Gość Gosc*** 15.06.2008 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 (edytowane) . Edytowane 14 Kwietnia 2013 przez Gosc*** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 15.06.2008 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 Idź do Open albo Expandera To Ci powiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ramot 15.06.2008 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 kilka dni temu byłem w Open Finance - najlepszą ofertę CHF mają GE, Millenium i Nordea. Polbank niby nie wygląda źle, ale słyszałem, że często zdarzają się nieterminowe przelewy transz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 15.06.2008 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 Ja moge tylko polecić to co sama wybrałam - Nordea. Nie wiem czy mają najniższe wytyczne do zdolności - mnie starczyło A transzę mam po 24 h od złożenia zlecenia. A i tak nikt za Ciebie do banku nie pójdzie. Bo to trzeba policzyć w banku, więc weź 2 dni urlopu i z czapki - będziesz spał spokojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inches 16.06.2008 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 różne kalkulatory różnie to liczą, mnie interesuje które banki są w stanie dać mi najwięcej w CHF(złotówki tylko ostatecznej ostateczności) kredyt na budowe domu kredyt na max ilość lat (30 lub może być wiecej) rodzina 3 osobowa obciązenia:420zł kredyt hipoteczny brak debetu i karty kredytowej dochód:6600 brutto (miesięcznie jest około 5000 brutto+2 razy w roku około 6500 brutto+ekwiwalent co daje razem około 6600) wkład własny:50tys+działka(warta około 100tys) dodatkowo mieszkanie warte ok.140tys + Mieszkanie warte ok. 100tys W jakich bankach wychodzi banki akceptują mi najwyższa zdolność i jaka to jest wartosc? - pewnie bedzie to Polbank,GE, moze Millenium - mam racje? Moja sytuacja wyglądała bardzo podobnie. Nalatałam się po bankach i doradcach. Najepsza zdolność - Polbank, niestety mają problemy z wypłatą transz, długa decyzja kredytowa. Reszta banków wahała się 300-330 tyś. Chciałam 350tyś. Przez przypadek dowiedziałam się, iż jedno z mieszkań które posiadam i mam zamiar sprzedać można zakfalifikować jako wkład własny (tzw. "aktywa do upłynnienia") Złożylam wniosek na mniejszą kwotę kredytu z małym zapasem a w miedzyczasie sprzedam mieszkanie. Wybrałam bank jaki mi odpowaidał a nie tam gdzie mi dawali. Złożyłam wniosek w Nordeii i Millenium. Zaznaczam, iż nie wszystkie banki akceptują np. mieszkanie na sprzedaż. Lukas akceptuje tylko gotówke na koncie. Niestety banki i doradcy namawiają na jak największy możliwy kredyt i też straciłam mnóstwo czasu na szukanie oferty najkorzystniejszej pod względem zdolności i póżniejszych spłat. Nawet w jednym z oddziałów Nordeii Pani mnie przekonywała. Złożyłam wniosek w innym oddziale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arktyk 23.06.2008 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 To zależy od tego jakie macie z żoną dochody. W jaki sposób uzyskiwane. Ile jest osób w gospodarstwie domowym. Czy macie wkład własny i jaki. Czy nie jesteście np na liście niesolidnych dłużników itp itd...Najlepsze kredyty hipoteczne mają Multibank, BPH,Millennium PKO BP SA. Polbank - wylicza często najwyższą zdolność kredytową, ale to tak naprawdę porażka. Pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 15.07.2008 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 różne kalkulatory różnie to liczą, mnie interesuje które banki są w stanie dać mi najwięcej w CHF(złotówki tylko ostatecznej ostateczności) kredyt na budowe domu kredyt na max ilość lat (30 lub może być wiecej) rodzina 3 osobowa obciązenia:420zł kredyt hipoteczny brak debetu i karty kredytowej dochód:6600 brutto (miesięcznie jest około 5000 brutto+2 razy w roku około 6500 brutto+ekwiwalent co daje razem około 6600) wkład własny:50tys+działka(warta około 100tys) dodatkowo mieszkanie warte ok.140tys + Mieszkanie warte ok. 100tys W jakich bankach wychodzi mi najwyższa zdolność i jaka to jest wartosc? - pewnie bedzie to Polbank,GE, moze Millenium - mam racje? Hejka, ja mam w Millenium...i póki co jest ok.... z tego co widzę, byłoby podobnie do nas... zatem: 1) refinans na dom ze spłatą zakupionego już mieszkania - i tu Millenium miało promocje 0% prowizji, 2) my mamy kredyt na 45 lat, ale warunek jest taki, że musisz mieć max. 30 lat. 3) brak debetów to niewątpliwy plus... choć man później i tak zaproponowano kartę... 4) myślę, ze jak bank się zabezpieczy na 2 lub 3 nieruchomościach powinno być dobrze... i jeszcze jedno nie idź do punktu detalicznego Millenium tylko od razu do ich Centrum Finansowego... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 15.07.2008 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 o Polbanku słyszalem same negatywy, jedynym pozytywem jest wlasnie zdolnosc dla chf....z drugiej strony najlepsza oferta dla chf ... nie bierz z polbanku nie wyplacaja transz w terminie (poslizgi czasem i 2 miesieczne - nie zazdroszcze w tym momencie tlumaczenia tym co zbudowali i chca kase za swoja robote ze "bank sie opoznia" - szanse na zrozumienie - zerowe (i trudno sie dziwic) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blutka 15.07.2008 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Dzięki Bogu, że trafiłam na ten wątek, bo myślałam nad Polbankiem. Tzn. złożyłam wnioski do Polbanku, Nordei i Millenium. Naprawdę jest tak fatalnie w Polabanku? Bo on by mi dał więcej, a tak pewnie nie dam rady wykończyć chałupki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blutka 15.07.2008 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Aha, adiqq - Open Finance Ci obliczy zdolność kredytową i poda przez telefon - na ich stronie jest formularz kontaktowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 15.07.2008 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Dzięki Bogu, że trafiłam na ten wątek, bo myślałam nad Polbankiem. Tzn. złożyłam wnioski do Polbanku, Nordei i Millenium. Naprawdę jest tak fatalnie w Polabanku? Bo on by mi dał więcej, a tak pewnie nie dam rady wykończyć chałupki. zajrzyj na @ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blutka 15.07.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Dzięki. To ja już wolę mieć te 30 tys. mniej kredytu, niż takie problemy. Idę się modlić w podzięce za Muratora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bordoś 16.07.2008 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 My właśnie na finiszu brania kredytu w Polbanku - od złożenia wniosku minęło 3 tygodnie - już jesteśmy po wizycie rzeczoznawcy bankowego i mamy decyzję kredytową, podpisanie umowy i wypłata pierwszej transzy na koniec przyszłego tygodnia. Jak na razie te przestrogi dotyczące przedłużających się formalności i opieszałości Polbanku nie sprawdzają się i oby tak dalej Bierzemy u nich kredyt właśnie z powodu liczonej zdolności - zawsze można za 3 lata refinansować na bardziej korzystny kredyt w innym banku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Killer_su 16.07.2008 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Idź do Open albo Expandera To Ci powiedzą. Open, Expander czy Golden Egg z czegoś muszą żyć, więc nie doradzają klientowi najlepszej oferty, a taką która nie wygląda źle, ale daje im (dorazdcom) największą prowizję. Dlatego moim zdaniem wizyta u takich pośredników to strata czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 26.07.2008 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 przy takich samych zarobkach w Nordei chcą dać mi 310 a w Milenium tylko 280 , po wizytach rzeczoznawców jestem trochę wystraszony bo stwierdzili że za te pieniądze nie da się wybudować 240m2 (prócz kredytu mam jeszcze materiały budowlane na całość budynku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blutka 26.07.2008 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 To ja się tak spytam, jak myślicie, czy rzeczoznawca uzna, że za 130 - 150 tys. da się SSO doprowadzić do stanu do zamieszkania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grregg 27.07.2008 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 .... W jakich bankach wychodzi mi najwyższa zdolność i jaka to jest wartosc? - pewnie bedzie to Polbank,GE, moze Millenium - mam racje? Przed zakupem działki przeszedłem się po kilku bankach i sprawdziłem gdzie ile i na ile mi dają Wypiszę w kolejności od największej proponowanej kwoty: 1. BZWBK 2. GE 3. KB, Millenium, Lukas proponowali podobne kwoty. 4. ING (proponowali dużo, dużo mniej niż w KB, ale dawali najlepsze warunki) Nie byłem w Polbanku także nie wiem ile więcej oni dają. Ogólnie dostałem najlepsze warunki w ING, a największą zdolność miałem BZWBK + całkiem niezłe warunki. Byłem też w OpenFinance ale oni zawyżyli mi zdolność. Dla przykładu ING - w Open zaproponowali mi jakieś 30% więcej niż zaproponował mi bank . Polecam Ci tą stronę, tam działa kilku doradców, na pewno coś Ci zaproponują http://www.forum-kredytowe.pl/kredyty-mieszkaniowe-vf2.htm?sid=17cdc5b37bb1e000ae9befe1295380a3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 28.07.2008 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 w bankach nic się nie załatwi bez pozwolenia na budowę , ja wcześniej chodziłem , dowiadywałem się i np. milenium dowało mi w czerwcu dużo więcej kasy niż teraz ponieważ 30.06 zmieniły im się jakieś warunki podobnie w innych bankach co miesiąc zdolność kredytowa malała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 28.07.2008 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 jeżeli ktoś mi natychmiast nie poda miliarda zalet Polbanku, polecę w te pędy się pochlastać. Tylko Polbank daje nam zdolnośc na jakiej nam zależy. Kto brał i sobie chwali? PS: seba_x , te cudeńka z kostki ..., no, no Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bordoś 28.07.2008 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 dandi3 wiem co czujesz - już tu gdzieś pisałam że pomimo tylu krytycznych uwag zdecydowaliśmy sie na polbank i w zasadzie nie żałuję bo, wcale nie tak strasznie długo się czeka trzeba tylko złożyć komplet dokumentów. Nam od momentu złożenia do decyzji o podpisaniu umowy minęły 4 tygodnie, więc standard. Warunki kredyty średnio dobre, ale zawsze potem można negocjować lub refinansować. ważne że nie chcieli milina rożnych tzw ubezpieczeń, nie trzeba faktur do rozliczania transz. Na razie jesteśmy zadowoleni i mam nadzieje że tak zostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts