Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

adaptacja poddasza

dominik001

Recommended Posts

witam,

planuję powiększyć metraż domu poprzez zaadoptowanie strychu, który do tej pory nie był wykorzystany ale... dom ma ok.80 lat i stropy wykonane są w systemie,, glina, trzcina, drewno" poza tym konstrukcja dachu i jego pokrycie muszą zostać wymienione.

może ktoś zna kompetentną firmę, która zajmuje się takimi rzeczami w okolicach Gryfina.(zachodniopomorskie)

chodzi mi by po oględzinach dowiedzieć się, czy jest to opłacalne i z jakimi kosztami wiążę się taka inwestycja.

dzięki

Dominik

witam,

planuję powiększyć metraż domu poprzez zaadoptowanie strychu, który do tej pory nie był wykorzystany ale... dom ma ok.80 lat i stropy wykonane są w systemie,, glina, trzcina, drewno" poza tym konstrukcja dachu i jego pokrycie muszą zostać wymienione.

może ktoś zna kompetentną firmę, która zajmuje się takimi rzeczami w okolicach Gryfina.(zachodniopomorskie)

chodzi mi by po oględzinach dowiedzieć się, czy jest to opłacalne i z jakimi kosztami wiążę się taka inwestycja.

dzięki

Dominik

Z firmą nie pomogę, ale robiłem u siebie coś takiego. Musiałem wymienić dach i strop (drewniany). Przy okazji podniosłem trochę ściankę. teraz mi sie podoba (choć jeszcze nie wykończyłem), ale co roboty było przy tym... Żeby za dużo nie ryzykować (dom zamieszkały) najpierw wymieniłem dach, a potem strop. Nikomu tego nie życzę, ale z efektu na razie jestem zadowolony.

Pozdrawiam