szkody po rozlanej wodzie np. Ale mi się olej nie podoba - dla mnie wygląda jakby taka matowa podłoga była cały czas brudna Gdzieś mi się obiło o uszy że są oleje z połyskiem - to prawda? Jak to wygląda? Można nawoskować olej..wtedy błyszczy jak nie powiem komu co.. po za tym wszystko zalezy ile oleju nałożymy i.jak wypolerujemy.. lakier tez jest ok spoko nie ..wkrecaj sobie sama śruby..damy radę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 05.12.2008 15:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 mężuś bardzo lubi jak się do niej schylam , a jak nie patrzy to sobie kucam, przerzucam pranie do miski i po problemie. Hehe jakoś nie widzę tego żeby mój latał za mną specjalnie do piwnicy żeby sobie popatrzeć Ale ja wysoka jestem to zawsze sięgnę po tę skarpetkę na dnie... No i nie musiałabym w ogóle używać miski, tylko przerzucać rzeczy z pralki do suszarki No nic, marzenia zdechłego kota ehhh... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 05.12.2008 15:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 a co zrobisz powiadomien ni ma to nie pisem..Witam Duszku, tak sobie czytam o podłogach i wychodzi że olej jest lepszy od lakieru, bo mniej dziury widać i łatwiej naprawić szkody po rozlanej wodzie np. Ale mi się olej nie podoba - dla mnie wygląda jakby taka matowa podłoga była cały czas brudna Gdzieś mi się obiło o uszy że są oleje z połyskiem - to prawda? Jak to wygląda? Można nawoskować olej..wtedy błyszczy jak nie powiem komu co.. po za tym wszystko zalezy ile oleju nałożymy i.jak wypolerujemy.. lakier tez jest ok spoko nie ..wkrecaj sobie sama śruby..damy radę.. Tak się teraz zastanawiam, że jak parkiet się rozszerza pod wpływem wilgoci (czyli latem) i pod wpływem ciepła (czyli zimą na podłogówce) to tak naprawdę nie tyle "nadaje się" na podłogówkę, co nawet jest ona wskazana dla parkietu Powiedz mi jeszcze czemu wszędzie jatoba jest tańsza znacznie od doussie, skoro jest twardsza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 05.12.2008 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 doussie z afryki, jatoba ameryka południowa, srodkowa i pólnocna.. Z tego oczywistego powodu że jatoby jest od cholery..heheh(najchetniej i najczesciej układany gatunek w USA) wiec jak schodzi go wiele to i konkurencja jest..a co za tym idzie ceny maleja..troszke..(tak mnie sie wydaje) A doussie hmmm nie dośc ze to dosc malo popularny gatunek jest go mniej..ja przez 7 lat prowadzenia własnej działalnosci połozyłem go nie wiecej niz jakies 2tys metrów..wiec jak cos jest hmm trudniej uzyskiwalne do tego..niechetnie..brane przez ludzi..bo drogie wtedy zalega na magazynie a to tez koszta..i masz cene doussie kolorystycznie to dośc odważna podłoga dla ludzi którzy maja w wiekszości w głowach (ja kcem dab..nie ja kcem..jasion...nie ja kcem machoń..) i na ogół po tych 3ech przypadkach ludziskom juz wyobraźnie nie staje .. Badi np tenz ładna brzoskwiniowa posadzka mało sie komu podoba nie wiem czemu.. chyba chodzi po trochu tez o to do badi czy doussie ludzie boja sie dobierac mebli..tak mi sie wydaje nie wiem czy mam racje.. Tabelka w dzienniczku jest oglednie mówiąc mało dokładna..przynij ze wszystko powyzej twradości dęba jest twarde..dla normalnego uzytkowania.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 05.12.2008 16:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 Dobra to daj lepszą tabelkę PS. Kurczę jakoś granity z LatAm nie są wcale tanie Muszę zresztą w końcu sobie popatrzeć na żywo, bo na zdjęciach to czasami jatoba jest tak samo czerwona (doooobra, brzoskwiniowa whatever ) jak doussie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 05.12.2008 16:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 Kurczę im więcej czytam tym więcej mam pytań: słuchaj, zmiana koloru parkietu dotyczy tylko górnej warstwy? Czyli jak zcyklinuję i polakieruję again za parę lat to będę miała taki kolor jak na początku, czy nie? Czy thermojesion może wyglądać tak jak zwykły jesion (jasny z wyraźnymi słojami) bo mi się taki podoba, czy on się pod wpływem obróbki termicznej zmienia? Czy to prawda że potem szarzeje? I znowu: czy po odnawianiu nadal jest szary, czy to tylko wierzchnia warstwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 05.12.2008 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 Kurczę im więcej czytam tym więcej mam pytań: słuchaj, zmiana koloru parkietu dotyczy tylko górnej warstwy? Czyli jak zcyklinuję i polakieruję again za parę lat to będę miała taki kolor jak na początku, czy nie? tak bedziess miała again Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 05.12.2008 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 Czy thermojesion może wyglądać tak jak zwykły jesion (jasny z wyraźnymi słojami) bo mi się taki podoba, czy on się pod wpływem obróbki termicznej zmienia? Czy to prawda że potem szarzeje? I znowu: czy po odnawianiu nadal jest szary, czy to tylko wierzchnia warstwa? szarzeje..w naszym jezyku a w waszym to dwie różne sprawy..i tak..tylko wierzchnia warstwa chodzi o uv.. kolor...orzecha z janymi i ciemnymi przebarwieniami..taki chocby podpalany..lekko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 05.12.2008 16:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 Bo zwykłego jesiona na podłogówkę się nie daje, nie? A zresztą na górę to mogę mieć jeszcze 115 innych pomysłów... A jatoba ciemnieje tak samo jak doussie, czy bardziej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 05.12.2008 16:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 O, teraz znalazłam cabreuvę, też śliczna: http://www.parkietyszczecin.pl/grafika/product_pictures/mini_1120846_20080816.jpg Ona jest w rzeczywistości ciemniejsza niż doussie? Chyba jest, ale za to mniej pomarańczowa... Podobno twarda i stabilna (tak?), rzadko stosowana (chyba?), a jednak tańsza niż doussie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 05.12.2008 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 jesion zwykłe sie nadaje jak najbardziej..uufff..wez sie tu choie spakuj na szkolenie hehe...Doussie ma małe tendencje do ciemnienia jatoba wielkie i dosyc mocno ciemniejecabreuva to sliczne drewno i nadaje sie do wewnątrz i zewnątrz..a malo popularne ponieważ mało znane..jak na razie tylko jedna chałupke pod łodzia zrobiłem ..i jedna w brennej wyszło ładnie..nie mam doniesien ze cos sie dzieje..czyli jest ok.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 05.12.2008 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 To po co jest termojesion? A co jest twardsze/stabilniejsze: cabreuva czy doussie? PS Dzięki za teleszkolenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 05.12.2008 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 To po co jest termojesion? hhheheehehehhhehe inna barwa (a raczej dwie barwy)wieksza stabilnośc lepsza zdolnośc przepuszczania ciepła.. Drewno bardziej kruche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 07.12.2008 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 ja miałam pralkę ładowaną od góry... nigdy więcej nie widać, co się pierze, jak się pierze, czy wszystko wporządku z prankiem.. ale to nic, najbardziej to mnie to wku..., że przy wkładaniu czy przy wyciąganiu prania ciągle klapa spadała, no i ile się łaciną najechałam , to moje... Juz wolę sie schylać No to fakt że nie widać, ale z klapą to zależy od modelu: ja używałam takiej u mamy i bardzo mi przypadła do gustu... No ale trudno - jak chcę suszarkę to mogę zapomnieć i zastanowić się jak je zrobić na podwyższeniu... był tu gdzieś wątek o tym..... A coz to za problem Dorciu na podwyższeniu? Półke robisz na 40 cm np oczywiscie troche wzmonioną, na to pralke, a pod spód kosz na pranie np. Ja mam taki patent i to jeszcze na kibelku sobie moge przycupnąc zeby wygodniej bylo wyjąc pranie . Ja dla swietego spokoju przykreciłam sobie taką klamerke do sciany co trzyma pralke jakby jej sie zechcialo potancowac podaczas wirowania, choc nie ma ona niby takich zapędów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts