gaber 13.10.2008 00:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Jakie to tynki mineralne?, czy to cementowo wapienne? Może ktoś poda namiar na Wrocław. Przeglądając oferty to gipsowe są tańsze 2-4 zł/m2 od cementowo wapiennych. Moja ekipa kończy w przyszłym tygodniu. Jak będę zadowolona z efektów pracy to naturalnie mogę wysłać namiary I jak wyszły tynki ?. Jestem również zainteresowany tematem. Możesz ich polecić do cem-wap wewnątrz domu ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 14.10.2008 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 pomorskie; okolice tczewa za cementowo wapienne z materiałem 25 - 27 zł; sama robocizna 15 - 19 zł gipsowe - z materiałem do 30 z; sama robocizna od 13 zł my jesteśmy w trakcie tynkowania; wybraliśmy gipsowe pewnie jedne i drugie mają swoich zwolenników i przeciwników, dlatego na temat wyższości świąt bożego narodzenia nad wielkanocą nie będę dyskutował pozdrawiam u nas jest na odwrót gipsowe z materiałem 25-26 c-w o 10 zł drożej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akte 15.10.2008 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 Tynk cementowo-wapienny z filcowaniem.Robocizna 14zł m2 - cena z połowy września. Okolice Łodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiula_81 17.10.2008 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 Cementowo-wapienne z agregatu, szprycowanie i osadzanie naroznikow w cenie: 30 zl za m2 - okolice Tczewa, cena aktualna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 23.10.2008 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 wiem że wyjdę na blondynkę ale co to jest to szprycowanie? bo mi się kojarzy z narzucaniem 'baranka' na tynk za czasów PRLu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciekCP 24.10.2008 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Okolice Krakowa, cena sprzed miesiąca - 30 zł/m2 (gipsowe, robocizna + materiał) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 24.10.2008 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 19 zł/m2 tynki cementowo-wapienne - robocizna - okolica Trójmiasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lesheck 25.10.2008 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 U nas tynki c-w ręcznie 15zł za m2 robocizna ( w tym gruntowanie szprycowanie i narożniki). Materiały na 460m2 około 1450zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ramot 25.10.2008 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 mój majster zapodał cenę 20 PLN/m2 za robociznę, tynki cem-wap ręczne z narożnikami. Co to jest to szprycowanie - muszę go o to spytać, a nie chcę wyjść na lajkonika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ramot 27.10.2008 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 co to jest szprycowanie? bo mi kojarzy się dość jednoznacznie, ale skojarzenie bynajmniej nie budowlane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 28.10.2008 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Ostatnio robiłem: Wieliczka 10/2008 Tynki maszynowe gipsowe Baumit. Cena za robotę+materiały --> 27zł/m2. W cenie było również: - osadzenie narożników, - grunt na ścianę (mam silikaty, które podobno wymagały porządnego gruntu ) Sposób obliczania metrów jak zwykle w przypadku tynków "zakręcony" Tak kombinują żeby jednak wydoić klienta. - od powierzchni nie odejmowane otwory zewnętrzne oprócz bramy garażowej - drzwi wewnętrzne liczone tylko z jednej strony - belka przy suficie ... to już absurd jakiś ... wynegocjowali że jej powierzcnia do rozliczeń=powierzchnia belki (trzy płaszczyzny) x 3 Ale za to jakość OK. Widziałem wcześniej ich wykonania. Wszystko gładziutkie i w miarę proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 28.10.2008 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 co to jest szprycowanie? bo mi kojarzy się dość jednoznacznie, ale skojarzenie bynajmniej nie budowlane to pytanie już padało widać wszyscy o tym piszą a nikt nie wie co to bo odpowiedzi nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 28.10.2008 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Cóż... od czego jest google szpryca to obrzutka ścian - pierwsza warstwa dawana na pustaki. na nią dopiero daje się finalną warstwę tynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 28.10.2008 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Tu też o szprycach piszą http://forum.muratordom.pl/gruntowanie-scian-pod-tynki,t28409.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ECOGREENCITY 28.10.2008 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Witam Proszę poczekajcie kredyty budowlane zostały zatrzymane, inwestycji będzie mniej a ekip dużo co zatym idzie zacznie sie walka o klienta, czyli cena w dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 28.10.2008 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 ja nei mam zamiaru czekać - tęsknię za kawką na tarasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 28.10.2008 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 ja nei mam zamiaru czekać - tęsknię za kawką na tarasie nawet w taka pogodę chcesz pic kawkę na tarasie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 28.10.2008 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 własciwie nie mam co narzekać na pogode - u mnie jest w miare. zresztą kolega pił na mrozie bo sie w zime przeprowadził i nie mógł chałupką nacieszyć P.S. wow! jaka zmiana imidżu idę do ciebie bo mnie tu prześwięcą za ten OT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 28.10.2008 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 własciwie nie mam co narzekać na pogode - u mnie jest w miare. zresztą kolega pił na mrozie bo sie w zime przeprowadził i nie mógł chałupką nacieszyć .... moja chałupka jeszcze nie nakryta, ale piłem kawusie pod stropem....zajeb...smakowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arktyk 28.10.2008 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 około 35 zł z materiałem - tradycyjne tynki cementowo wapienne zacierane na gładko ostatnią warstwą z piaskiem kwarcowym. Pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts