DorciaIQ 01.02.2009 23:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Kuuurde byliśmy dziś pomierzyć wysokości drzwi w domu i niezlą mamy rozpiętość: od 216 do 224 A najlepsze jest to, że oczywiście nad najniższymi drzwiami jest najcieńsze nadproże (12cm) i w ogóle nie wiemy czy można je podkuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 01.02.2009 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Jak 1-2 cm to raczej tak. Jak więcej - przegadaj z kier-budem. Choć czy ja wiem - w końcu to właśnie on pozwolił na takie otwory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia-Anbudowa 02.02.2009 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Kuuurde byliśmy dziś pomierzyć wysokości drzwi w domu i niezlą mamy rozpiętość: od 216 do 224 A najlepsze jest to, że oczywiście nad najniższymi drzwiami jest najcieńsze nadproże (12cm) i w ogóle nie wiemy czy można je podkuć no nic tylko UBIĆ miłego dnia życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 02.02.2009 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Dzień dobry matko sałatko jak mnie tu dawno nie było co do drzwi to nie bardzo rozumiem w czym problem - 205 to standardowa wysokość otworu - jeśli jest centymetr dwa mniej to nic się nie stanie, albo minimalnie podkują albo pianki mniej dadzą. a te 216 to ile po podłodze wychodzi? bo mi wychodzi 204 P.S. co do 'cienkości' nadproża to ważne jest gdzie jest zbrojenie a nie ile betonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 02.02.2009 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Aha zapomniałabym o najważniejszym: jeszcze jedno słowo o drewnianych oknach zapaćkanych na biało a jutro tam wpadnę i ci tyłek spiorę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 02.02.2009 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 ło masz, kazdy lubi co innego. Ja gdybym miala wybierac biale to drewniane, wiesz Dorcia. Ale potem renowacja, ech. Widze, ze miotacie sie z oknami tak jak i my i z dachówką i z roletami jeszcze sie miotacie i co na to Wasza Pani? A mojemu małzowi spodobały sie wczoraj szare. I wcale sie mu nie dziwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 02.02.2009 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 ja wczoraj zmierzyłam wysokość parapetów i chyba za wysoko są w projekcie jest 110 ja mam 112 i jeszcze ..... parapet przy moim wzroście to tylko czubki krzaków zobaczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 02.02.2009 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 ja wczoraj zmierzyłam wysokość parapetów i chyba za wysoko są w projekcie jest 110 ja mam 112 i jeszcze ..... parapet przy moim wzroście to tylko czubki krzaków zobaczę ojej, bedziesz chodzic w domu na szpileczkach i po problemie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 02.02.2009 16:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Dzień dobry matko sałatko jak mnie tu dawno nie było co do drzwi to nie bardzo rozumiem w czym problem - 205 to standardowa wysokość otworu - jeśli jest centymetr dwa mniej to nic się nie stanie, albo minimalnie podkują albo pianki mniej dadzą. a te 216 to ile po podłodze wychodzi? bo mi wychodzi 204 P.S. co do 'cienkości' nadproża to ważne jest gdzie jest zbrojenie a nie ile betonu Standardowa owszem, ale to daje światło w drzwiach 200 cm. Jak mam 2-3 cm mniej, to już się robi niewiele i mój tata by się musiał schylać (196), nie mówiąc już że trudno powiedzieć ile mój syn może mieć wzrostu... No i właśnie o to zbrojenie się martwimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 02.02.2009 16:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 ło masz, kazdy lubi co innego. Ja gdybym miala wybierac biale to drewniane, wiesz Dorcia. Ale potem renowacja, ech. Widze, ze miotacie sie z oknami tak jak i my i z dachówką i z roletami jeszcze sie miotacie i co na to Wasza Pani? A mojemu małzowi spodobały sie wczoraj szare. I wcale sie mu nie dziwie A mojemu się nie podobają szare, bo mówi że są biurowe. Zresztą ja drugi tydzień mam rundkę po klientach i faktycznie w 100% biur są szare okna, tyle że aluminiowe - ale piękne są A co do drewna to bez przesady: raz na 7-10 lat (bo tyle trzeba, te teksty o co 5 lat to panika jakaś) mogę zapłacić trochę kaski za odnowienie... A nie pluć sobie w brodę przez całe te 10 lat i znowu 10 i znowu 10 i znowu... (hmm ile ja będę żyła ) że dałam wstrętne plastiki... Nieeeeeeeeeeeee wiem już sama... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 02.02.2009 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 ło masz, kazdy lubi co innego. Ja gdybym miala wybierac biale to drewniane, wiesz Dorcia. Ale potem renowacja, ech. Widze, ze miotacie sie z oknami tak jak i my i z dachówką i z roletami jeszcze sie miotacie i co na to Wasza Pani? A mojemu małzowi spodobały sie wczoraj szare. I wcale sie mu nie dziwie A mojemu się nie podobają szare, bo mówi że są biurowe. Zresztą ja drugi tydzień mam rundkę po klientach i faktycznie w 100% biur są szare okna, tyle że aluminiowe - ale piękne są A co do drewna to bez przesady: raz na 7-10 lat (bo tyle trzeba, te teksty o co 5 lat to panika jakaś) mogę zapłacić trochę kaski za odnowienie... A nie pluć sobie w brodę przez całe te 10 lat i znowu 10 i znowu 10 i znowu... (hmm ile ja będę żyła ) że dałam wstrętne plastiki... Nieeeeeeeeeeeee wiem już sama... Spotkaj się jutro z Myszą z moim Panem Od Okien Przystojny skubaniutki jest to może coś Ci pomoże... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 02.02.2009 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Tym Twoim aluminiowym? Przystojny mówisz... Hmm... to ja chyba na osobności wolę Szczerze, to jutro jestem bez szans, ale zadzwonię do niego na pewno Dzięki jeszcze raz, kochana! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 02.02.2009 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 ło masz, kazdy lubi co innego. Ja gdybym miala wybierac biale to drewniane, wiesz Dorcia. Ale potem renowacja, ech. Widze, ze miotacie sie z oknami tak jak i my i z dachówką i z roletami jeszcze sie miotacie i co na to Wasza Pani? A mojemu małzowi spodobały sie wczoraj szare. I wcale sie mu nie dziwie A mojemu się nie podobają szare, bo mówi że są biurowe. Zresztą ja drugi tydzień mam rundkę po klientach i faktycznie w 100% biur są szare okna, tyle że aluminiowe - ale piękne są A co do drewna to bez przesady: raz na 7-10 lat (bo tyle trzeba, te teksty o co 5 lat to panika jakaś) mogę zapłacić trochę kaski za odnowienie... A nie pluć sobie w brodę przez całe te 10 lat i znowu 10 i znowu 10 i znowu... (hmm ile ja będę żyła ) że dałam wstrętne plastiki... Nieeeeeeeeeeeee wiem już sama... Spotkaj się jutro z Myszą z moim Panem Od Okien Przystojny skubaniutki jest to może coś Ci pomoże... Kurcze Rasia dobrze ze doczytałam tą trzcionke. Musze pamietac zeby nie przywitac go w dresie, bo mi bedzie wstyd i sie bede peszyc i wogole gęby nie otworze z przestrachu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 02.02.2009 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Tym Twoim aluminiowym? Przystojny mówisz... Hmm... to ja chyba na osobności wolę Szczerze, to jutro jestem bez szans, ale zadzwonię do niego na pewno Dzięki jeszcze raz, kochana! Dorcia jak chcesz to podeslij mi swoje okna - zrobie mu wydruk do wyceny, co? [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 02.02.2009 21:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Tym Twoim aluminiowym? Przystojny mówisz... Hmm... to ja chyba na osobności wolę Szczerze, to jutro jestem bez szans, ale zadzwonię do niego na pewno Dzięki jeszcze raz, kochana! Dorcia jak chcesz to podeslij mi swoje okna - zrobie mu wydruk do wyceny, co? [email protected] Och Mysia czy już mówiłam że Cię kocham? http://www.xonkdesign.com/Shared/images/Heart-Kiss-V-sm.jpg Zaraz wysyłam maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 02.02.2009 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 no, zeby mi to było ostatni raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 03.02.2009 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Co ostatni? Mam już nie mówić że Cię kocham? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 03.02.2009 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Dorcia, a myslalas zeby to zrobic tak:http://lh5.ggpht.com/_81jLH965IWA/SYgCLje23-I/AAAAAAAABwM/9QfTkhcHARA/szpros%20Dorcia.JPG Poprostu rozdzielic okno nadprozem i wcisnąc tam roletę, a po bokach na jej wysokości zrobic gzyms jak w projekcie. Nie mow ze nad łukiem potrzebujesz miec rolete. Wydaje mi sie ze kaseton zaczynający sie nad łukiem to wogole odpada.A balkon to wogole podzielilabym na 3 szyby, nie na 4.Ewentualnie w oknie wykuszowym dałabym jeden szpros jak juz do tej duzej tafli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 03.02.2009 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 co za porypane ten program, dlaczego znow nie ma zdjecia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 03.02.2009 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Nic nie widze, ale wiem o co Ci chodzi. Myslelismy o tym, ale stwierdzilismy ze sie nam to nie podoba Poza tym zostaje problem z mniejszymi oknami lukowymi z przodu... A taras jest dzielony na 2 Mysia Ty juz po? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts