zorana 29.10.2008 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 tynk gipsowy, 25 zł za m- (cena II połowa 2008 ) okolice Lublina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ramot 10.11.2008 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 tynki gipsowe z agregatu 28 PLN/m2 kontra cem-wap z agregatu 40 PLN/m2 lub ręczne 32 PLN. Wszystko z materiałem, narożnikami, etc. Ciężko jest mi rozstrzygnąć, które tynki są lepsze, bo oba rodzaje mają swoich zwolenników i przeciwników, więc chyba zdecyduję się na te korzystniejsze cenowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 10.11.2008 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 .... kontra cem-wap z agregatu 40 PLN/m2 ... taka cena?? ....jestem w szoku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ramot 10.11.2008 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 .... kontra cem-wap z agregatu 40 PLN/m2 ... taka cena?? ....jestem w szoku mało, dużo? Tak mi gość powiedział, robi tynki Kreisela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 10.11.2008 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 Dużooo! U mnie cena maszynowych tynków cem-wap. kształtuje się na poziomie 28zł/m2 za robociznę i materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ramot 10.11.2008 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 w takim razie skreślę go z short-listy i jeszcze chwilę się porozglądam, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ramot 11.11.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 no i kilka telefonów i znalazła się tańsza opcja Cem-wap z agregatu za 31 PLN z materiałem. Niemniej jednak zdecyduję się na gipsowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 11.11.2008 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 Ja też w sprawie tynków, cementowe na siatce Rabitza, jaka cena ? Czy ktoś z Was robił ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paolka 20.11.2008 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 cem-wapienne 14 zł/m2 z materiałem ok 25/m2. Pytalismy o gipsowe...ta sama cena... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lenart 20.11.2008 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 cem-wapienne 14 zł/m2 z materiałem ok 25/m2. no dobrze ale czy z mułkowaniem (piasek kwarcowy) tzn gotowe już do malowania ? niktórzy robią na ostro a potem to se pan gładź połozysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paolka 20.11.2008 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 cem-wapienne 14 zł/m2 z materiałem ok 25/m2. no dobrze ale czy z mułkowaniem (piasek kwarcowy) tzn gotowe już do malowania ? niktórzy robią na ostro a potem to se pan gładź połozysz. a wiesz że nie mam pojęcia, bo to mąż się już z facetem dogadywał. Ale chyba coś wspominał o kładzeniu gładzi...(tzn że chyba jeszcze trza będzie położyć ). Czyli rozumiem że z mułkowaniem nie wymaga już kładzenia gładzi i wtedy jest gotowe do malowania? A z tym mułkowaniem to drożej sobie liczą czy to standard (pytam, bo chcę wiedziec jak z facetem rozmawiać...)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radzik 20.11.2008 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 cem-wap z agregatu cena z listopada 20zł/m2 z zacierką piaskiem kwarcowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia0023 20.11.2008 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 gipsowe z agregatu pazdziernik 2008-26zł(z materiałem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ramot 07.12.2008 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 cem-wap z agregatu cena z listopada 20zł/m2 z zacierką piaskiem kwarcowym to cena za robociznę, czy z materiałem? Jeśli jesteś zadowolony z efektów, poproszę o namiar na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Helios 11.12.2008 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Do Radzika: Ja też bardzo proszę o szczegóły wykonania tynków cem.wap.! Mam do podpisania umowę z wykonawcą - tynki gipsowe 27 zł/m2 Wolę cem.wap. i w lepszej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
10-tka 18.12.2008 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Gipsowe maszynowo robione 28 zł z materiałem i fakturą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aramo 18.12.2008 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Dogadałem się na tynki cementowo-wapienne z docieraniem piaskiem kwarcowym na 20 pln/m2 - tylko robocizna. zaczynają w kwietniu 2009. Będą tynkować 'swoje' sciany tzn sami je budowali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 19.12.2008 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 cem-wap z agregatu cena z listopada 20zł/m2 z zacierką piaskiem kwarcowym dla mnie to nie realna cena ...za 20 zeta to czasami wychodzi ręczna robocizna w tynkowaniu a gdzie jeszcze materiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radzik 19.12.2008 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Do Radzika: Ja też bardzo proszę o szczegóły wykonania tynków cem.wap.! Mam do podpisania umowę z wykonawcą - tynki gipsowe 27 zł/m2 Wolę cem.wap. i w lepszej cenie Co do szczegółów: 20 zł - cena m2 tynków cem. wap z agregatu bez materiału Tynki wykonywane przez 2 osoby w dwa tygodnie (520 m2 tynku) z pełną obróbką. Jedna osoba praktycznie wykonuje całą robotę, druga - pomocnik - zajmuje sie agregatem oraz zacieraniem. Praca idzie bardzo szybko bo z agregatu. Na początku byłem przeciwnikiem tynków z agregatu bo wydawało mi się, że "chlapane z ręki " są lepsze, okazało się, że moje podejrzenia nie miały podstawy. Uprzedzając opinie, że idzie więcej materiału na tynki z agregatu to mówię, że to nie prawda (no chyba że ktoś trafi na inną ekipę No i jeszcze jedna rzecz na plus. Jeśli zostanie Ci materiał, fachowowiec go zabiera od Ciebie w rozliczeniu robocizny za materiał. Zabrany materiał wykorzystuje na kolejnej budowie. Niesamowite uczucie, gdy po zakończonych pracach nie musisz się martwić co z resztą towaru. A no i jeszcze na marginesie dodam, że Pan pomimo tego, że robi zacierkę piaskiem kwarcowym to całą resztę wykonuje z sortowanego piasku wiślanego co powoduje, że tynki są idealnie gładkie (namiary na piasek też on jest gotów podać, cena u mnie tego piasku nie odbiegała od normalnej ceny wiślaka niesortowanego, którego brałem do murowania -> wynosił ona 500 zł za duzą wywrotę) Sorki, że nie odpisywałem, ale dawno nie wchodziłem na ten temat Namiarami służę na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Helios 19.12.2008 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Dzięki Radzik!!! Dzisiaj co prawda została podpisana i wysłana umowa Ponieważ jednak ten od tynków jest "doklejony" do głównego kontrahenta (Hydraulika, podłogówka, pc, wylewki itp), to może uda mi sie to zmienić W garażu wstawiliśmy w umowie cem.wap. Mimo wszystko poproszę o namiary na priv. Interesuje mnie również dobry i oczywiście niedrogi elektryk Masz takiego? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts