Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

o wątek jak dla mnie, bo wlasnie nad tym mysle :wink:

rozumiem,ze na pytanie co lepsza, zakaldajac,ze cena nie robi roznic , nie ma jednoznacznej odpowiedzi?? :roll:

Dla tych co cena nie robi różnicy jest inny wątek :wink: ,oni nie zajmują się tynkami,ew. wybieraniem wyposażenia :lol:

Boszzzz, pytalam o to , ktory wybrac, jesli nie kieruje sie tylko i wylacznie ceną, a chcialabym wiedziec jakie sa wady i zalety poszczegolnych rozwiazan.

z gory dziekuje za sensowna odpowiedz 8)

Ja co prawda,też tynki mam przed sobą,ale już się rozglądam i wypytuję.

Ceny są różne np

tynki z perlitem - 30zł/m2

tynki gipsowe- od 18zł/m2 do 27zł/m2

tynki cem- wap- od 20zł/m2 do 28zł/m2

W zależności od ekipy, jakości polożenia i materiału użytego do tynków.

Sama złożyłam zlecenie wykonania tynków na GetUp.pl, nie powiem jest kilka sensownych ofert.

Pozdrawiam :lol:

• Odpowiedzi 152
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No właśnie jak patrzę na te kwoty, które podajecie, to mam wrażenie, że ja za wszystko przepłacam :evil:

okolice wrocławia ,tynk gipsowy z agregatu 16zł/1m2 (w tym grunt + narożniki)l

Naprawdę tanio :o

Tynki cementowo-wapienne wykonane w maju 2009 - 35zł/m2 z materiałem. Okolice Warszawy.

Jakoś strasznie drogo :o . Ja także robiłem tynki cem-wp w maju i z materiałem wyszło 22 pln.

I też w okolicach Warszawy budujesz?

Tynki cementowo-wapienne wykonane w maju 2009 - 35zł/m2 z materiałem. Okolice Warszawy.

Jakoś strasznie drogo :o . Ja także robiłem tynki cem-wp w maju i z materiałem wyszło 22 pln.

Tak

No to umoczyłam trochę kasy... :-? I pewnie nie ma żadnej róznicy miedzy tymi tynkami. Ale pocieszam się, że generalnie jestem zadowolona z ekipy tynkarzy. :roll:

Tak

rozmawiałam z moim majstrem, cena na dziś (cementowo -wapienne ) z mułkowaniem (tak się to chyba nazywa -warstwa na miałkim pisaku kwarcowym ) to 25 zł netto + materiał ,czy to znaczy ze zdziera z nas :roll: :o

no i nie buduje w Warszawie :wink:

rozmawiałam z moim majstrem, cena na dziś (cementowo -wapienne ) z mułkowaniem (tak się to chyba nazywa -warstwa na miałkim pisaku kwarcowym ) to 25 zł netto + materiał ,czy to znaczy ze zdziera z nas :roll: :o

no i nie buduje w Warszawie :wink:

wydaje się,że tak :roll:

mam jedną ofertę tynków cem-wap z filcowaniem 25zł/m2 z materiałem

dziś dostałam ofertę za 15zł/m2 :o :roll: coś zbyt niska ta cena,nawet jak dla mnie. Złóż zlecenie na tynki na GetUp.pl

mam jedną ofertę tynków cem-wap z filcowaniem 25zł/m2 z materiałem

dziś dostałam ofertę za 15zł/m2 :o :roll: coś zbyt niska ta cena,nawet jak dla mnie. Złóż zlecenie na tynki na GetUp.pl

tej nazwy proszę przy mnie nie wymawiać :evil: :evil: :evil: :evil:

nigdy wiecej fachofców z łapanki

Dziś rozmawiałam z moim majstrem i...cena tynków jest absolutnie przyzwoita.

Wytłumaczył mi jak blondynce (ściana, łata 3m i naocznie uświadczyłam o co kaman), już się nie bedę rzucać :oops:

malka

Czegoś nie rozumiem, czym Cię ten majster zbajerował :o :o :o

Z tego co napisałaś wynika, że 25 zł (netto) to sama robocizna, materiał płacony oddzielnie :x :x :x

To jaki będzie koszt wynikowy 1 m2 ???

Ja jestem już po, płaciłam po 28 zł/m z materiałem. Brygada super. :wink:

32-33 zł brutto za m2 wyjdzie.

Zbajerował ?? dlaczego od razu zakładasz, że mnie można zbajerować ??

ze starego domu zostaly zewnetrzne sciany (z cegły),na wszystko połozona została Rabitza i to zaszprycowano. Następnie, by uzyskać piony (różnice do 7 cm), bedą kładzione płyty gipsowe docinane do "wgłębień"), kotwione do sciany,to znów bedzie zagruntowane , w razie potrzeby znów siatkowane i dopiero na całość tynki cementowo wapienne i mułkowanie na gładko.

jakoś sie nie dziwię,że kosztuje to więcej niz położenie tynku na sciany nówki