grave 16.06.2008 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Cześć,planowałem położyć właśnie u siebie znów Finish Parkiet 42/7/1,4 cm, ale ostatnio zobaczyłem gdzieś taki produkt firmy DLH Poland - parkiet tudzież panel iFloor Bambus płaski. 96/9,6/1,5 cmCzy ktoś zna może taki produkt? Jak się zachowuje, czy jakieś napreżenia, wybrzuszenia się pojawiają? Kładzie się go tak samo jak finish - czyli na 1mm kleju, tylko że niby ten bambus jest twardszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 16.06.2008 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Cześć, planowałem położyć właśnie u siebie znów Finish Parkiet 42/7/1,4 cm, ale ostatnio zobaczyłem gdzieś taki produkt firmy DLH Poland - parkiet tudzież panel iFloor Bambus płaski. 96/9,6/1,5 cm Czy ktoś zna może taki produkt? Jak się zachowuje, czy jakieś napreżenia, wybrzuszenia się pojawiają? Kładzie się go tak samo jak finish - czyli na 1mm kleju, tylko że niby ten bambus jest twardszy? Kto ci powiedział o tym 1mm kleju. To jest czysta głupota! Kleju kładzie się tyle aby cała spodnia powierzchnia panela była wyklejona. 1mm może wystarczy na czymś co przypomina równość szyby. Do wyklejenia takiego panela potrzebna będzie paca zębata B11 a ona daje zużycie 1,3kg kleju na 1m2. Bambus jak również drewno musi być odpowiednio suchy na suchym równym i stabilnym podłożu a także w pomieszczeniu w który panuje w miarę stabilny klimat-czyli stosunek temperatury i wilgotności. Tak jest również z laminatem na podłodze. Bambus możei być klejony na kleju epoksydowo-poliuretanowym dwuskładnikowym jak również na jednoskładnikowym poliuretanie. Zależy to od przyszłego klimatu w pomieszczeniu. Klejone panele muszą być dociśnięte do podłoża i pozostawione pod obciążeniem. _________________________________________________- vanitas vanitatum et omnia vanitas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts