dandi3 28.07.2008 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 nie chcieli milina rożnych tzw ubezpieczeń, nie trzeba faktur do rozliczania transz. Na razie jesteśmy zadowoleni i mam nadzieje że tak zostanie a co trzeba do rozliczania transz? Zdjęcia z budowy? wizyty rzeczoznawcy? jak wyglada sprawa z wypłata tych nieszczęsnych transz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bordoś 29.07.2008 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Pracownik banku odwiedza budowę robi zdjęcia i jest wypłata kolejnej transzy -musi być postęp robót. Nie wiem jak to bedzie wyglądało w praktyce ale mam nadzieję że bez większych kłopotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 30.07.2008 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 PS: seba_x , te cudeńka z kostki ..., no, no polecam się .... mam tego (kostki) dużo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marysia i Mariusz 31.07.2008 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 My też mamy kredyt w polbanku. Braliśmy w styczniu tego roku na dokończenie budowy (ok. 1/3 wartości całej inwestycji), w 3 transzach. Jesteśmy po dwóch transzach i nie było żadnego problemu. Umowa przewiduje 7 dni na wypłatę transzy po złożeniu dyspozycji i pozytywnym wyniku kontroli rzeczoznawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 06.08.2008 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Pracownik banku odwiedza budowę robi zdjęcia i jest wypłata kolejnej transzy -musi być postęp robót. Nie wiem jak to bedzie wyglądało w praktyce ale mam nadzieję że bez większych kłopotów. Bordoś czy możesz napisać ile czasu mineło od podpisania umowy do przelania pierwszej transzy? jak wyglada sprawa opłat zwiazanych z kontem, na które oni przelawaja pieniądze - tzn. chodzi mi o koszt przelewów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bordoś 06.08.2008 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Konto oczywiście trzeba założyć, ale przelewy można zlecić na inne konto w innym banku i tak zrobiłam. Nie wiem jakie są koszty przelewów w Polbanku ale dotyczą one nas wtedy kiedy ja chcę zrobić przelew a nie kiedy przelew przychodzi na moje konto. Zgodnie z umową pieniądze muszą zostać przelane w ciągu 7 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 08.08.2008 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 A ja złożyłam w Polbanku. Na razie jestem zadowolona, zwłaszcza, że na moja prośbe troche przyspieszyli wycene nieruchomości - normalnie robia to dopiero po wstepnej decyzji kredytowej, ale okazało się, że pracownik banku zaryzykował i przysłał rzeczoznawcę jeszcze przed decyzją. Dzisiaj doniosłam jeszcze 2 papierki, operat wyszedł podobno korzystnie. Czekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 08.08.2008 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Idź do Open albo Expandera To Ci powiedzą. Open, Expander czy Golden Egg z czegoś muszą żyć, więc nie doradzają klientowi najlepszej oferty, a taką która nie wygląda źle, ale daje im (dorazdcom) największą prowizję. Dlatego moim zdaniem wizyta u takich pośredników to strata czasu. NIe o to chodzi, żeby u nich kupować tylko, żeby Ci podali najkorzystniejsze oferty. A potem samemu się biegnie do banku i sie sprawdza. I jest cool. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 04.10.2008 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 nie wierzcie w Open Finanse ani w inne,gościu z OP wiedział mniej ode mnie najlepiej samemu uderzyc prosto do CENTRUM KREDYTOWEGO danego banku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 04.10.2008 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 Idź do Open albo Expandera To Ci powiedzą. Open, Expander czy Golden Egg z czegoś muszą żyć, więc nie doradzają klientowi najlepszej oferty, a taką która nie wygląda źle, ale daje im (dorazdcom) największą prowizję. Dlatego moim zdaniem wizyta u takich pośredników to strata czasu. ja tez jestem negatywnie nastawiony do firm typu open lub expander. Ja osobiście spędzając trochę czasu i szukając wiem więcej niż niektórzy doradcy - jedyna różnica - nie mam tych ich mądrych kalkulatorów które dokładnie wyliczą tę zdolność Jutro mam trochę czasu i faktycznie chyba zrobię rundkę po bankach (tych po wstepnej selekcji) Halo - nie chodzi o to by u nich brać kredyt, tylko żeby wskazali najkorzystniejsze oferty To ich praca więc wiedzą najlepiej - a grzebanie i porównywanie to katorga. No tak - czasem trzeba napisać trzy razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
architekt_dls 03.01.2014 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Witam, Jestem zainteresowany zaciągnięciem kredytu hipotecznego. Jak najszybciej chcielibyśmy rozpocząć budowę domu, na chwilę obecną możemy pochwalić się tylko działką. Znacie może jakieś sposoby na zwiększenie zdolności kredytowej ? Co wpływa negatywnie a co pozytywnie na nasza zdolność ? Może sa jakieś czynności, które warto poczynić zanim złożymy wniosek o kredyt hipoteczny? Z góry dziękuję za wszystkie informacje, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lena_89 03.01.2014 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 architekt_dls odsyłam Cię na stronę http://www.domdlaciebie.com.pl/popracuj-nad-zdolnoscia-kredytowa,639,0,0.html , jest to ciekawy i zwięzły artykuł poświęcony zdolności kredytowej Przyjemnej lektury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
architekt_dls 03.01.2014 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 lena_89 dziękuję za linka Zgadzam się z Tobą, artykuł bardzo przyjemny i treściwy zarazem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts