adam2007 15.06.2008 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 Witam, W niedalekim czasie czeka mnie zmierzenie się z ceną mojego majstra za tą część roboty. Pytania moje są następujące : 1. Jakie ceny są za takie tynki ( głównie chodzi o cementowo - wapienne) ?2. Czy to ,że są np. 2 wykusze ma znaczenie w cenie czy nie ?3. Jak umawiac się na robote : czy policzyć wszystkie ściany do tynku i ustalić cenę za całość czy jest inny sposób ?Ponieważ będzie je robił ręcznie a nie maszynowo jak się kształtują ceny w porównianiu do gipsowych maszynowych ? No i wreszcie : które wybrać bo już się oczytałem i nie wiem sam? Pozdrawiam,A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
christof333 15.06.2008 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 My mamy tynk cementowo wapienny-19zł za m2 (najpierw został ułożony tynk a potem został "zatarty" masą z tynku tyle że bardziej wodnistą z dodotkiem gipsu,tynk jest pół gładki)- do wyceny ile za tynk wzieliśmy sume wszystkich ścian i odliczyliśmy okna i drzwi. Ja osobiście nie chciałem tynku gipsowego-dla-mnie cementowo wapienny jest barzdziej wytrzymały i stosowany jest od dawien dawna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 15.06.2008 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 My mamy tynk cementowo wapienny-19zł za m2 (najpierw został ułożony tynk a potem został "zatarty" masą z tynku tyle że bardziej wodnistą z dodotkiem gipsu,tynk jest pół gładki)- do wyceny ile za tynk wzieliśmy sume wszystkich ścian i odliczyliśmy okna i drzwi. Ja osobiście nie chciałem tynku gipsowego-dla-mnie cementowo wapienny jest barzdziej wytrzymały i stosowany jest od dawien dawna Dzięki za odp. Rozumiem ,żeto cena za samą robociznę i z tego roku. Także wolę tynk cem-wap z podobnego względu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
christof333 16.06.2008 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 tak cena z kwietnia tego roku-tylko za robocizne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 16.06.2008 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 tak cena z kwietnia tego roku-tylko za robocizne Dzięki. Ja właśnie pytalem się swojego majstra. Powiedział tyle samo ,a ze szprycem 25 pln. Cena chyba Ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robak 16.06.2008 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 pomorskie; okolice tczewa za cementowo wapienne z materiałem 25 - 27 zł; sama robocizna 15 - 19 zł gipsowe - z materiałem do 30 z; sama robocizna od 13 zł my jesteśmy w trakcie tynkowania; wybraliśmy gipsowe pewnie jedne i drugie mają swoich zwolenników i przeciwników, dlatego na temat wyższości świąt bożego narodzenia nad wielkanocą nie będę dyskutował pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 16.06.2008 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 pomorskie; okolice tczewa za cementowo wapienne z materiałem 25 - 27 zł; sama robocizna 15 - 19 zł gipsowe - z materiałem do 30 z; sama robocizna od 13 zł my jesteśmy w trakcie tynkowania; wybraliśmy gipsowe pewnie jedne i drugie mają swoich zwolenników i przeciwników, dlatego na temat wyższości świąt bożego narodzenia nad wielkanocą nie będę dyskutował pozdrawiam A czy te cementowo-wapienne są ze szprycem czy bez ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robak 17.06.2008 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 szpryc jest wliczony w cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrianek9999 17.06.2008 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Tynki gipsowe z agregatu - cena 1 metra to 24 złote z materiałem w okolicach Rybnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lanetagf 17.06.2008 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Czy w cenę tynków wliczone jest położenie narożników? Bo mi chcą dodatkowo policzyć za ich położenie !!! Cena za robociznę to 18 zł. + materiał ok. 5-6zł. - tynki gipsowe Baumit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lunetka 26.07.2008 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 Możecie polecić jakąś sprawdzoną ekipę od tynków cem-wap (maszynowo)?Chodzi o okolice Warszawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danusieńka 26.07.2008 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 Szukam tynkarzy, tynki wewnętrzne cementowo- wapienne, północna strona Wrocławia. Może ktoś da namiar na tanich, bo na "Allegro" to ceny kosmiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewers 26.07.2008 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 ja obecnie rozliczam prace za: mineralne 24zł z materiałem i za gipsowe 28zł także z materiałem wykonawcy GDYNIA DĄBROWA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaS 19.08.2008 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Moja wycena z wczoraj : 818 m2 do otynkowania, cena 26 zł / m2w tym osadzanie narożników, siatkowanie, gruntowanie Baumit-em.Tynk gipsowy, maszynowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danusieńka 21.08.2008 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Jakie to tynki mineralne?, czy to cementowo wapienne?Może ktoś poda namiar na Wrocław. Przeglądając oferty to gipsowe są tańsze 2-4 zł/m2 od cementowo wapiennych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godin 23.08.2008 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2008 Jakie to tynki mineralne?, czy to cementowo wapienne? Może ktoś poda namiar na Wrocław. Przeglądając oferty to gipsowe są tańsze 2-4 zł/m2 od cementowo wapiennych. Moja ekipa kończy w przyszłym tygodniu. Jak będę zadowolona z efektów pracy to naturalnie mogę wysłać namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sunsurf 26.08.2008 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Przedstawiam ceny tynków cem.-wap. kładzionych ręcznie z materiałem+szpachlowanie na gładko zaprawą gipsową (Szczecin):tynkowanie - 33zł m2szpachlowanie- 30zł m2obróbka oscieży drzwiowych -43 zł mbosadzenie listew narożnych z siatką -15 zł mbzabudowa okienna -43zł mb Może ktoś zechce ocenić te stawki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mc_gregor 27.08.2008 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Cementowo-wapienne z agregatu, szprycowanie i osadzanie naroznikow w cenie: 30 zl za m2 - wielkopolska, Leszno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrianek9999 28.08.2008 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Czy w cenę tynków wliczone jest położenie narożników? Bo mi chcą dodatkowo policzyć za ich położenie !!! Cena za robociznę to 18 zł. + materiał ok. 5-6zł. - tynki gipsowe Baumit. Jak najbardziej. Ci co tynkowali obrobili wszystkie okna i ościeże drzwi-nie odliczali ich od ściany. Poprzednia ekipa chciała odejmować okna i drzwi ale za 1 mb liczyli sobie po 30 zeta a to było dla mnie niekorzystne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SovietGangstar 12.10.2008 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 17 zł / m2 wschodnie okolice Wrocławia + materiał.Ale jakość ma wiele do życzenia.Plusem jest to, że mają duże upusty na materiały w hurtowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts