Radzik 19.12.2008 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Dzięki Radzik!!! Dzisiaj co prawda została podpisana i wysłana umowa Ponieważ jednak ten od tynków jest "doklejony" do głównego kontrahenta (Hydraulika, podłogówka, pc, wylewki itp), to może uda mi sie to zmienić W garażu wstawiliśmy w umowie cem.wap. Mimo wszystko poproszę o namiary na priv. Interesuje mnie również dobry i oczywiście niedrogi elektryk Masz takiego? Pozdrawiam Elektryka będę wiedział czy polecić za jakiś miesiąc, jak podłączą mnie do sieci i będę wiedział czy wszystko działa tak jak powinno;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joniec11 20.12.2008 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 pozdrawiam wszystkichczy moglby mi ktos podac namiary na dobrych tynkarzy z okolic szczecina.zdecydowalem sie na tynki tradycyjne i jestem na etapie porownywania cen, wiec moze ktos ma sprawdzonych i godnych zaufaniaa tynkarzy.Z gory dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek1719504352 24.12.2008 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2008 w kuj pom za tynk kasuje sie około 15 do 20 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 05.02.2009 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Co do szczegółów: 20 zł - cena m2 tynków cem. wap z agregatu bez materiału Tynki wykonywane przez 2 osoby w dwa tygodnie (520 m2 tynku) z pełną obróbką. Jedna osoba praktycznie wykonuje całą robotę, druga - pomocnik - zajmuje sie agregatem oraz zacieraniem. Praca idzie bardzo szybko bo z agregatu. Na początku byłem przeciwnikiem tynków z agregatu bo wydawało mi się, że "chlapane z ręki " są lepsze, okazało się, że moje podejrzenia nie miały podstawy. Uprzedzając opinie, że idzie więcej materiału na tynki z agregatu to mówię, że to nie prawda (no chyba że ktoś trafi na inną ekipę No i jeszcze jedna rzecz na plus. Jeśli zostanie Ci materiał, fachowowiec go zabiera od Ciebie w rozliczeniu robocizny za materiał. Zabrany materiał wykorzystuje na kolejnej budowie. Niesamowite uczucie, gdy po zakończonych pracach nie musisz się martwić co z resztą towaru. A no i jeszcze na marginesie dodam, że Pan pomimo tego, że robi zacierkę piaskiem kwarcowym to całą resztę wykonuje z sortowanego piasku wiślanego co powoduje, że tynki są idealnie gładkie (namiary na piasek też on jest gotów podać, cena u mnie tego piasku nie odbiegała od normalnej ceny wiślaka niesortowanego, którego brałem do murowania -> wynosił ona 500 zł za duzą wywrotę) Sorki, że nie odpisywałem, ale dawno nie wchodziłem na ten temat Namiarami służę na priva Ja tylko dodam.... szybko, sprawnie, terminowo, niedrogo i baaardzo uczciwie. Ogólnie bez większych zastrzeżeń. Potwierdzam to co napisał Radzik, korzystaliśmy z usług tego samego tynkarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkkwiat 06.02.2009 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Na wstępie witam wszystkich - forum czytam od dłuższego czasu ale jest to mój pierwszy wpis Ja mam płacić za tynki w okolicy Torunia 15zł/m jest to cena za tynk cementowo-wapienny kładziony ręcznie. Myśle że dobra cena tymbardziej że majster sprawdzony. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 10.02.2009 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Mam dobra oferte na materiał,tak więc cena za m2 tynku tez atrakcyjna-23 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacperek39 11.02.2009 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 u nas w Krakowie cena 14zł bez materiału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniowiola 21.02.2009 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 Możecie polecić jakąś ekipę z Dolnego ślaska?Interesuje mnie tynk cementowo wapienny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Herman 21.02.2009 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 Ja szukam w ok. poznania......tynki gips Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 14.05.2009 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Co do szczegółów: 20 zł - cena m2 tynków cem. wap z agregatu bez materiału Tynki wykonywane przez 2 osoby w dwa tygodnie (520 m2 tynku) z pełną obróbką. Jedna osoba praktycznie wykonuje całą robotę, druga - pomocnik - zajmuje sie agregatem oraz zacieraniem. Praca idzie bardzo szybko bo z agregatu. Na początku byłem przeciwnikiem tynków z agregatu bo wydawało mi się, że "chlapane z ręki " są lepsze, okazało się, że moje podejrzenia nie miały podstawy. Uprzedzając opinie, że idzie więcej materiału na tynki z agregatu to mówię, że to nie prawda (no chyba że ktoś trafi na inną ekipę No i jeszcze jedna rzecz na plus. Jeśli zostanie Ci materiał, fachowowiec go zabiera od Ciebie w rozliczeniu robocizny za materiał. Zabrany materiał wykorzystuje na kolejnej budowie. Niesamowite uczucie, gdy po zakończonych pracach nie musisz się martwić co z resztą towaru. A no i jeszcze na marginesie dodam, że Pan pomimo tego, że robi zacierkę piaskiem kwarcowym to całą resztę wykonuje z sortowanego piasku wiślanego co powoduje, że tynki są idealnie gładkie (namiary na piasek też on jest gotów podać, cena u mnie tego piasku nie odbiegała od normalnej ceny wiślaka niesortowanego, którego brałem do murowania -> wynosił ona 500 zł za duzą wywrotę) Sorki, że nie odpisywałem, ale dawno nie wchodziłem na ten temat Namiarami służę na priva Ja tylko dodam.... szybko, sprawnie, terminowo, niedrogo i baaardzo uczciwie. Ogólnie bez większych zastrzeżeń. Potwierdzam to co napisał Radzik, korzystaliśmy z usług tego samego tynkarza W związku z ciągłymi pytaniami (na PW) o w/w tynkarzy odpowiadam, że "działają" niestety tylko po wschodniej stronie Warszawy (Warszawa Białołęka, Marki, Kobyłka, Wołomin i okolice). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salmon969 15.05.2009 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Szukam do tynków Cementowo wapiennych tradycyjnie kładzionych NIE Z AGREGATU jest tego ok 700m2 tel 606375857 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TypeR 15.05.2009 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Witam,okolice Łasku, woj. łódzkietynki gipsowe Knauf MP 75 L, gruntowanie, narożniki, listwy przy oknach, siatka na sufity - z robotą 23 zł/m2. Taka sama cena za cementowe w łazienkach i garażu.Ale teraz jeszcze żeby było gładko cienka warstwa gipsu i szlifowanie - 3 zł/m2.Czyli za gipsowe wyjdzie 26 zł/m2.Mam zatrzeżenia do narożników przy oknach, trochę niektóre nie równo, mają jutro poprawić, tylko ciekawe jak to zrobią?Sam tynk ładnie wygląda i nie wiem czy dobrze robię że każę jeszcze je szlifować....Pozdrawiam - Daniel[/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 17.05.2009 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Szukam do tynków Cementowo wapiennych tradycyjnie kładzionych NIE Z AGREGATU jest tego ok 700m2 tel 606375857 Ręcznie,maszynowo jaka róznica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patisiak 21.05.2009 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 my za tynki gipsowe właśnie zapłaciliśmy 28zl z materiałem - okolice W-wy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 08.06.2009 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Zlecę położenie tynków cem-wap ok 500m2 wraz z mułkowaniem w Kwidzynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piwopijca 09.06.2009 05:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Szukam do tynków Cementowo wapiennych tradycyjnie kładzionych NIE Z AGREGATU jest tego ok 700m2 tel 606375857 Ręcznie,maszynowo jaka róznica? No wlasnie i ja nie rozumiem jaka to dla Ciebie roznica? Bardziej skupilbym sie na tym zeby ze szpryca byly niz z agregatu czy nie Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oksymoron 09.06.2009 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 o wątek jak dla mnie, bo wlasnie nad tym mysle rozumiem,ze na pytanie co lepsza, zakaldajac,ze cena nie robi roznic , nie ma jednoznacznej odpowiedzi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oksymoron 09.06.2009 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 o wątek jak dla mnie, bo wlasnie nad tym mysle rozumiem,ze na pytanie co lepsza, zakaldajac,ze cena nie robi roznic , nie ma jednoznacznej odpowiedzi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 09.06.2009 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 o wątek jak dla mnie, bo wlasnie nad tym mysle rozumiem,ze na pytanie co lepsza, zakaldajac,ze cena nie robi roznic , nie ma jednoznacznej odpowiedzi?? Dla tych co cena nie robi różnicy jest inny wątek ,oni nie zajmują się tynkami,ew. wybieraniem wyposażenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oksymoron 09.06.2009 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 o wątek jak dla mnie, bo wlasnie nad tym mysle rozumiem,ze na pytanie co lepsza, zakaldajac,ze cena nie robi roznic , nie ma jednoznacznej odpowiedzi?? Dla tych co cena nie robi różnicy jest inny wątek ,oni nie zajmują się tynkami,ew. wybieraniem wyposażenia Boszzzz, pytalam o to , ktory wybrac, jesli nie kieruje sie tylko i wylacznie ceną, a chcialabym wiedziec jakie sa wady i zalety poszczegolnych rozwiazan. z gory dziekuje za sensowna odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts