Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ceny MAXa ... w Waszych okolicznych hurtowniach

Andrzej S.

Recommended Posts

Witam po ile u Was chodzi MAX SZ 220 (288x188x220) lub jego odmiany ?

Ponieważ w mojej okolicy (BielskoB) pewna hurtownia zaoferowala w/w pustaki po 1,75 brutto twierdzac ze taniej juz nie kupie ! Bylo to poczatkiem sierpnia. Malo tego kilka dni temu zadzwonil do mnie przedstawiciel tej hurtowni straszac ze ceny ida gwaltownie do gory ... i koniec promocji :cry: czyzby to tylko chwyt marketingowy ?

Cena zależy od klasy, producenta i rejonu. Maxy Winnerbergera mozna kupić już za 1,60 zł., Cegielnie Polskie - ok. 10 gr. drożej, Plecewice kosztuja ok. 1,90 zł., a np. za Harasiuki trzeba w okolicach Warszawy wydać ok. 2,20 zł.

Dlatego nie da się, niestety, operować pojęciem "cena Maxa".

Pozdrawiam!

• 2 weeks później...

cena powyzej faktycznie atrakcyjna, ale zalezy jaka klasa i skad glina ...

Po juz rosnacych cenach w zwiazku z wprowadzeniem vatu 22%, moj wybor padl na Harasiuki klasa 150 z transportem tez okolo 14 km na plac i rozladowaniem 1,95PLN

Uzupełniam wypowiedź

Cena 1,52 brutto jest za max-a 288x188x220 / 15 z transportem na budowę przy ilości 3 000szt. czyli cały transport bezpośrednio od producenta na budowę. Natomiast max-y pochodzą z Cegielnie Polskie może ktoś się wypowie na temat tej cegielni a może jakieś adresy internetowe.

@jarko gratuluje, taniej juz nie slyszalem zeby ktos kupil ... przynajmniej w ostatnich tygodniach..

A u mnie klamka zapadla zaplacilem :)

A tak na marginesie na Biegonice trzeba czekac okolo miesiaca, zwariowali ... pewnie wylaczyli kilka piecow, konserwacje ... i cena 2,20

@jarko gratuluje, taniej juz nie slyszalem zeby ktos kupil ... przynajmniej w ostatnich tygodniach..

A u mnie klamka zapadla zaplacilem :)

A tak na marginesie na Biegonice trzeba czekac okolo miesiaca, zwariowali ... pewnie wylaczyli kilka piecow, konserwacje ... i cena 2,20

Raczej ludziska zwariowali- żucili się na zakupy bo ma zdrożeć o różnice VATu a przez ten popyt ceramika, styropian itp. podrożały już 2razy tyle

• 1 month później...