Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 2 weeks później...

Dziekuje za tak wiele odpowiedzi :wink:

JUz wszystko wiem

Moze oprocz jednego w sadzie powiedzieli mi ze opłata bedzie wynosic 600 zł

a w ustawie o kosztach sadowych jest napisane 300 art 41

CZy sad probuje mnie oszukac

• 1 year później...
Nie wiem jakie byly stawki w ubieglym roku, Na dzien dzisiejszy w grę wchodzi opłata właśnie chyba 300 i 1000zł. Ta wyzsza jest wtedy jesli nei dogadaliscie sie ze wzpolwalscicielem jak chcecie podzielic działke, Tzn , ze sąd musi drążyc i zdecydowac czy np Ty spłacasz wpołwalsciciela, czy on ciebie czy nieruchomosc idzie pod młotek
  • 3 months później...

No i jak z tym znoszeniem współwłasności jest?

Słyszałam, że przy dobrej woli obu współwłaścicieli sprawą może zająć się geodeta - koszty z tym związane ?

A jak w sądzie? Zapewne na jednej sprawie się nie zakończy?

Jeśli jest ktoś w temacie na bieżąco zorientowany, to poproszę o info!

Ja dzieliłem ziemie rolna, ma mniejsze niz 3000m2(warunek zeby moc wybudowac dom) działki, gmina sie na to nie zgodziła ale sąd oczywiscie

Jezeli masz działke budowlana z planem w gminie to gmina spokojnie Ci to podzieli

Koszta - taniej w sądzie ale ja sie z tym bawiłem prawie rok, biegły geodeta, biegły rolnik:)

Po sprawie masz akt własności wiec notariusz tez odpada